حداقل زمان برای تزریق دُز اضافه، ۲۸ روز پس از دُز دوم است

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: لازم است که در مورد تزریق دُز بوستر یا یادآور و نیز دُز اضافه بیشتر در کشور تبلیغ شود تا افرادی که نیاز به تزریق دُز مجدد واکسن دارند، این کار انجام شود.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از وبدا، دکتر حمیدرضا جماعتی در حاشیه چهل و هشتمین جلسه کمیته علمی کشوری کرونا که در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران برگزار شد، اظهار داشت: در مورد واکسیناسیون، استراتژی‌هایی برای تشویق مردم به تزریق واکسن کرونا بررسی شد که شامل تبلیغات وسیع از طریق رسانه‌ها، شبکه‌های اجتماعی، افراد صاحب نفوذ و هنرمندان بود.

وی افزود: توصیه سازمان جهانی بهداشت برای افرادی که بیشتر از ۶۰ سال سن دارند این است که به دلیل ضعف در سیستم ایمنی آنها، باید دُز اضافه واکسن تزریق کنند. همچنین افرادی که نقص سیستم ایمنی هم دارند بدون توجه به سن آنها و افرادی که دچار بیماری‌هایی هستند که سیستم ایمنی آنها ضعیف می‌شود یا داروهایی مصرف می‌کنند که باعث اختلال در سیستم ایمنی آنها می‌شود، تاکید است که دُز اضافه واکسن را تزریق کنند؛ اما فعلا پروتکل در مورد تزریق دُز اضافه به افراد بالاتر از ۶۰ سال است.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا یادآور شد: حداقل زمان برای تزریق دُز اضافه، ۲۸ روز پس از دُز دوم است که بر اساس استراتژی‌ کشور، می‌تواند متغیر باشد.

جماعتی خاطرنشان کرد: تزریق دُز بوستر برای افزایش آنتی بادی‌های ضد کرونا انجام می‌شود که بر اساس مطالعات انجام شده، به طور متوسط بین ۴ تا ۸ ماه بعد از تزریق دُز دوم، تزریق دُز یادآور می‌تواند انجام شود اما ۶ ماه را در نظر می‌گیریم و این واکسن برای افرادی تزریق می‌شود که ریسک بیماری کرونا برای آنها وجود دارد؛ به عنوان نمونه در کشور شروع تزریق دُز یادآور با کادر بهداشتی و درمانی بوده چون در مراکز بهداشتی و درمانی در تماس مستقیم با بیماران کووید۱۹ هستند.

وی ادامه داد: هنوز در مورد واکسن اصلی که مردم باید تزریق کنند یعنی دُزهای اول و دوم، به هدف تعیین شده نرسیده‌ایم و امیدواریم که حداقل ۸۰ درصد از افراد جامعه به ایمنی جمعی ناشی از واکسیناسیون با دو دُز واکسن برسند تا بعد از آن بر اساس زمان بندی یا توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت برای گروه هدف یعنی افراد بالاتر از ۶۰ سال و افراد دارای نقص سیستم ایمنی، دُز اضافه تزریق شود.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: نوع واکسنی که به عنوان دُز اضافه تزریق می‌شود، بستگی به تزریق واکسن‌های قبلی تزریق شده به افراد است اما در واکسیناسیون، واکسنی که در دسترس قرار دارد را بهترین واکسن می‌دانیم و سازمان جهانی بهداشت نیز همین مورد را توصیه می‌کند بنابراین از واکسن‌های موجود می‌توان به عنوان دُز اضافه و یادآور استفاده کرد اما وزارت بهداشت جدولی را تهیه کرده که چه نوع واکسنی می‌تواند به عنوان دُز اضافه و یادآور تزریق شود.

دکتر جماعتی تصریح کرد: بر اساس توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت از واکسنی که در دُز اول و دوم استفاده شده می‌توان به عنوان دُز اضافه و یادآور استفاده کرد اما ممکن است در موارد خاص، بخواهیم از پلتفرم‌های دیگری استفاده کنیم.

وی افزود: بر اساس گزارش‌ها و اطلاعات وزارت بهداشت اگر مشخص شود که یک واکسن خاص مثلا در گروه خاصی از بیماران، کارایی لازم را نداشته باشد بر اساس شرایط بیماران، تصمیم گیری می‌شود که از نوع دیگری از واکسن استفاده شود. افراد بالاتر از ۶۰ سال در صورتی که ۲۸ روز از تزریق دُز دوم آنها گذشته باشد، بر اساس پروتکل علمی می‌توانند دُز سوم یا اضافه را تزریق کنند.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: چندین مطالعه در مورد داروی مولنوپیراویر انجام شده و نشان داده در افرادی که در ۵ روز اول بیماری کرونا هستند و با بیماری‌های زمینه‌ای در ریسک پیشرفت بیماری باشند، اگر تجویز شود می‌تواند ۵۰ درصد جلوی پیشرفت بیماری و بستری شدن در بیمارستان را بگیرد. مولنوپیراویر یکی از داروهایی است که وجود دارد و منتظر نتایج نهایی هستیم که از سوی گروه درمان کمیته علمی کشوری کرونا اعلام شود تا در مورد ورود آن به پروتکل درمانی کشور تصمیم گیری کنیم.

دکتر جماعتی افزود: داروی مولنوپیراویر در حال حاضر در چندین شرکت ایرانی سنتز شده و یکی از این شرکت‌ها ادعا کرده که مولکول مولنوپیراویر را توانسته تولید کند و این دارو تنها داروی ضد ویروس اختصاصی برای کووید۱۹ است و به همین دلیل اثر نسبتا خوبی دارد و باید در مرحله اول که ویروس در بدن در گردش است، تجویز و استفاده شود و اگر زمان بگذرد، ممکن است اثر چندانی در جلوگیری از پیشرفت بیماری یا مرگ و میر ناشی از کرونا نداشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: داروی پسکلووید اخیرا توسط شرکت فایزر ساخته شده که ترکیبی از داروی مولنوپیراویر و ریتاناویر است که اگر در سه روز اول شروع بیماری به افرادی که عوامل ریسک و خطر دارند، تجویز شود، می‌تواند ۸۹ درصد از بستری شدن و مرگ بیماران پیشگیری کند.

دبیرکمیته علمی کشوری کرونا یادآور شد: اگر مطالعاتی که در مورد داروهای جدید ساخته شده نشان دهد که ادعایی که شرکت‌های دارویی در مورد اثرات آنها در پیشگیری از بستری شدن و مرگ و بیماران می‌کنند، صحیح باشد با توجه به واکسیناسیون که در کل دنیا در حال انجام است، در آینده نه چندان دور شاهد توقف و کنترل پاندمی کرونا خواهیم بود و افق‌های تازه‌ای پیش رو داریم و ابرهای سیاه ناشی از کرونا که در جهان پخش شده، کنار زده می‌شوند.

دکتر جماعتی گفت: هنوز مطالعات زیادی در مورد داروی پسکلووید انجام نشده و مطالعه حاضر نیز به تعداد محدود توسط شرکت فایزر انجام شده است که منتظر نتایج آن هستیم و در صورت اثربخشی کافی، از طریق شرکت‌های دارویی و سازمان غذا و دارو اقدام می‌کنیم که این دارو را در کشور داشته باشیم.

: در جلسه امروز، گزارشی از ارزیابی عوارض واکسن‌های تزریق شده در کشور، اثر ویتامین دی در پیشگیری از کرونا و بستری بیماران بدحال و نیز گایدلاین درمان کرونا در فرانسه توسط دکتر یزدان پناه، یکی از پزشکان ایرانی ساکن در فرانسه ارائه شد.

کد خبر: 34420

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 2 =