به گزارش آتیه آنلاین، شهرزاد کردبچه مولف نخستین کتابشناسی توصیفی تربیت بدنی و علوم ورزشی که نامش این روزها با تاریخ شفاهی ورزش ایران گره خورده است، این خبر را بیان کرد و گفت: در مجموع ۱۶ طرح در حال اجراست که از این تعداد دستاوردهای چهار طرح نخست شامل تاریخ شفاهی کشتی، فوتبال، زنان و مطبوعات ورزشی ایران فردا (سهشنبه) در آکادمی ملی المپیک رونمایی میشود. «حبیبالله اسماعیلی» مجری و مدیر اجرایی تاریخ شفاهی فوتبال ایران، «غلامرضا عزیزی» مجری و مدیر اجرایی طرح ورزش زنان، «ابراهیم افشار» مجری طرح تاریخ شفاهی مطبوعات ورزشی ایران و «حسین سبطی» مدیر اجرایی طرح تاریخ شفاهی کشتی ایران هستند.
مدیر کتابخانه و مرکز اسناد کمیته ملی المپیک درباره نخستین طرحها در تاریخ شفاهی توضیح میدهد: پس از برگزاری دورههای آموزشی نخستین گام اجرای طرح تاریخ شفاهی با فوتبال ایران و در گفت و گو با «حشمتالله مهاجرانی» پیشکسوت فوتبال و سرمربی پیشین تیم ملی در آکادمی ملی المپیک کلید خورد و پس از آن کشتی، تحولات ورزش زنان و مطبوعات ورزشی که هر چهار موضوع کلیدی و اساسی بود. در واقع انتخاب تاریخ شفاهی ورزش زنان به دلیل تحولات زیادش، تاریخ شفاهی فوتبال به دلیل مخاطبان زیاد، کُشتی به دلیل قدیمیترین رشته المپیکی ایران و مدالآور بودنش و مطبوعات به خاطر اهمیت رسانه در حوزه تبلیغات برگزیده شدند.
وی میگوید: دستاوردهای این چهار طرح شامل ۹ کتاب و چند مستند است. این کتابها شامل حضور ماندگار در گفت و گو با طاهره طاهریان نخستین معاون ورزش زنان، همیشه رهبر در گفت و گو با حسن حبیبی، خادم کشتی ایران در گفت و گو با سید محمدخادم حقیقت، جنگیدن در سنگر قلم، دروازبان شاعر، معمار سرطلایی، فانوس قرمز آسوری، بروفوتفال باباجان و کلیات و شیوه نامه اجرایی تاریخ شفاهی ورزش ایران است.
مدیر دپارتمان و دبیر شورای سیاستگذاری تاریخ شفاهی ورزش این را هم گفت: تاریخ شفاهی مجموعهها و اماکن ورزشی شهر تهران، تاریخ شفاهی ورزش معلولان و جنبش پارالمپیک در ایران، تاریخ شفاهی سازمان تربیت بدنی و وزارت ورزش و جوانان، تاریخ شفاهی کمیته ملی المپیک، تاریخ شفاهی بازیهای آسیایی ۱۳۵۳ تهران، تدوین تاریخ شفاهی ورزش آموزش و پرورش ایران، مروری بر تاریخ شفاهی والیبال ایران با تاکید بر رشد فزاینده والیبال ایران بعد از انقلاب اسلامی، نگاهی به بسکتبال ۱۰۰ ساله ایران با بهرهگیری از تجربیات اشخاص تاثیرگذار این رشته و تاریخ شفاهی ۱۹ نفر از پیشکسوتان ورزش ایران از جمله طرحهای در دست اجراست.
کردبچه اضافه کرد: در ۱۶ طرح تاریخ شفاهی ورزش ایران با ۲۱۵ نفر در ۳۳۵ جلسه و مدت زمان ۸۰۲ ساعت گفت و گو شده است.
وی یادآوری کرد که به دلیل گسترش ویروس کرونا در سال گذشته کار به کُندی پیش رفت و قرار بود این چهار طرح شهریورماه ۹۹ رونمایی شود.
نظر شما