پروتکل‌ها و روش‌های آزمایشگاهی کرونا بازنگری می‌شود

رییس انستیتو پاستور ایران گفت: مطالعات نشان داده که ۹۸.۹ درصد از افرادی که واکسن پاستوکووک را دریافت می‌کنند، در بدنشان آنتی‌بادی تولید می‌شود و ۹۱.۷ درصد از افرادی که با این واکسن واکسینه می‌شوند به فرم شدید بیماری مبتلا نشده و نیاز به بستری پیدا نمی‌کنند که بسیار ارزشمند است.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از وبدا، دکتر علیرضا بیگلری در حاشیه جلسه کمیته علمی کووید۱۹، اظهار داشت: همچنین ۷۰ درصد از افراد مورد مطالعه نیز واجد بیماری علامت‌دار نشدند که این نه‌ تنها در کشور، بلکه در سطح واکسن‌های دنیا هم از نتایج بسیار مهم تلقی می‌شود.

رییس انستیتو پاستور ایران خاطرنشان کرد: تشخیص، یکی از مهمترین مراحل کنترل بیماری‌ها به ویژه بیماری‌های واگیر است. در بحران کووید۱۹ هم با توجه به اینکه کشور با شروعی ناگهانی مواجه شد اما خوشبختانه انستیتو پاستور ایران توانست شبکه ملی تشخیص آزمایشگاهی را راه‌اندازی کند.

وی ادامه داد: باتوجه به فعالیت حدود ۵۰۰ آزمایشگاه تشخیصی کووید۱۹ در کشور، نیاز است که پروتکل‌های تشخیصی و همچنین نتایج حاصل مجددا ارزیابی شوند تا کشور آمادگی بیشتری برای پیک‌های احتمالی بعدی داشته باشد و سیاست‌ها و استراتژی‌های از پیش تعیین شده در دسترس باشد تا با مشکلات کمتری از پیک‌های آینده عبور کنیم.

دکتر بیگلری تصریح کرد: موضوعی که اکنون مطرح است، مساله بازنگری پروتکل‌ها و روش‌های آزمایشگاهی است. باتوجه به اینکه خوشبختانه سطح واکسیناسیون در کشور، به سطح مطلوبی نزدیک می‌شود مسلما در روند استفاده از آزمایش‌های تشخیصی نیاز به تغییر است.

عضو کمیته علمی کشوری کووید۱۹ یادآور شد: در آغاز بحران کرونا به جز انستیتو پاستور ایران، فقط دو آزمایشگاه می‌توانستند کووید۱۹ را تشخیص دهند؛ اما محوریت و مدیریت راه‌اندازی شبکه تشخیص آزمایشگاهی کووید۱۹ به انستیتو پاستور ایران سپرده شد. در روزهای نخست، از تمام بیمارستان‌های کشور نمونه‌ها به انستیتو پاستور ارسال می‌شد و کار بسیار سختی بود که باید نمونه‌های کل کشور بررسی می‌شدند.

وی گفت: به تدریج تعداد آزمایشگاه‌ها افزوده شد و اکنون بیش از ۴۸۰ آزمایشگاه تشخیصی کووید۱۹ در کشور داریم که در شبکه و با یک پروتکل واحد، کار می‌کنند. در اوج تحریم‌ها شبکه آزمایشگاهی کشور، کارا بود و در حال حاضر امکان ۲۵۰ هزار تست در روز را داریم که در صورت نیاز به سرعت این ظرفیت قابل افزایش است.

دکتر بیگلری تاکید کرد: انستیتو پاستور ایران به عنوان قدیمی‌ترین موسسات تولید واکسن در کشور و منطقه افتخار دارد که واکسنی که شایسته نام و اعتماد یکصد ساله مردم به این انستیتو است را به نام واکسن پاستوکووک تقدیم ملت ایران کند.

رییس انستیتو پاستور ایران خاطرنشان کرد: در دنیا تعداد محدودی از کشورها موفق به تولید واکسن کووید۱۹ شدند. انستیتو پاستور ایران نیز با همکاری انستیتو فینلای کوبا موفق شد واکسن مشترکی را که در ایران به نام پاستوکووک و در کوبا با نام سوبرانا تولید و عرضه می‌شود، تقدیم مردم ایران کند.

وی افزود: این واکسن ویژگی‌های منحصربه فردی دارد؛ چراکه یک واکسن پروتئینی است و از کنژوکه در آن استفاده شده است. بر همین اساس عوارض آن بسیار کم  بوده و کارایی بسیاری  بالایی دارد. همچنین این واکسن از ویژگی ممتازی برخوردار است که یادآور یا بوستر مخصوص آن هم از ابتدا تولید شده است. در حالی که سایر واکسن‌ها وقتی نیاز به دُز یادآور پیدا می‌کنند، از همان دُز اصلی استفاده می‌کنند اما خوشبختانه در طراحی این واکسن از قبل پیش‌بینی شد و واکسن واجد دُز یادآور است که این دز یادآور هم برای خود واکسن و هم برای سایر واکسن‌ها می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

دکتر بیگلری اظهار داشت: واکسن پاستوکووک در مقابل دو واریانت بسیار واکسن‌گریز کووید۱۹در ایران بر روی ۲۴ هزار نفر در ۸ دانشگاه علوم پزشکی کشور مورد آزمایش قرار گرفت. مطالعات نشان داد که ۹۸.۹ درصد از افرادی که واکسن پاستوکووک را دریافت می‌کنند، در بدن شان آنتی‌بادی تولید می‌شود و ۹۱.۷ درصد از افرادی که با این واکسن واکسینه می‌شوند به فرم شدید بیماری مبتلا نشده و نیاز به بستری پیدا نمی‌کنند که بسیار ارزشمند است. همچنین ۷۰ درصد از افراد مورد مطالعه نیز واجد بیماری علامتدار نشدند که این نه‌ تنها در کشور، بلکه در سطح واکسن‌های دنیا هم از نتایج بسیار مهم تلقی می‌شود.

عضو کمیته علمی کشوری کووید۱۹ یادآور شد: این واکسن در کوبا بر روی واریانت واکسن‌گریز بتا یا آفریقای جنوبی مورد مطالعه قرار گرفت که نتایج در کوبا نیز بسیار امیدبخش بود. باتوجه به کارایی بسیار بالا و اطمینان بسیار زیاد نسبت به این واکسن، استفاده از آن برای افراد دو تا ۱۸ سال هم مورد مطالعه قرار گرفت که خوشبختانه مجوز مصرف را برای این گروه سنی در هر دو کشور ایران و کوبا صادر شده است.

وی گفت: در ایران بنا بر سیاست‌های وزارت بهداشت در حال حاضر از واکسن پاستوکووک نیز برای افراد بیشتر از ۱۲ سال استفاده می‌شود و در صورت نیاز و اعلام وزارت بهداشت، این واکسن برای افراد ۲ تا ۱۲ سال نیز قابل استفاده است که این امید زیادی برای کشور به حساب می‌آید البته از این واکسن در کشور کوبا برای افراد ۲ تا ۱۸ سال استفاده شده و تاکنون بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار کودک کوبایی با استفاده از این واکسن واکسینه شده‌اند.

رییس انستیتو پاستور ایران یادآور شد: در کارآزمایی‌های انجام شده، مشخص شد که در مقابل واریانت‌های واکسن‌گریز مانند بتا و دلتا برای بزرگسالان علاوه بر دو دُز واکسن پاستوکووک، بهتر است که دز یادآور یا بوستر یا واکسن پاستوکووک پلاس نیز تزریق شود اما برای گروه سنی ۲ تا ۱۸ سال، تزریق دو دُز واکسن پاستوکووک در حال حاضر کافی است و فعلا نیازی به تزریق دُز یادآور یا بوستر برای این گروه سنی وجود ندارد.

دکتر بیگلری گفت: تاکنون، یک میلیون و ۳۰۰ هزار دُز واکسن پاستوکووک به وزارت بهداشت تحویل داده شده شده البته تولید واکسن پاستوکووک و پاستوکووک پلاس متفاوت است. زیرا دو طراحی متفاوت دارند و به همین دلیل فعلا در بچ اولیه، واکسن پاستوکووک تولید و عرضه شده و در حال حاضر بنا به درخواست وزارت بهداشت مبنی بر تامین دُز یادآور، فعلا خط تولید برای تامین واکسن پاستوکووک فعال است و حدودا بیش از یک میلیون دُز واکسن پاستوکووک تولید شده و مراحل تست خود را می گذراند که بعد از پایان تست‌ها، تحویل وزارت بهداشت می‌شود.

وی افزود: بعد از تولید مقداری واکسن پاستوکووک پلاس، مجددا چرخه تولید وارد تولید واکسن پاستوکووک می‌شود و تا انتهای آبان ماه، مقداری دیگر از واکسن اصلی تحویل وزارت بهداشت می‌شود اما مقدار تولید واکسن‌های پاستوکووک و پاستوکووک پلاس، به نوع مصرف و اعلام نیاز وزارت بهداشت بستگی دارد.

عضو کمیته علمی کشوری کووید۱۹ یادآور شد: در مهر و آبان ماه برای تحویل حدود ۸ میلیون دُز واکسن برنامه‌ریزی شده و در ماه‌های آینده نیز بر اساس اعلام نیاز وزارت بهداشت، تولید واکسن‌های پاستوکووک و پاستوکووک پلاس انجام خواهد شد.

دکتر بیگلری خاطرنشان کرد: کووید۱۹ دردی مشترک است و نیاز به درمان مشترک دارد. مسلما دو شاهد داریم که نشان می‌دهد واکسن موثر است؛ یکی کشورهایی که واکسن زده و توانستند بیماری را کنترل کنند و دوم اینکه اگر پرونده‌های بیماران بستری در بیمارستان‌ها را مشاهده کنید، این نکته قابل مشاهده است که اکثر افرادی که به کرونا مبتلا شده و فرم شدید بیماری را گرفته‌اند و گرفتار ای سی یو هستند، واکسن تزریق نکرده بودند.

کد خبر: 32658

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 4 =