به گزارش آتیهآنلاین، حمید سوری در گفتوگو با ایرنا در این خصوص توضیح داد: متوسط روند افزایش شاخصهای کرونایی از جمله ابتلا، بستری و مرگ و میر باید دو هفته ادامه داشته باشد تا آن را به عنوان پیک ششم این بیماری، محسوب کرد.
وی ادامه داد: اگر میانگین شاخصهای کرونایی طی یک مدت معینی، روند افزایشی داشته باشد، آن وقت میتوان ادعا کرد که وارد پیک ششم بیماری کرونا شدیم.
سوری به نگرانیهایی در مورد افزایش شاخصهای کرونایی در روزهای اخیر اشاره کرد و گفت: نشانههایی از طغیان جدید بیماری کرونا در کشور مشاهده میشود که ما احتمالا در حال تجربه طغیانهای کرونایی جدید در کشور هستیم. اگر تمهیدات لازم را برای کنترل آن انجام ندهیم، احتمال بروز پیک ششم طی چند هفته پیش رو دور از انتظار نیست.
وی تاکید کرد: در مناطق مختلف کشور که خطر شیوع این بیماری، بیشتر است باید کنترل و نظارت دقیقتری اعمال شود تا از ابتلا و بستریهای جدید کاسته شود.
افزایشهای اخیر شاخصها نگران کننده است
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به این سوال که آیا افزایش مرگ و میر و بستری شدگان کرونایی جای نگرانی دارد یا یک افزایش موقت است، گفت: این موضوع نگران کننده است و در روزهای اخیر شاهد افزایش تستهای مثبت، بستری شدگان و مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا در کشور هستیم. این موضوع نشان میدهد که چرخش ویروس در جامعه زیاد شده و این موضوع بسیار نگران کننده است.
وی با اشاره به اینکه تردد مسافران در مرزها و در مقصد مسافران مشکوک و حامل بیماری باید به شدت کنترل شود، گفت: در مرزهای شمال شرقی هم تعدادی اتباع افغانستانی که برخی از آنها به صورت غیرقانونی وارد کشور ما میشوند، میتوانند عامل انتشار بیماری کرونا در ایران باشند.
سوری بر لزوم رعایت اصول بهداشتی در همه مناطق کشور تاکید کرد و گفت: مردم همچنان باید اصول بهداشتی را از جمله استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و شستن مرتب دستها، به دقت رعایت کنند.
یادآوری میشود، تلفات روزانه کرونا ۱۶ و ۱۷ مهر ماه و پس از گذشت حدود یک هفته از عبور خیز پنجم کرونا به ترتیب با ۱۸۵ و ۱۷۳ مورد مرگ به زیر ۲۰۰ نفر رسید و روز ۱۷ مهر به رکورد ۲۷ تیرماه یعنی هشتاد و دو روز قبل که زیر ۲۰۰ نفر بود، دست یافت.
اما از روز یکشنبه (۱۸ مهر) تلفات روزانه کرونا با ۲۲۲ مورد مرگ به بالای ۲۰۰ نفر بازگشت و روز دوشنبه (۱۹ مهر) به عدد ۲۷۶ مرگ رسید.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز ۲۱ مهر ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۳۹۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۸۶۹ نفر از آنها بستری شدند.
نظر شما