به گزارش آتیهآنلاین به نقل از روزنامه اعتماد، در سالهای اخیر، پیرو به راه افتادن موج جهانی «می تو» در اعتراض به انواع گوناگون و متنوع آزارها و تعرضات جنسی، جامعه ایران نیز نسبت به آن واکنش نشان داد. بیتردید آنچه در فراگیری این موج موثر بود، امکان دسترسی به فضای مجازی برای گروههای مختلف جامعه بود.
خیلی زود مشخص شد که متاسفانه، مصادیق متفاوت و تلخی از آزارها و تعرضات جنسی، از خشونتهای کلامی و گفتاری گرفته تا تعرض و تجاوز، در جای جای جامعه و در میان اقشار و گروهها و طبقات و اصناف متفاوت به وقوع میپیوندد، امری که با کمال تاسف اولا منحصر به جامعه ایران نیست و در سراسر جهان رخ میدهد و ثانیا به گروهها و اقشار خاصی اختصاص ندارد و با کمال تعجب و افسوس، در میان تحصیلکردگان و هنرمندان و به اصطلاح طبقات فرهیخته نیز مشهود است.
مشاهده مواردی از آزار جنسی و ارایه روایتهایی در این زمینه در موسسات دانشگاهی و نهادهای علمی و پژوهشی، به ویژه در رشتههای علوم انسانی و اجتماعی، انجمن جامعهشناسی ایران را بر آن داشت که در این زمینه کارگروهی تشکیل دهد، به خصوص که از سال 1398 روایتهایی مبنی بر آزار از سوی یکی از اساتید جامعهشناسی عضو این انجمن در فضای مجازی منتشر شد، امری که درنهایت به واکنش انجمن و لغو عضویت فرد مذکور در شهریور 1399 انجامید.
اکنون یکی از ثمرات این کارگروه ارایه سندی با عنوان راهنمای پیشگیری و مقابله با آزار جنسی در محیطهای علمی است. این سند 6 بخش دارد، در مقدمه به هدف و دامنه شمول آن میپردازد، بخش دوم به تعریف آزار جنسی و انواع و اقسام آن اختصاص دارد، بخش سوم به فرآیند رسیدگی به شکایات میپردازد و بخش چهارم به معرفی اقدامات آموزشی و ترویجی برای پیشگیری و مواجهه با آزار جنسی اختصاص یافته و در نهایت با توصیههای تکمیلی و اشاره به تصویب نهایی آن در 17 مرداد 1400 با حضور اعضای هیات رسیدگی، مشاور حقوقی و مشاور روانشناسی/روانپزشکی به پایان میرسد.
خانمها دکتر شیرین احمدنیا، دکتر سوسن باستانی، دکتر شهلا اعزازی، دکتر فاطمه موسوی ویایه، دکتر نفیسه آزاد و آقایان دکتر محمد میرزایی، دکتر ناصرالدین علی تقویان، کامبیز نوروزی (مشاور حقوقی) و دکتر رضا شیرالی از تصویبکنندگان این سند هستند و در کارگروه مذکور، غیر از افراد مذکور، سیدحسین سراجزاده، رضا امیدی، سمیه توحیدلو، افسر افشار نادری، هادی خانیکی، احساس شمسی کوشکی، بهاره صفوی، شیما قوشه و مشکات اسدی حضور داشتند.
از این سند روز هفتم مهر ماه 1400، ساعت 10 صبح، در جلسهای آنلاین با حضور سیدحسین سراجزاده، رییس انجمن جامعهشناسی ایران و شیرین احمدنیا عضو هیاتمدیره و مدیر کارگروه تدوین سند و شماری از خبرنگاران رونمایی شد.
نظر شما