به گزارش آتیه آنلاین از دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی روز پنجشنبه در جلسه هماندیشی مسئولان دفاتر تقریب مذاهب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: دکتر حسین کمال بهاءالدین وزیر آموزش مصر در کتاب «ملیت در جهان بی هویت» عنوان می کند که آموزش تنها راه نجات از جهانی سازی است. به همین دلیل است که اروپا طی یک سال و نیم گذشته و در پاندمی کرونا، مدارس و دانشگاه های خود را تعطیل نکرد و حتی کشور چین نیز تنها یک ترم دانشگاه ها را به دلیل شیوع کرونا تعطیل کرد و پس از آن دانشگاه ها به صورت حضوری در حال برگزاری است، اما آموزش در ایران به سرعت به فضای مجازی منتقل شد.
وی تصریح کرد: سؤالی که مطرح می شود این است که دانشگاه آزاد اسلامی در پدیده جهان شبکه ای می خواهد پیرو باشد یا تأثیرگذار؟ پاسخ این است که ما به دنبال ایجاد ارتباط بین زندگی در فضای مجازی و فضای حقیقی هستیم و معتقدیم که آموزش ها باید روابط حقیقی داشته باشد و نقش راهبری و راهنمایی اساتید و معلمان در آموزش را حفظ و ارتباطات استاد و شاگردی را احیا کنیم.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در حوزه تعلیم و تربیت به شدت با تحولات اجتماعی و جهانی مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: متاسفانه تاکنون در بازآموزی و توانمندسازی معلمان و اساتید غفلت شده، اما حوزه علوم پزشکی تجربه موفقی در این زمینه دارد، به طوری که پزشکان و کادر درمان به صورت مرتب در جلسات بازآموزی و آشنایی با جدیدترین موضوعات پزشکی شرکت می کنند و به همین دلیل اطلاعات و دانش آنها بروز است. دانشگاه آزاد اسلامی تلاش دارد تا تجربیات موفق علوم پزشکی را در علوم انسانی و دیگر حوزهها تسری دهد.
وی با اشاره به تفاوت جایگاه انسان در نگاه قرآن و غرب، تصریح کرد: انسان براساس تعریف قرآن خلیفه الله است، اما غرب می گوید انسان شهروند است و ارتباط آن با خدا را نادیده می گیرد و تلاش دارد تا مقام خلیفه الهی را به شهروندی تقلیل دهد و برای این هدف نیز برنامه دارد، به طوری که پس از انقلاب صنعتی در مرحله اول، بحث شهروند فرهنگی را مطرح کردند و پس از آن در عصر سرمایه داری و امپریالیسم، شهروند فرهنگی را به شهروند اجتماعی تبدیل کردند. از سال ۲۰۰۱ نیز ایده جهانی سازی و جهان شبکه ای توسط آمریکا مطرح شد که منجر به تبدیل شهروند اجتماعی به شهروند جهان شبکه ای شد.
نقش راهبری اساتید و معلمان در آموزش باید حفظ شود
عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی به اهمیت توجه دانشگاه به موضوع تقریب مذاهب پرداخت و گفت: تقریب مذاهب جزو نگاه تربیتی دانشگاه است و یکی از وظایف دانشگاه آزاد اسلامی کادرسازی در جامعه است که یکی از مؤلفه های آن ارتباط با همسایگان و کسانی است که در اجتماع با هم زندگی می کنند. دانشگاه های ما باید نسبت به موضوعات تقریبی حساس باشند، چرا که در غفلت ما دانشگاه MIT که سرآمد در حوزه فنی و مهندسی است، تحقیقات گسترده ای در حوزه تقریب مذاهب اسلامی انجام داده، به طوری که این دانشگاه در سال ۲۰۱۹ تحقیقی درباره اربعین انجام داد که در آن ۱۷۰ سؤال از ۲ هزار زائر ایرانی و ۲ هزار زائر عراقی درباره مسائل دینی پرسیده شد تا بتوانند رابطه این مذهب در ایران و عراق را تحلیل کنند.
وی با تأکید بر اینکه دانشگاه اجتماعی باید مقوم توسعه و پیشرفت حوزه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و فناورانه باشد، خاطرنشان کرد: تربیت اجتماعی یکی از مؤلفه های دانشگاه است و در حدیث معروفی که در آن، دوران تربیت به سه دوره هفت ساله تقسیم شده، دوره سوم که دوران وزارت جوان است، در عصر جدید این تربیت به دانشگاه سپرده شده است. بنابراین دوران چهار ساله کارشناسی را می توان دوره تربیت اجتماعی و مهارتی دانست.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه محل تربیت تخصصی، مهارتی و اجتماعی است، گفت: مگر می شود دانشگاه محل تربیت اجتماعی باشد و به موضوع تقریب توجه نکند، چرا که بخشی از تربیت اجتماعی به تربیت تقریبی بین المذاهب باز می گردد.
وی خاطرنشان کرد: در اداره دانشگاه باید نظرات خود را از قرآن بگیریم و همچنین در بحث جهان شبکه ای برای همه مخاطبان «الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَیٰ» را پیاده کنیم تا بتوانیم نظام یکپارچه اجتماعی را تقویت کنیم. دانشگاه آزاد اسلامی این موضوع را به عنوان یک برنامه ملی دنبال می کند.
افتتاح ۱۸ دفتر تقریب مذاهب در دانشگاه آزاد اسلامی
دکتر علی سروری مجد مشاور ریاست و رییس مرکز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استان های دانشگاه آزاد اسلامی نیز با اشاره به فعالیتهای دفاتر تقریب مذاهب استانی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: ایجاد دفاتر تقریب مذاهب اسلامی در استان های مرزی و تلفیقی از دو سال گذشته در دستور کار دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفت و تا امروز ۱۸ دفتر تقریب مذاهب اسلامی افتتاح شده است.
وی افزود: ریل گذاری که در دو سال گذشته صورت گرفت، راهگشای فعالیت دفاتر تقریب مذاهب اسلامی شده و امروز شاهد برگزاری اولین نشست حضوری مسئولان دفاتر تقریب مذاهب هستیم. تلاش داریم که در هفته وحدت برنامه های ویژه و درخور توجه ای در حوزه تقریب مذاهب اسلامی برگزار کنیم.
نظر شما