مردم‌دارِ خارج از «مــدار»!

پرتو جغتایی

به گزارش آتیه آنلاین، سکوت اعجاب‌انگیز «عادل فردوسی پور» برابر اتفاقات یک سال و نیم اخیر پیرامون خودش و برنامه‌ی محبوبش «نود»، ماجرای رخت بر بستن این مجری محبوب از شبکه سه را تبدیل به یکی از اخبار قدیمی و خاک‌ گرفته کرد. آنقدر دیگر حرفی از بازگشت عادل به شبکه سه شنیده نشد، که کمتر کسی تصور می‌کرد آن داستان‌ها و ماجراها بار دیگر به تیتر نخست رسانه‌ها تبدیل شود.

زمانی که اغلب اهالی فوتبال فکر می‌کردند رفتن عادل از تلویزیون و تعطیلی برنامه‌اش که سال‌ها در صدر جدول پرمخاطب‌ترین برنامه‌های صدا و سیما قرار داشت، موقتی است و دیر یا زود فوتبال‌دوستان، عادل ِ دوشنبه شب‌هایشان را در قاب جعبه جادویی خواهند دید، فردوسی پور بدون کوچکترین اعتراض، جار و جنجال و حاشیه سازی با نهایت حجب، کنار کشید و قید بازگشت به شبکه‌ای که مدیرش انگار بیش از مسائل فنی به دلایل غیر فنی او را بایکوت کرده بود ، زد.

عادلی که در این یک سال و نیم هرگز دلیل و بهانه‌ای برای به حاشیه کشاندن شبکه سه و مدیر جوانش نشد و حتی زمانی که تصمیم گرفت در پلتفرم‌های اینترنتی به ساخت برنامه اقدام کند، با ممنوعیت از سوی سازمان صدا و سیما مواجه شد. با این حال باز هم مرد دوست داشتنی و عشق ِ فوتبال و شماره یکِ بیست سال اخیر تلویزیون لب به اعتراض نگشود سر به زیر قید ساخت برنامه پخش زنده اینترنتی را نیز زد.

بر خلاف عادل، علی فروغی اما انگار بعد از یک سال و نیم هنوز در کشمکش ماجرای عادل گیر کرده است. هرچند با تکیه به قدرت مدیریتی خود توانست برنامه‌ای با کیفیت و محبوب را کله پا کرده و برنامه‌ای معمولی و نمونه بی‌کیفیت کپی شده‌ی نود ِ عادل را جانشین آن کند، هنوز به فراغ نرسیده و مترصد فرصت است تا بار دیگر عتابی به عادل فردوسی پور کند تا نام خودش باز بر سر زبان‌ها بیفتد!

این مدیر جوان که با استناد به مصاحبه‌های چند سال قبلش، از آن مردی که قرار بود تحولات مثبت را در شبکه سه دامن بزند، بسیار  فاصله گرفته است، این بار در ویدئویی صحبت‌هایی را در خصوص کنار گذاشتن عادل فردوسی پور به میان آورد که به مذاق فوتبال دوستان ِ عادل‌دوست خوش نیامد و به سرعت در رسانه‌ها فراگیر شد تا انواع و اقسام اظهار نظرها که بیشترشان جنبه واخواهی و ایراد داشت، عرضه شود و یک بار دیگر «علی فروغی» را که مدتی بود از او خبری شنیده نمی‌شد، تیتر یک رسانه‌ها کند! رخدادی که اصلا بعید نیست هدف اصلی این مدیر جوان بوده باشد.

**از اتهام ِ مظلوم‌نمایی به عادل تا ترس سازمان از محبوبیت!

«دیگه نمی‌شد این جوری ادامه داد. نه محبوبیت ایشون برای ما پنهان بود، نه تخصص ایشون برای ما پنهان بود. منتها بهترین دروازه‌بان را هم اگر ببینید در خط دیگری کار می‌کند یکی دیگر را باید بگذارید دروازه. در واقع مهم این بود که کار داشت از مدار خارج می‌شد. بقیه هم داشتند نگاه می‌کردند که اگر کسی به او به خاطر محبوبیت چیزی نمی‌گفت صدا و سیما از هم می‌پاشید. ناگزیر از این تصمیم بودیم. البته مظلوم‌نمایی می‌کند. در همین یک سال اخیر یک میلیارد تومان از مطالبات ایشان را داده بودیم. ایشان بالاخره کارمند رسمی سازمان است. نوبت ترفیع ایشان هم رسیده بود که با امضای من انجام شد.»

این جملات جنجالی‌ترین بخش صحبت‌های علی فروغی در ویدئوی اخیری است که این روزها بین اهالی فوتبال دست به دست می‌شود. نگاهی گزیده به این اظهارات نامعقول و نسنجیده، نشان از این دارد که علی فروغی هرچند با تصمیمات نه چندان درستش در این دو سال اخیر، موجب تخریب چهره خود در بین مردم شده است، اما یک ویژگی مثبت خود را با نطق این جملات عیان کرده و آن صدق و رک‌گویی است.

اینکه یک مدیر بعد از یک سال و نیم به صراحت عنوان کند که از حسن شهرت عادل فردوسی پور نگران شده و یکی از دلایل کنار گذاشتن او همین وجاهت مردمی است، نشان از صداقت او و اذعان به واقعیت دارد.

** مداری که آن مدار سابق نیست!

اما بخشی که بیش از بخش‌های دیگر صحبت‌های فروغی به آن پرداخته شد و صدای حامیان عادل و نود را در آورد، ماجرای از مدار خارج شدن عادل بود. جمله‌ای که سبب شد از این به بعد واژه «مدار» به طور جد وارد ادبیات فوتبالی ها و رسانه‌ای ها شود و تبدیل شد به کلیدواژه‌ای که از حالا به بعد باید مدام منتظر شنیدنش از خیلی‌ها باشیم.

این که عادل فردوسی پور از مدار صدا و سیما خارج شده بود، می تواند تعابیر زیادی با خود همراه داشته باشد، اما اگر بخواهیم به مفهومی کلی در باره این واژه یعنی «مدار» برسیم، باید در نظر بگیریم که چطور ممکن است یک مجری و گزارشگر که نزدیک به 20 سال در چارچوب و حیطه‌ی سازمان صدا و سیما کار کرده است و همواره مورد تقدیر مدیران بوده و از همه مهم‌تر هنوز که هنوز خود را «فرزند رسانه ملی» می‌داند، به طور ناگهانی از مداری که سال‌ها در آن حضور داشته خارج شود.

به نظر می‌رسد علی فروغی به درستی مطلب را نرسانده است. آن چیزی که واقعیت دارد، خارج شدن عادل از مدار نبود بلکه تغییر تعریف خود واژه‌ی مدار بود.

تعریفی که رفته رفته و از زمان نفوذ و بعضا سرایت کردن مدیران جدید به بدنه شبکه‌ها و گروه‌های مختلف صدا و سیما تغییر کرد. شاید بهتر باشد این مدیر جوان را که هنوز هم برای شهرت و دیده شدن از مجریِ اخراجی خود مایه می‌گذارد، مورد خطاب قرار داد و گفت: «جناب آقای علی فروغی، عادل همان عادل بود و درون همان مداری که بیست سال با کمترین میزان حاشیه و بیشترین مخاطب و بیشترین محبوبیت قدم برداشت. آن چه تغییر کرد «مدار» ی بود که شکل و شمایلی تازه به خود گرفته بود  و کم کم به دست شما از ساختار پیشینش خارج شد و  محورش به اراده و تصمیم و البته سلیقه‌ی شما هر روز کوچک و کوچک‌تر شد.

شاید برای همین است که محبوبیت عادل و برنامه‌اش را برنتابیده‌اید و این برنتابیدن هنوز هم به قوت خود در درون شما باقی مانده است. بهتر است شما بمانید و آن برنامه‌ها و مجری‌های درون ِ مدارتان که حتی حرمت استادشاگردی را حفظ نکرده‌اند. هرآینه چه انتظاری می‌توان داشت از مداری که امثال میثاقی‌های نمک خورده و نمکدان شکسته در بطن ِ محور آن ، زیر چتر صد درصدی حمایت شما هستند.

عادل فردوسی پور به زعم شما، از مدار خارج شده است اما در دل ِ مردم همیشه و هنوز همان عادلی است که با برنامه‌اش، نیمی از مردم ایران را صبح‌های سه‌شنبه با چشمان خواب‌آلود به محل کار و مدرسه و دانشگاه می‌فرستاد. همان عادلی که در بدترین بزنگاه‌ها صدای مردمش بود و حتی موجب آشتیِ ملت با رسانه ملی شد، مردی که ترجیح داد برون از مدار شما باشد، اما در دل مردم مانا بماند. همینجا و در قلبِ همین آب و خاک.

کد خبر: 2779

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 0 =