به گزارش آتیهآنلاین، چند سالی میشود که با افزایش چشمگیر قیمت هزینههای سفر، دیگر همه مردم نمی توانند از امکان مسافرت بهرهمند شوند. به همین خاطر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سال ۹۷ طرح سفر قسطی (ساب) را معرفی و درباره آن اینگونه توضیح داد: «این طرح به معنای ارزانسازی سفر نیست. دفاتر مسافرتی با یکی دو بانک صحبت کردهاند تا مسافر مجبور نباشد تمام هزینه را یکجا پرداخت کند.
البته ولی تیموری، معاون گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در این باره گفت: مردم ما فقیر نیستند. نمیتوانیم بگوییم مردم چون پول ندارند داخل پارک میخوابند. واقعیت این نیست. مردم ایران بیشتر تمایل دارند آزاد و بدون تور و آژانس سفر کنند. ما میخواهیم فرهنگ سفر را عوض کنیم. چادرخوابی از بیبرنامگی اتفاق میافتد.»
در این میان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی حتی تعدادی از آژانسهای دولتی و وابسته را مأمور اجرای طرح سفرهای قسطی کرد. اما طرح ساب یا همان «سفرهای آسان و برنامه ریزی شده» و به عبارتی دیگر سفر قسطی که قرار بود اوایل سال ۱۳۹۸ اجرا شود، تا امروز از آن خبری نشده است. حالا هم معاون گردشگری، علت مسکوت ماندن آن را همهگیری ویروس کرونا اعلام کرده است.
از طرفی مهرماه سال گذشته بود که خبر وام ۲۰ میلیون تومانی سفر منتشر شد. حسین اربابی ـ مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی که از عنوان «سفر کارت» برای این وام استفاده کرده و گفته بود: این طرح به نوعی وام قرضالحسنه محسوب میشود که دارندگان آن میتوانند ظرف ۱۵۰ روز (پنج ماه) تا سقف ۲۰ میلیون تومان از مزایایِ سفرکارت و امکانات تأسیسات رسمی گردشگری که تمام پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند، بهرهمند شوند و با یک ماه تنفس، در ۱۸ ماه نسبت به بازپرداخت آن اقدام کنند. محمد بیگدلی، مدیرعامل بانک طرف قرارداد هم، انگیزۀ پرداخت وام ۲۰ میلیون تومانی سفر را حمایت از مشاغل آسیبدیده در کرونا بهویژه گردشگری اعلام کرده بود. با این حال وام ۲۰ میلیون تومانی سفر یا «سفر کارت» که همزمان با اوجگیری کرونا رونمایی شد، انتقادها و واکنشهای زیادی را برانگیخت و بعد هم مسکوت گذاشته شد.
حالا عزتا...ضرغامی، وزیر جدید گردشگری در اولین اقدام برای ساماندهی بازار مسافرتهای داخلی، «سفرهای در استطاعت برای همه خانوارها» را در دستورکار گذاشته است. او در گردهمایی انجمنهای صنفی دفاتر خدمات مسافرتی با بیان اینکه زیر میز موانع و مشکلات میزنیم، خواست که سفر برای اقشار کمدرآمد ارزان شود و تاکید کرد: سفر و شادی حق همه مردم است، نه فقط یک گروه خاص. وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: از انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی سراسر کشور درخواست میکنم بستههای متنوع و ارزانقیمت گردشگری طراحی کنند؛ اقشار متوسط و فرودست نیز حق دارند تا به سفر بروند به همین منظور باید بستههای ارزانقیمت فراهم کنیم. با توجه به اینکه سفر و شادی حق همه مردم است، تنها محدود به افراد مرفه شده است. در حالیکه مردم برای التیام روح و روان خود نیازمند گردشگری، اوقات فراغت، شادی و تفریحات هستند و این باید برای تمام مردم مهیا شود. وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با بیان اینکه شوق زندگی و امید برای مردم در سفر، اوج میگیرد، تصریح کرد: «یکی از راههای برونرفت از بحرانها و رفع موانع، وحدت و همدلی است، همه اصناف، تشکلها و انجمنها باید همدل و یک صدا شوند.»
گر وزیر جدید قصد دارد سفر را ارزان کند، باید به دنبال کاهش قیمت بلیت پروازها، قطارها و اتوبوسها و هزینه اقامت در هتل باشد و پس از آن می توان از وام و کارت سفر سخن گفت.
نظر شما