شبکه ملی رشد آماده پاسخگویی موثرتر به نیازهای دانش‌آموزان و معلمان

سرپرست معاونت فناوری آموزشی دفتر انتشارات و فناوری آموزشی وزارت آموزش و پرورش، ‌با بیان اینکه شبکه ملی مدارس ایران (رشد) آماده پاسخگویی موثرتر به نیازهای آموزشی دانش‌آموزان و معلمان است، گفت: این شبکه با اصلاح برخی بخش‌ها و حمایت بیشتر، به چشم‌انداز والایی که پیش بینی شده، نزدیک می شود.

به گزارش آتیه آنلاین از وزارت آموزش و پرورش،  محمدرضا شکرریز درباره فعالیت‌های انجام شده در دوران پاندمی کووید ۱۹ افزود: شبکه ملی مدارس ایران (رشد) از شروع دوران پاندمی، فعالیت‌های گسترده‌ای داشته که مهم‌ترین آنها بازطراحی و پویاسازی رابط کاربری پلتفرم، بهینه‌سازی محتوای شبکه ملی مدارس ایران و جمع‌آوری و استفاده از محتواهای آموزشی و تربیتی متناسب با سرفصل‌های برنامه درسی ملی و حوزه‌های یازده گانه تربیت و یادگیری برای میزبانی از محتواهای آموزشی بر بستر رمزینه است.

وی ادامه داد: بهینه‌سازی سرویس‌های آموزشی، طراحی و پیاده سازی صفحات برای اتصال به رمزینه پاسخ سریع، تامین محتوای پاسخ سریع QRC در شرایط کرونایی و اتصال این محتواها به رمزینه پاسخ سریع (QR Code) و طراحی و تولید اپلیکیشن اختصاصی خوانش رمزینه‌های پاسخ سریع (QR Code خوان) از دیگر فعالیت های این شبکه است.

شکرریز در خصوص میزان فایل‌های بارگذاری شده محتوایی در این شبکه بیان کرد: کل فایل‌های بارگذاری شده ۵۰۴۵ است که تعداد فایل‌های محتوای صوتی ۸۱۸ فایل، محتوای ویدیویی ۳۹۰۴ فایل و محتوای متنی و تعاملی ۱۱۰۰ فایل است.

وی درباره پاسخگویی این شبکه به نیازهای محتوایی معلمان و دانش آموزان در شرایط کرونایی،  گفت: امید است در شرایط فعلی با همکاری تمامی دفاتر، محتواهای آموزشی و تربیتی مورد نیاز تولید و تامین شود.  در این راستا اقداماتی نظیر تولید و بارگذاری محتواهای الکترونیکی آموزشی و تربیتی، اتصال محتواهای آموزشی و تربیتی به رمزینه پاسخ سریع (QR Code)، استقرار حدود ۳۵۰۰ رمزینه پاسخ سریع در کتاب‌های درسی در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰، راه‌اندازی سرویس باشگاه یادگیری معلم، راه‌اندازی سرویس باشگاه معلمان، راه‌اندازی سرویس کتاب الکترونیکی تعاملی و راه‌اندازی سرویس ساماندهی منابع انجام شده است.

سرپرست معاونت فناوری آموزشی دفتر انتشارات و فناوری آموزشی تاکید کرد: امید است با انجام این اقدامات در ابتدای مهر ۱۴۰۰،  به شکل مؤثرتری پاسخگوی نیازهای آموزشی دانش آموزان و معلمان کشور باشیم.

شکرریز خاطر نشان کرد: برای آنکه شبکه رشد به جایگاه مدنظر ریاست سازمان نزدیک شود، بخش‌های پشتیبانی و حمایت مالی، تأمین زیرساخت‌های سخت‌افزاری مورد نیاز برای میزبانی در سال ۱۴۰۰، تأمین محتوای آموزشی مکمل و اطلاع‌رسانی در خصوص ظرفیت‌ها و امکانات لازم شبکه ملی مدارس نیاز به اصلاح و حمایت بیشتری دارد.

جایگاه واقعی شبکه رشد

وی در خصوص جایگاه واقعی شبکه رشد بیان کرد: نظر به ماموریت شبکه‌ رشد در خصوص ارائه محتوای آموزشی و تربیتی برای پشتیبانی از برنامه درسی تاکنون اقدامات قابل توجهی انجام گرفته و در دوران کرونا نیز سرعت ارائه خدمات افزایش یافته و محتواهای کیفی‌تری روی این شبکه بارگذاری شده است. ولی چشم انداز والاتری برای شبکه رشد در نظر گرفته‌ شده است که در افق آن ارائه تمام خدمات آموزشی بر مبنا و منطق کتاب درسی، روی این شبکه صورت خواهد گرفت و تمام دانش آموزان مرجع اصلی خود را سایت رشد قرار خواهند داد.

دلایل تحقق نیافتن چشم انداز

وی ادامه داد: دلایل تحقق نیافتن این چشم‌انداز تاکنون تأمین نشدن منابع مالی و سخت افزاری مورد نیاز برای پشتیبانی از پلتفرم رشد است که امید است با برنامه هایی که در سال جاری در حال پیگیری آن هستیم این مسائل رفع شده و سایت رشد هرچه سریعتر به چشم اندازی که برای آن در نظر گرفته شده است، برسد.

محمدرضا شکرریز گفت: همچنین تغییرات گسترده و سریع در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات اقتضا می‌کند بخش های فناوری در انجام ماموریت‌ها و برنامه‌ریزی چشم اندازها انعطاف پذیری بالایی داشته باشند. تلفیق ظرفیت اصلی شبکه رشد به عنوان مخزن محتوایی با سامانه های آموزش مجازی و پیام رسان ها به عنوان راه های ارتباطی تحت سرویس سامانه مدیریت معلمان یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.  

ایجاد فرصت‌های برابر آموزشی

سرپرست معاونت فناوری آموزشی درباره تأسیس شبکه رشد و اهمیت آن در بحث آموزش بیان کرد: طرح ایجاد شبکه رشد اواخر سال ۱۳۷۹ به پیشنهاد رییس وقت سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در اختیار گروهی از معلمان و جوانان کشور قرار گرفت و مقرر شد پس از امکان‌سنجی اولیه، در سه مرحله و در طول چهار سال طرح مذکور به پایان برسد.

وی افزود: مرحله اول این طرح مرداد ماه سال ۱۳۷۹ آغاز شد و اجرای آن تا دی ماه سال ۱۳۸۵ به طول انجامید. این نهال پربار تا امروز مشغول بالیدن و ایجاد فرصت‌های برابر آموزشی و پرورشی و حرکت به سوی تحقق عدالت آموزشی، ارتقای کیفیت فرآیند آموزش‌وپرورش در سراسر کشور و استفاده از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های فناوری‌های نوین است.  

شکرریز گفت: با مهیا شدن زیر ساخت‌های فنی در سراسر کشور از جمله گسترش امکان دسترسی به تلفن و در اختیار داشتن رایانه برای گروه‌های بسیار بزرگتری از مردم که در سالیان آینده عمومیت بیشتری پیدا خواهد کرد، مسئله مهم ارائه محتوایی است که بتواند مخاطبان را به طرف کمال مطلوب راهنمایی کند. از همین رو، تیم ما با استفاده از افراد خبره و متخصصان مرتبط در این حوزه به صورت مستمر در حال ساخت و تولید و سازماندهی و ارائه محتوا و خدمات آموزشی و تربیتی به دانش آموزان، معلمان، والدین، و افراد مرتبط با فرآیند آموزشی - تربیتی است.

وی تصریح کرد: سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی همواره نهادی پیشرو در راستای ارتقای سطح کیفی آموزش و پرورش کشور بوده و با تلاشی مضاعف سعی در استفاده از به‌روزترین ابزارها و روش ها و رویکردهای علمی و پژوهشی در کشور دارد.

کد خبر: 25096

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 0 =