وزیر دفاع از ارتش می‌آید

اسامی وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم، امروز توسط رئیس‌جمهوری طی نامه‌ای رسمی به رییس مجلس شورای اسلامی ارائه شد.

به گزارش آتیه آنلاین، در فهرست وزرای پیشنهادی دولت، امیر سرتیپ محمدرضا قرآیی آشتیانی به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح معرفی شده است.

 آیت الله رئیسی، رییس جمهور روز گذشته در نامه‌ای به محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی، وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم  را به مجلس ارسال کرد و این فهرست روز شنبه در صحن علنی اعلام وصول خواهد شد.

امیر سرتیپ قرایی آشتیانی ۶۱ ساله و متولد تهران بوده و تاکنون مسئولیت جانشینی ریاست ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان برعهده داشته است. وی در سال ۱۳۵۸ و پس از پیروزی انقلاب اسلامی وارد دانشگاه افسری امام علی (ع) شد و دو سال پس از آن، تحصیلات خود را به پایان رساند. امیر آشتیانی پس از طی دوره مقدماتی در مرکز پیاده شیراز به لشکر ۲۳ نیروهای مخصوص منتقل شد.

گزینه پیشنهادی رییس جمهوری برای تصدی وزارت دفاع در طول جنگ تحمیلی از اعضای نیروی زمینی ارتش بود. وی دوره کارشناسی را در دانشکده افسری امام علی (ع)، دوره دافوس را در دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا و دوره دکتری مدیریت دفاعی را در دانشگاه عالی دفاع ملی طی کرده است.

محمدرضا قرایی آشتیانی در سالهای خدمت در ارتش، دوره‌های مختلفی همچون نوهد، چتربازی، رنجر، اسکی، غواصی و کوهستان را با موفقیت پشت‌سر گذاشت و در گردان ۱۷۲ تیپ دو لشکر ۲۳ مشغول خدمت شد. وی در سال ۱۳۶۳ بر اساس تجاربی که از دفاع مقدس و جنگ و مقابله با ضدانقلاب در کردستان به دست آورده بود با دستور امیر صیاد شیرازی، فرمانده وقت نیروی زمینی ارتش، مأمور آموزش دانشجویان افسری دانشگاه امام علی (ع) شد.

امیر آشتیانی همچنین در کارنامه خود جانشینی فرمانده کل ارتش از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ و پیش از امیر موسوی (فرمانده کنونی ارتش) با حکم فرمانده معظم کل قوا عهده‌دار این سمت بود و در دوره‌ای معاون آماد و پشتیبانی ارتش بود.

جانشینی معاونت آماد ستاد کل نیروهای مسلح، جانشینی طرح و برنامه ستاد کل، ریاست گروه مدیریت راهبردی و منابع انسانی ستاد کل نیز از دیگر سوابق وی بشمار می‌رود. امیر آشتیانی در فاصله سال‌های ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۴ جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش و از ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ به عنوان جانشین فرمانده کل ارتش مشغول به فعالیت است.

مهمترین ویژگی و توانمندیها

امیر آشتیانی در بیش از ۴۲ سال خدمت خود در کنار تجارب گرانبهای ۸ سال دفاع مقدس و همکاری با فرماندهان بزرگی همچون سپهبد شهید صیادشیرازی، مسئولیت‌های متخلف و مهمی را برعهده داشته است که شاید از مهمترین این مسئولیت‌های می‌توان به جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش، جانشین فرمانده کل ارتش، رئیس گروه مدیریت راهبردی و منابع انسانی ستاد کل، معاون طرح و برنامه ستاد کل نیروهای مسلح، معاون بازرسی ستاد کل نیروهای مسلح، جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اشاره کرد.

او همچنین دارای دکترای مدیریت دفاعی از دانشگاه عالی دفاع ملی است و با استفاده از دانش، تخصص و تجارب فراوانی که در این سال‌ها کسب کرده است و البته ارتباط بسیار خوبی که به اقتضا مسئولیت‌های خود با ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و ستاد کل نیروهای مسلح دارد، می‌تواند گزینه بسیار مناسبی برای تصدی وزارت دفاع باشد و در صورت جلب اعتماد نمایندگان مجلس و کسب رای اعتماد بتواند به وظایف اصلی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح یعنی برنامه‌ریزی، هماهنگی، پشتیبانی و گسترش توان دفاعی نیروهای مسلح ایران و تجهیز نیروهای دفاعی برای مقابله با تهدیدات احتمالی را به نحو احسن اجرا کند.

شایان توجه است که وی در سال ۱۳۸۷ به ستاد کل نیروهای مسلح منتقل شد و از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۸ معاونت بازرسی ستاد کل نیروهای مسلح را برعهده داشت و همچنین از سال ۱۳۹۸ به عنوان جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح فعالیت می‌کند.

قرار گرفتن در لیست تحریم‌های آمریکا

روز جمعه ۲۰ دی ۱۳۹۸ بود که اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا موسوم به «اوفک» امیر محمدرضا آشتیانی و هفت مقام ارشد کشورمان را به دلایلی واهی در فهرست تحریم‌ها قرار داد.

کد خبر: 24927

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 9 =