به گزارش آتیه آنلاین، همین مساله میتواند شیوع آنفولانزای فوق حاد را در شرایط کرونا به یک بحران دیگر در حوزه سلامت بدل کند. کارشناسان میگویند که این ویروس در صورت استفاده از منابع مشترک اب و غذا به راحتی می تواند از پرندگان کوچنده به مرغ و ماکیان خانگی سرایت کند بنابراین شاید بهتر باشد تا اطلاع ثانوی در مصرف مرغ هم احتیاط کرد.
مدیر کل محیط زیست استان مرکزی در گفتوگو با میزان در خصوص مرگ پرندگان مهاجر در تالاب میقان، گفته است: بر اساس مصوبات مدیر کل بحران استان مقرر شده است که دامپزشکی استان در خصوص مرگ پرندگان در تالاب میقان بررسیهای لازم و گزارش مربوطه را ارائه دهد.
رضا میرزایی همچنین در خصوص وظیفه محیط زیست استان، گفت: محیط زیست در منطقه حضور پیدا کرده و لاشه پرندگان را در تالاب جمع آوری میکند و سپس ضدعفونی و دفن لاشه پرندگان را بر عهده دارد.
میرزایی در خصوص آخرین اقدامات صورت گرفته در مقابله با آنفولانزای فوق حاد پرندگان اظهار کرد: با توجه به احتمال شیوع بیماری آنفولانزا در زیستگاههای پرندگان مهاجر استان اقدامات و هماهنگیهای لازم انجام شده است و الویت اول محیط زیست استان جلوگیری از انتشار این بیماری در بین پرندگان دیگر است.
وی تاکید کرد: جزییات کامل و تخصصی در خصوص علت مرگ ناگهانی پرندگان مهاجر در تالاب میقان به عهده دامپزشکی است، و اکنون در دامپزشکی محیط زیست پیگیری و در حال بررسی هستند.
مدیر کل محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: تا امروز به تعداد ۴۰۱ لاشه پرنده مبتلا به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از سطح تالاب میقان اراک جمع آوری شده است و هنوز از درگیری واحدهای صنعتی، خانگی و مرغداریها با این بیماری خبری نیست، محیط زیست مسیرهای منتهی به این تالاب را بسته است تا کسی وارد این منطقه نشود.
رضا میرزایی بیان کرد: با توجه به پایین بودن سطح آب و لجن زار شدن حاشیه تالاب کار برای جمع آوری لاشه پرندگان مهاجر بسیار دشوار شده است، برای پایش وضعیت تالاب از لحاظ بیماری آنفولانزا چند کیلومتر باید داخل آب و لجن زار تردد کرد و امکان استفاده از قایق نیست.
میرزایی در خصوص اینکه آیا امکان دارد که آنفولانزای پرندگان به انسانها انتشار پیدا کند، گفت: هنوز بطور دقیق مشخص نیست و در حال پیگیری از دامپزشکی هستیم، ولی تا کنون از انتشار شیوع این بیماری از پرندگان به انسان، گزارشی مبنی بر انتشار این بیماری هنوز دریافت نکردیم.
نظر شما