علی قائدنیای جهرمی در گفتوگو با آتیهآنلاین با اشاره به اهمیت مشارکت اجتماعی مردم در مدیریت شهری اظهار کرد: مردم باید نسبت به آینده خود تعلق خاطر داشته باشند و خود را در تصمیمگیریهای مرتبط با محله، شهر و کشور خود سهیم بدانند و در این صورت است که دغدغهمندانه برای بهبود اوضاع کشور تلاش میکنند.
وی افزود: با توجه به اینکه هر محله دارای ارزشهای تاریخی، اجتماعی و کالبدی و در عین حال نقاط قوت و ضعف خاصی است بنابراین تصمیمگیری حاکمیتی و یکسان برای همه کارآمد نیست.
این مدیرعامل یک موسسه فعال در حوزه آسیبهای اجتماعی گفت: هویت محلهای زمینه مناسبی برای ارتقای وابستگی، تعهد و مشارکت افراد در محله است و میتواند با تقویت وابستگی، تعهد و مشارکت، احساس کنترل و نظارت اجتماعی را در محله بالا ببرد و مانع گرایش به رفتارهای ناهنجار در سطح محله شود.
قائدنیای جهرمی با تاکید بر اثربخشی جلب نظرات مردم محلات در مدیریت شهری ادامه داد: اگر فردی از منزل خود خارج شود و متوجه شود که سطل زباله کوچه آنها دچار مشکل شده است و از شهرداری مطالبه کند و یا مثلا با رصد دقیق محله متوجه توزیع مواد مخدر در محله شود و بخواهد در این زمینه اقدامی کند نشانه احساس مسوولیت اهالی محله بوده و بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به ضرورت تشکیل کمیتههایی از اهالی محلات در هر محله، گفت: اگر افراد دغدغهمند محلی بتوانند کمیتههایی تشکیل دهند و در صورت مصمم و پیگیر بودن از فرمانداریها نیز حکم دریافت کنند نه تنها میتوانند از جنبههای مختلف برای حل آسیبها و ارتقاء سطح سلامت اجتماعی محله خود گامی موثر بردارند بلکه با این جنس از احساس مسوولیت به یاریگران دغدغهمند برای سیاستگذاران و مسوولان در مدیریت شهری تبدیل خواهند شد.
نظر شما