به گزارش آتیه آنلاین از ایرنا، کتاب اقدامات شاخص دولت تدبیر و امید (۱۳۹۲-۱۴۰۰) به تازگی از سوی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری منتشر شده ست.
این کتاب که در ۲۱۳ صفحه و در ۱۱ بخش (سلامت، فرهنگی، اجتماعی، آموش، علوم و فناوری، سیاسی، اداری، حقوقی، دفاعی، اقتصادی، زیربنایی و صنعتی) تدوین شده، به بررسی دستاوردها و راهبردهای دولت تدبیر و امید در دوره ۸ سالۀ آن پرداخته است.
دولت مهمترین و گستردهترین قوه در میان نهادهای اساسی کشور به شمار میآید و کم و کیفیت ارائه خدمات آن نقش مهمی در ارتقای مشروعیت و کارآمدی نظام خواهد داشت. دولت تدبیر و امید در حساس ترین شرایط کشور با هدف پاسخگویی به نیازها و دغدغههای ملت بزرگ ایران در طول سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ اداره کشور را به عهده داشت و تلاش کرد تا با بهکارگیری حداکثر ظرفیتها و توانمندیهای ملی به نیازها و مطالبات مردم ایران پاسخ دهد.
در مقدمه این کتاب آمده است: جریان انتخابات در خرداد ۹۲ گرچه با تردید بخشی از جامعه آغاز شد ولی با تایید و استقبال عموم مردم به پایان رسید. انتخابات با شفافیت، رقابت و آرامش کامل برگزار شد ولی نتیجه آن برای بسیاری غافل گیر کننده بود.
ایران که از منظر بدخواهان قرار بود در اثر تحریم و انزوا در ستیزه ای داخلی فروغلتد و شکافی بزرگ بین دولت و ملت ایجاد شود، با انتخاباتی پرشور و مشارکت گسترده اقشار مختلف مردم، خالق حماسه ای کم نظیر گردید. انتخابات ۹۲ فرایندی بود که با اتکا به خرد جمعی و با مشارکت همه ایران دوستان، به گونه ای شکل گرفت و نشان نگر بلوغ نظام و بازسازی هرچه بیشتر اعتماد بین حاکمیت و مردم شد. مردم و نخبگان جامعه، منافع ملی و شرایط کشور را به خوبی درک کردند و در راه سربلندی میهن، قدم نهادند.
این انتخابات حاصل شکاف بین مردم و حاکمیت نبود؛ چرا که مردم ایران، شخصی را به عنوان رئیس جمهور خود برگزیدند که سال ها در مسئولیت های خطیر نظام انجام وظیفه کرده بود.
مردم در انتخابات ۲۴ خرداد حماسه ای بزرگ آفریدند و با حضور کم نظیر خود در کنار صندوق های رای، از شکاف های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی را فروکاستند و بر وفاق و همگرایی ملت و منزلت بیشتر جهانی و منطقه ای ایران تاکید نمودند.
نشاط، امید و اعتمادی که از دل این انتخابات برآمد، سرمایه اجتماعی جدیدی را برای ایران مهیا کرد. سرمایه ای که نه تنها دفع و رفع مخاطرات و تهدیدات مختلف را از دامان کشور ممکن ساخت بلکه فرصت های جدیدی را برای جهش در روند پیشرفت و توسعۀ همه جانبه و هدفمند کشور به وجود آورد. به این ترتیب بود که دولت یازدهم با امید و اخذ اعتماد به مردم شروع به فعالیت کرد.
دولت یازدهم همزمان با شروع کار خود با مسائل و مشکلات گوناگونی همراه بود. از جمله می توان به وضعیت رکود تورمی، بی ثباتی اقتصادی به ویژه در مباحث ارزی و تجاری، نرخ پایین سرمایه گذاری، عدم حضور فعال بخش غیردولتی، نظام ناکارآمد تعهدات و دیون باقی مانده از دولت و باز توزیع آن، نامناسب شدن فضای کسب و کار، کمبود منابع مالی بین المللی، کاهش سرمایه گذاری خارجی، سختی دسترسی به فناوری و دانش فنی برتر، بحران های زیست محیطی، آسیب دیدن اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی و کاهش مشارکت مردم و فعالان اقتصادی، مشکلات عدیده در حوزه فرهنگ و هنر، جو نامناسب بین روابط قوه مجریه با سایر قوا و مشکلات تامین اجتماعی، رفاه و سلامت (تامین دارو) اشاره کرد که شرایط اقتصادی سخت و وضعیت آحاد مردم نیز دشوارتر شده بود.
نظر شما