به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایسنا، کریم همتی در مراسم آنلاین افتتاح خانههای هلال که صبح امروز در ساختمان صلح جمعیت هلال احمر برگزار شد، گفت: در سال ۱۳۹۴ بود که ایده تاسیس خانههای هلال از سوی مسئولان وقت جمعیت هلال احمر مطرح شد، اما مدتی بعد اجرای آن بنا به دلایلی متوقف شد.
وی با بیان اینکه خانههای هلال یک هلال احمر کوچک هستند، گفت: این خانهها خدمت هلال را از مرکز کشورها و مراکز استانها تا دورترین و محروم ترین نقاط کشور توسعه داده و فرهنگ مردمیاری و کار داوطلبانه را ارتقاء میدهند. علاوه بر آن این خانهها در امدادرسانی به حوادث نیز نقش موثری دارند.
همتی با بیان اینکه از زمان حضورش در ریاست جمعیت هلال احمر، پیگیر ایجاد خانههای هلال بوده است، گفت: با پیگیریهای انجام شده از سال ۹۸ دوباره موضوع خانه های هلال را در اولویت و به عنوان طرحی شاخص در برنامه های کلان جمعیت هلال احمر قرار دادیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد خانه های هلال از ۵۵۰۰ خانه گذشته است، گفت: تجربه خانه هلال مانند تجربه خانه های بهداشت که یک تجربه موفق پس از پیروزی انقلاب بود، می تواند بسیار راهگشا باشد. طبق چشم اندازهای ما باید ۳۷ هزار خانه هلال در مناطق مختلف کشور به ویژه مناطق محروم، دور افتاده و صعب العبور ایجاد شود.
وی با بیان اینکه در شهر تهران نیز خانه های هلال وجود دارد، گفت: یکی از شاخص ترین خانه های هلال در تهران خانه هلال هرندی است که می تواند الگویی برای دیگر خانه های هلال در تمام مناطق محروم کشور باشد. حتما می دانید که محله هرندی یکی از محلات آسیب پذیر شهر تهران از نظر معضلات اجتماعی است. ما از طریق خانه هلال هرندی به دنبال توانمندسازی مردم و حمایت از آنان هستیم و علاوه بر آن، خدمات مربوط به هلال احمر نیز در آن انجام می شود.
همتی خانه هلال را اقدامی ماندگار توصیف کرد و گفت: امیدوارم که با همکاری دولت آینده و رئیس جمهو منتخب، روند تکمیل و تجهیز خانه های هلال به عنوان یک ظرفیت ویژه مورد توجه قرار بگیرد. چرا که این خانه ها می توانند در ارتقاء تاب آوری جامعه، افزایش فرهنگ ایمنی، ارتقاء سرعت امداد و نجات و توانمندسازی مردم در هنگام بحران ها بسیار موثر باشد.
همتی با تاکید بر اینکه خانه هلال نیازی به بودجه های دولتی ندارد، گفت: با ظرفیت خانه هلال افراد مختلف در مناطق و محلات شناسایی و ساماندهی شده و آموزش های لازم به آنان داده می شود. همچنین در هنگام بحران ها نیز با اطلاعاتی که مسئولان خانه هلال در هر منطقه دارند به سرعت و با کیفیت بهتری می توان امدادرسانی و توزیع کمک ها را انجام داد.
همتی به شیوع کرونا نیز اشاره کرد و گفت: از ویژگی های خانه های هلال چند منظوره بودن آن است. به عنوان مثال در دوران شیوع کرونا بسیاری از خانه های هلال در تولید و توزیع ماسک، کمک به دیگران، تامین دستگاه های اکسیژن و ... نقش موثری داشتند.
رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه خانه های هلال مورد حمایت مالی فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر نیز قرار دارد، اظهار کرد: با حمایت فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر و همچنین از محل منابع مالی جمعیت هلال احمر روند توسعه و تجهیز خانه های هلال و ارائه آموزش به مردم دنبال می شود.
همتی با بیان اینکه ۲۲۰ محله محروم در کشور شناسایی شده، گفت: امیدواریم که با راه اندازی خانه های هلال در این محلات و با شناسایی آسیب پذیری آنها بتوانیم از ظرفیت خانه های هلال برای رفع این آسیب ها استفاده کنیم.
به گفته همتی، بسیاری از خدمات خانه های هلال همانند خدمات مجموعه هلال احمر است و در واقع این خانه ها یک هلال احمر کوچک در دل جامعه هستند.
نظر شما