دکتر فرزین حلبچی در گفتوگو با آتیهآنلاین در بیان اهمیت مسئله پیشگیری از بیماریها در کاهش هزینهها به نتایج انجام یک مطالعه در آمریکا اشاره کرد و افزود: نتایج این تحقیقات موید آن بود که به ازای یک دلار سرمایهگذاری در افزایش فعالیت جسمانی جامعه، 3.2 دلار ارزش افزوده ایجاد میشود.
وی اظهار کرد: از طرفی این ارزش افزوده دارای دو محور است؛ یکی هزینههای مستقیم شامل کاهش مصرف دارو، کاهش خدمات پزشکی، کاهش بستری بیمارستانی و سایر موارد و محور دوم، هزینههای غیرمستقیم مانند افزایش نشاط جامعه، افزایش بازده کاری کارکنان، کاهش مرخصیهای استعلاجی و سایر موارد است.
استاد دانشگاه علومپزشکی تهران درخصوص ضرورت برخورداری خدمات پزشکی ورزشی از پوشش بیمه تامیناجتماعی، گفت: مطرح کردن این درخواست میتواند به عنوان مطالبات صنفی تلقی شود؛ حال اینکه در ارزیابی نیازهای جامعه در حوزه درمان، پیشگیری از بیماریها در اولویت قرار داشته و نیاز به برنامهریزی عملی وجود دارد.
حلبچی تصریح کرد: درحال حاضر مشاهده میشود برای درمان یک کمردرد ساده، بیمار چندین بار از اقدامات تشخیصی مانند MRI استفاده میکند و این هزینه القا شده را نظام سلامت و سازمانهای بیمهگر تقبل میکنند. اما همین فرد اگر بخواهد با ورزش درمانی نسبت به درمان خود اقدام کند، از هیچ حمایت بیمهای برخوردار نیست.
وی ادامه داد: از اینرو معتقدم برخورداری از پوشش بیمه نباید به عنوان یک مطالبه صنفی نگریسته شود، بلکه به عنوان یک واقعیت و نیاز خدمات درمانی درنظر گرفته شده و در این راستا از تجارب سایر کشورها به عنوان الگو بهرهبرداری شود.
متخصص پزشکی ورزشی افزود: با توجه به اینکه رشته پزشکی ورزشی نقش موثری در پیشگیری از بیماریها و نیز درمان و بازتوانی بیماران دارد، انتظار میرود که خدمات آن از پوشش بیمهای برخوردار شود تا امکان گسترش این خدمات در بین افراد جامعه ایجاد شود.
نظر شما