صندوقی برای اشتغال معلولان

داشتن شغل یکی از دغدغه‌های اصلی تمام مردم از جمله معلولان است. اولویت مهمی که به کمک آن بتوانند به موازای اداره امور زندگی، در جامعه نیز اثرگذار باشند، راه اندازی صندوق حمایت از فرصت های شغلی معلولان که در ماه اخیر به صورت جدی توسط دستگاه‌های ذی ربط پیگیری می‌شود می‌تواند در کاستن بخشی از مشکلات اشتغال معلولان موثر باشد.

به گزارش آتیه‌آنلاین، براساس قانون حمایت معلولان سه درصد استخدامی دستگاه‌های اجرایی باید به افراد معلول  اختصاص داده شود اما این قانون تاکنون به شکل کامل و جامع اجرایی نشده است و در صورت اجرایی شدن تنها درصد کمی از مشکل جامعه هدف را رفع می‌کند. بنابراین ایجاد اشتغال‌های خُرد، خوداشتغالی یا حمایت کارآفرینان از معلولان گامی برای ایجاد اشتغال این قشر ضروری است.

براساس آمار بهزیستی کشور، بیش از یک میلیون و ۳۸۰ هزار نفر توان‌خواه زیر پوشش سازمان بهزیستی کشور هستند که ۱۱.۲ درصد از این تعداد اختلال بینایی، ۳۹ درصد اختلال جسمی حرکتی، ۲۴.۴ درصد ذهنی، ۸.۲ درصد اختلال روانی، ۱۳.۲ درصد شنوایی و ۳.۹ درصد از اختلال گفتاری رنج می‌برند.

نه تنها جامعه بلکه خود معلولان نیز باید با تغییر نگرش نسبت به توانمندی‌هایشان به این باور ایمان بیاورند که می‌توان زمینه توانمندی و ایجاد اشتغال را اگرچه سخت اما امکان‌پذیر کرد. در این زمینه باید باور جامعه به یقین تبدیل شود که معلولان نیازی به ترحم ندارند و با حمایت از این قشر در ایجاد شغل می‌توان زمینه خودکفایی و توانمندسازی آن‌ها را فراهم کرد.

به نظر می‌رسد عمده‌ترین مانع پیش‌روی اشتغال معلولان تسهیلات مالی برای راه‌اندازی کارگاه یا مشاغل خانگی باشد همان طورکه بنفشه گوجانی- کارشناس حوزه توانبخشی- نیز پیشتر با اشاره به این مساله، کمبود اعتبار و تامین ضمانت بانکی را از مهم ترین مشکلات این قشر به خصوص کارآفرینان دارای معلولیت عنوان کرده و بر این مهم تاکید کرده بود که گرچه سازمان بهزیستی طرح‌های تسهیلاتی برای ایجاد اشتغال معلولان را در دست اقدام دارد اما این افراد به دلیل اینکه نمی‌توانند اقساط تسهیلات را پرداخت کنند، از دریافت تسهیلات منصرف می‌شوند.

راه اندازی صندوق حمایت از فرصت های شغلی افراد دارای معلولیت

آئین افتتاح صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی افراد دارای معلولیت روز گذشته با حضور وزیرکار، تعاون و رفاه اجتماعی برگزار شد، محمد شریعتمداری عملیاتی شدن این مهم را تحقق یکی از آرزوهای دیرینه این وزارتخانه دانست و اظهار کرد: در چهل‌ویکمین سالگرد تاسیس سازمان ارزشمند و خدمتگزار بهزیستی کشور شاهد یکی از نهادسازی‌هایی که آرزوهای دیرینه‌ ما بوده، هستیم.

وی با اشاره به ماموریت این صندوق در حوزه اشتغال زایی جامعه هدف، تاکید کرد: حمایت از فرصت‌های شغلی برای ایجاد پشتوانه و توانمندسازی آن‌ها و همچنین اشتغال‌زایی چه در قالب کارفرما و چه در قالب خویش‌فرما ایجاد شده است.

وزیر کار در این مراسم  از ارایه حمایت‌های بلاعوض برای ایجاد زیرساخت‌های اشتغال جامعه معلولین خبر داد و افزود: این صندوق بر آن است که یارانه سود تسهیلات اعطایی و پرداخت منابع قرض‌الحسنه با نرخ حداقل کارمزد نیز به افراد تحت پوشش پرداخت کند.

شریعتمداری با اظهار خرسندی از راه اندازی این صندوق در آینده  نزدیک اظهار امیدواری کرد و گفت: با ۲۴ میلیارد تومان سرمایه و نهایی شدن تشکیلات ‌می‌توانیم در پایان دولت شاهد اجرایی شدن این صندوق خواهیم بود و در این زمینه ترجیحا از امکانات و نیروی انسانی فعال و کارآمد سازمان بهره می‌گیریم.

صندوق رسمیت قانونی دارد

همچنین رضا دهقان- مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور- در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین  با تاکید بر اینکه فعالیت رسمی صندوق با برگزاری جلسه اول هیات امناء آغاز شده است، اظهار کرد: این صندوق از نظر قانونی رسمیت دارد، مصوبات عملا قطعی حساب می‌شوند و نیازی به رفتن به هیات دولت نیست چرا که اساس‌نامه صندوق براساس ماده ۱۰ قانون حقوق افراد دارای معلولیت دو سال گذشته مراحل قانونی‌اش را طی کرده است و پیش‌نویس آن به تصویب اولیه دولت رسید و اشکالات وارده شورای نگهبان نیز در کمیسیون‌های تخصصی مجدد مورد بررسی هیات دولت قرار گرفت.

وی ادامه داد: خوشبختانه پس از ویرایش مجدد و اعمال اصلاحات در پنجم بهمن ۱۳۹۹ از طرف معاون اول رییس جمهور اساسنامه صندوق حمایت از فرصت های شغلی افراد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور به صورت رسمی به اعضای هیات امناء و سازمان بهزیستی کشور ابلاغ شد.

دهقان با اشاره به اینکه جلسه هیات مدیره به محض ابلاغ حکم‌های اعضاء هیات از سوی رییس هیات امناء بلافاصله تشکیل می‌شود، اعلام کرد: انتخاب بانک‌ عامل، اجماع در مورد روابط اجرایی پرداخت تسهیلات و فرآیند شیوه ارایه خدمات در سطح استان‌ها در نشست هیات مدیره مورد بررسی قرار می‌گیرد.

به گزارش آتیه‌آنلاین، براساس گفته وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی  منابع درآمدی  این صندوق علاوه بر دارایی سازمان که اموال غیرمنقول است، می‌تواند پشتوانه قرار گیرد. تمهیداتی اندیشیده شده  تا آنچه در صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری بخش تعاونی انجام می‌شود به کمک صندوق کارآفرینی بیاید تا تامین مالی خرد تضمین شده فعالیت‌های معلولان ساماندهی شود.

امید است این صندوق با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت طولانی مدت یا با تنفس و همچنین حمایت‌های بلاعوض فرصتی ایجاد کند که نه تنها زمینه توسعه کارآفرینی و ایجاد اشتغال معلولان هموار شود بلکه به مرور با توانمندسازی افراد دارای معلولیت و ایجاد و تثبیت اشتغال پایدار و بستر خروج آن‌ها از چرخه حمایتی سازمان بهزیستی کشور را فراهم کند.

کد خبر: 22516

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 3 =