به گزارش «آتیهآنلاین» به نقل از ایرنا، پیروز حناچی، در مراسم رونمایی و بهره برداری از آخرین دستاوردهای سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران که به مناسبت شانزدهمین سالگرد تأسیس این سازمان برگزار شد، گفت: باید از کسانی که در شکل گیری و بسط این سازمان تلاش کردند تشکر کرد، امروز وضعیت این سازمان نسبت به گذشته متفاوت است هرچند میزان تاب آوری در شرایط بحران بالا نیست و خطر پذیر هستیم.
وی افزود: پیشگیری و کاهش خطر پذیری، آموزش و فرهنگ سازی اقداماتی است که باید انجام دهیم و برای تداوم آن نیازمند مانیتورینگ این عملیات هستیم.
حناچی با بیان اینکه اگر به کتیبه های بیستون دقت کنید می بینید که داریوش به نجات کشور از خشکسالی اشاره می کند، اظهار داشت: این نکته معلوم می کند که خشکسالی از گذشته از موضوعات کلیدی این کشور بوده است.
وی ادامه داد: شرایط تاب آوری موضوع مهمی است و نهتنها در ایران بلکه در تمام جهان به عنوان یک موضوع کلیدی مطرح است.
حناچی گفت: با یک بارش و خشکسالی شدید مشکلاتی ایجاد می شود و با تغییرات آب و هوایی شاید وقوع بحران ها بیشتر شود.
وی بیان اینکه آشتی با طبیعت می تواند در این زمینه راهگشا باشد، افزود: اینکه می شنویم در برنامه های برخی از مدیران انتقال آب دریا به مناطق مرکزی وجود دارد نشان می دهد که ما به جای اصلاح روند، همچنان به فکر استفاده بیشتر منابع موجود هستیم. در واقع با این وضعیت به جایی نمی رسیم و باید یاد بگیریم با طبیعت چگونه برخورد کنیم.
حناچی خاطرنشان کرد: بررسی نقشه پهنه خطر پذیری زلزله ایران نشان می دهد بم یک نقطه خارج یا نزدیک مرز است اما دیدیم که بم چگونه تحت تاثیر قرار گرفت.
وی یادآور شد: در آتش سوزی های گسترده یک سال اخیر و در آتش سوزی پالایشگاه تهران در خارج از شهر، همکاران ما تاثیر گذار بودند. همچنین آتش سوزی بازار تهران باعث شد خرید تجهیزات و آموزش جدی گرفته شود و برنامه ای برای کنترل آتش در بناهای تاریخی تهیه شود.
حناچی تاکید کرد: اقدامات خوبی مانند توسعه پدهای هلیکوپتر همکاری با اورژانس تهران انجام شده و تا الان ۷۰ پد مکان یابی شده و ۴۰ مورد آن نیز اجرایی شده و همچنین تعداد شیرهای هیدرانت از ۲ هزار به هشت هزار مورد رسید.
حناچی اضافه کرد: نقش آموزش در مدارس تاثیر بسزایی در حوزه مدیریت بحران دارد و نهادینه کردن در مدارس در خصوص مقابله با بحران آمادگی را جایگزین ترس می کند.
شهردار تهران یادآور شد: هنوز به هماهنگی و مانور و آموزش بیشتر نیاز داریم و باید به صورت دایمی این مسایل را تعقیب کنیم.
به گفته وی در شرایط بحران بخش اطلاع رسانی و پیش بینی اطلاعات بسیار مهم است کما اینکه در زلزله تبریز نحوه بد اطلاع رسانی مشکلات زیادی ایجاد کرد و باید با اطلاع رسانی بحران را مدیریت و کنترل کرد.
همچنین شهردار تهران در پایان این مراسم به خبرنگاران گفت: تلاش میکنیم با پیشگیری آموزش و مانور آمادگی را جایگزین کنیم و این کار درباره مخاطبان مختلف در حال پیگیری است
وی تاکید کرد: خلا مدیریت یکپارچه را به صورت روزمره داریم اما قانون مدیریت بحران تهران تکلیف را برای بحرانهای خارج از شرایط عادی مشخص و با سطح بندی آن به مقیاس ملی و محلی شیوه برخورد را نیز معلوم کرده است.
حناچی با بیان اینکه این قانون نسبتا جدید است، افزود: با آموزش، آمادگی و مانور می توانیم قابلیت ها را در مدیریت بحران افزایش دهیم.
شهردار تهران با اشاره به شانزدهمین سالگرد تاسیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، ادامه داد: با تلاش هایی که در این ۱۶ سال و خصوصا دو سال اخیر انجام شده هوشمندی در مقابل مخاطراتی مانند سیل و زلزله و اتش سوزی افزایش پیدا کرده است.
وی اضافه کرد: البته کلان شهرها با مخاطرات دیگری نیز مواجه هستند. مثلا هیچ کسی تصور نمی کرد ویروس کرونا بتواند کل شهر، مشاغل و زندگی عادی را تحت تاثیر قرار دهد.
شهردار تهران گفت: تلاش می کنیم با پیشگیری، آموزش و مانور آمادگی را جایگزین ترس کنیم و این کار درباره مخاطبان مختلف در حال پیگیری است. رونمایی امروز نیز مربوط به معرفی نرم افزارهایی با این هدف است.
نظر شما