به گزارش آتیهآنلاین، حدودا یک ماهی بود که بر سر اکران شدن یا نشدن فیلم دینامیت ساخته مسعود اطیابی، به تهیهکنندگی سید ابراهیم عامریان کشمکش وجود داشت. تا اینکه در نهایت هفته گذشته عوامل این فیلم تصمیم به اکران دینامیت گرفتند؛ اما تنها دو روز پس از آغاز اکران فیلمهای جدید در سینماها و امید به استقبال مجدد از سالنهای سینمایی، با اعلام وضعیت قرمز در پایتخت، سینماها بار دیگر در آستانه تعطیلی کامل قرار گرفتند.
این در حالیست که سعید خانی، پخشکننده این فیلم، با بیان اینکه دینامیت در روزهای پنجشنبه و جمعه با استقبال تماشاگران مواجه شد به ایسنا گفته: «ما اکران فیلم «دینامیت» را روز پنجشنبه فقط با ۲سانس شروع کردیم و با کل سانسهای روز جمعه در ۵۰درصد ظرفیت سالنها، بیش از ۳۸۰میلیون تومان بلیت فروختیم و شلوغترین روزهای سینما را در دوران کرونا شاهد بودیم. حضور مردم در سالنهای سینما این پیام را داشت که تماشاگران از فیلم خوب استقبال میکنند و آیین سینما رفتن ادامه خواهد داشت و نباید بابت فعالیت پلتفرمها نگرانی داشت. امیدوارم با تعطیلی مواجه نشویم تا شیرینی این استقبال به کام ما تلخ نشود.» خانی برخلاف روال مرسوم سینمای ایران که معمولا صاحبان آثار، زمین و زمان را برای دفاع از فیلمشان به هم میدوزند، در واکنش به تعطیلی احتمالی سینماها گفت: «امیدواریم حتی اگر طبق قانون مجبور به تعطیلی باشیم پس از پایان شرایط قرمز دوباره مخاطبان را در سینما ببینیم.» ابراهیم عامریان نیز در واکنش به تعطیلی احتمالی سینماها گفت: «وقتی اکران در شرایط کرونایی را پذیرفتیم، باید منتظر هر اتفاقی میبودیم. اگر هم سینماها تعطیل شود، انشاءالله بعد از یکی، دو هفته مجدد شاهد بازگشایی خواهیم بود و در شرایط بهتر ادامه اکران فیلم را پی خواهیم گرفت. سلامت مردم قطعاً در اولویت است و اینگونه نیست که بخواهیم در هر شرایطی فیلم ما بفروشد. حالا که فیلم را روانه اکران کردیم، شرایط ادامه راه چندان تفاوتی برایمان ندارد. ما بهدنبال تکان دادن گیشه بودیم که خداراشکر فروش همین ۲روز ثابت کرد این امکان هنوز در سینما به واسطه اکران فیلمهای خوب، وجود دارد.»
از هفته گذشته مشخص بود که تهران وارد خیز جدید کرونا خواهد شد و از روز شنبه ۱۲ تیرماه وضعیت کرونایی تهران قرمز شد. پیش از این تئاتر و سینما جزو مشاغل گروه ۲ محسوب میشدند و در وضعیت نارنجی هم فعالیت آنها تعطیل میشد ولی فروردین ماه امسال، سینما و تئاتر در دسته اول مشاغل طبقهبندی شدند که تعطیلی آنها در وضعیت قرمز، صورت میگیرد. به همین خاطر روز گذشته روابط عمومی تئاتر شهر و تعداد زیادی از مراکز فرهنگی اعلام تعطیلی کردند اما اهالی سینما همچنان چشم انتظار خبر رسمی تصمیم ستاد کرونا استان تهران ماندند که که باوجود قرمز شدن تهران سینماها بهکار خود ادامه میدهند یا خیر. چراکه نیمه اردیبهشت ماه امسال ستاد ملی مقابله با کرونا هر گونه اظهارنظر قطعی در باره تعطیلی ها را به تردید کشاند و اعلام کرد مشاغل گروه یک و گروه دو در وضعیت قرمز هم میتوانند فعال باشند. بر همین اساس روز شنبه با اعلام وضعیت قرمز کرونا در تهران، سالنهای سینما ترجیح دادند تا قبل از اعلام خبر دقیق به فعالیتشان ادامه دهند.
محمدرضا فرجی، مدیرکل نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی درباره وضعیت فعالیت سینماها در شرایط قرمز کرونایی شهر تهران توضیح داد: وضعیت فعالیت سینماهای سراسر کشور بنا بر وضعیت کرونایی هر استان مشخص خواهد شد. آنچه قطعی است، این است که ما در این زمینه به طور کامل تابع تصمیمات ستاد ملی کرونا خواهیم بود. وی افزود: ستاد کرونای هر استان، درباره هر یک از مشاغل مانند سینما هر تصمیمی بگیرند، همه ما از سینماداران تا پخشکنندگان و صاحبان آثار به آن پایند خواهیم بود. فرجی تاکید کرد: در پی جابهجایی گروه سینما در گروهبندی مشاغل کرونایی هم اعلام شده بود که در شرایط قرمز تنها مشاغل خاص امکان ادامه فعالیت دارند و در این نوبت هم بسته به تصمیمات ستاد کرونا، درباره سینماهای شهرهای قرمز تصمیمگیری میشود. وی توضیح داد: وزارت ارشاد و سازمان سینمایی و به تبع آن سینماهای سراسر کشور تابع تصمیمات اعلام شده از سوی ستاد کرونای هر استان هستند و نیازی به ابلاغ مجدد از سوی ما برای تعیین تکلیف سینماها نیست. نگاه همه باید به مصوبات ستاد کرونا در هر استان باشد.
حالا تنها باید امیدوار بود که پیک پنجم تا زمان زیادی طول نکشد و این بار شاهد تعطیلی طولانیمدت سینماها نباشیم چراکه در صورت شکست دینامیت، دیگر بعید به نظر می رسد که تهیه کننده گان تا زمان واکسیناسیون عمومی تن به اکران بدهند و رکود سینما ادامه خواهد داشت.
نظر شما