بازار نشر کتاب فعلا به کمک و یارانه دولتی نیاز دارد

یک ناشر کتاب بخش خصوصی گفت: تا زمانی که زیرساختهای مورد نیاز فراهم شود، جامعه هم در تولید کتاب و هم در خرید آن فعلا به کمک دولتی و یارانه نیاز دارد.

مدیر انتشارات چاپار در گفت‌وگو با آتیه آنلاین گفت: طرحهای فصلی فروش کتاب، کار خوبی است که برای کمک به ناشران و علاقه مندان به خرید کتاب اجرایی می شوند. ما هم در نشر چاپار اگر چه می توانستیم در طرح بهارانه کتاب ۱۴۰۰ مشارکت کنیم ولی نکردیم؛ ولی دوستان و هم صنفان ما که در این طرح شرکت کردند راضی بوده اند.

بازار نشر کتاب فعلا به کمک و یارانه دولتی نیاز دارد

موسی محمدی با بیان این که هدف طرحهای حمایتی وزارت ارشاد، رونق دادن به بازار کتاب و ترویج کتابخوانی است، گفت: وزارت ارشاد از حدود ۶ سال پیش طرح‌ فصلی فروش کتاب را برای هدفمند کردن یارانه نشر شروع کرد. آخرین مورد آن هم طرح بهارانه ۱۴۰۰ بود.

وی ادامه داد: در طرح بهارانه کتاب، معاونت فرهنگی وزارت ارشاد تسهیلاتی را در قالب یارانه خرید کتاب از طریق کتابفروشی های سراسر کشور، مستقیماً به خریداران کتاب پرداخت می کند. به زبان ساده‌تر یعنی کتابفروشی‌ها با شرایط تعیین شده به خریداران کتاب تخفیف می‌دهند و مبلغ تخفیف داده شده را از وزارتخانه دریافت می‌کنند.

محمدی با طرح این پرسش که چرا جامعه در بسیاری از زمینه‌ ها مثل ازدواج کردن، بچه دار شدن، تولید آثار فرهنگی مثل کتاب و کتاب خریدن نیاز به حمایتهای دولتی دارد گفت: بسیاری از کارشناسان همانند ماهاتیر محمد معتقدند یارانه برای جامعه سم است. ولی در جامعه ما دادن یارانه و سوپسید در شرایط اضطراری ضروری است تا وقتی که زیرساختها به حدی فراهم شود که به این گونه حمایتها نیازی نباشد. از این رو بازار نشر، هم در تولید محصولات و هم در خرید آنها فعلا به کمک دولتی و یارانه نیاز دارد.

وی افزود: این طرح‌ها از یک طرف کمک بزرگی به ناشران می کند و به خاطر همین، هر سال کتاب فروشی های بیشتری در این طرح ها مشارکت می کنند و از طرف دیگر قدرت مردم را هم در خرید کتاب افزایش می‌دهد و پای آنها را به کتابفروشی‌ها باز می‌کند.

مدیر نشر چاپار در خصوص وضعیت بازار کاغذ هم گفت: مشکل کاغذ و گرانی و کمبود آن همچنان در بازار نشر وجود دارد. اخیرا وزارت ارشاد برای واردات حدود ۲۰ هزار تن کاغذ فراخوان داده تا بخش خصوصی برای وارد کردن کاغذ با این وزارتخانه همکاری کنند. امیدواریم با این واردات این مشکل هر چه زودتر برطرف شود.

کد خبر: 20329

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 16 =