به گزارش آتیه آنلاین، مدیریت آمار، اطلاعات و محاسبات سازمان تامین اجتماعی، آمار توزیع بیمه شدگان خادم مساجد در ادارات کل را منتشر کرد.
بر اساس این آمار، تعداد کل بیمه شدگان خادم مساجد در پایان اسفند ماه سال گذشته ۲۸ هزار و ۶۱۰ نفر بوده است.
همچنین این آمار نشاندهنده این است که اداره کل تامین اجتماعی خراسان رضوی با دو هزار و ۸۵۱ بیمه شده خادم مساجد دارای بیشترین فراوانی است و پس از آن ادارات کل مازندران، اصفهان و گیلان قرار دارند.
بر اساس آمار مذکور، اداره کل تامین اجتماعی قم با ۱۶۰ بیمه شده خادم مساجد در انتهای جدول توزیع این نوع بیمه شدگان قرار دارد و پیش از آن ادارات کل البرز و ایلام قرار دارند.
گفتنی است خادمین مساجد می توانند نزد سازمان تامین اجتماعی بیمه شوند و از خدمات درمانی، مستمری بازنشستگی، بازماندگان و ازکارافتادگی این سازمان استفاده کنند. افرادی که صرفاً به عنوان خادم ثابت در مساجد کشور شاغل هستند، با معرفی سازمان اوقاف و امور خیریه و ادارات تابعه آن، طبق قانون تامین اجتماعی تحت پوشش قرار میگیرند. بر این اساس نرخ حق بیمه در بیمه خادمین مساجد ۲۷ درصد و فاقد بیمه بیکاری است. مسئولیت پرداخت حق بیمه به صورت کامل برای متقاضیان جدید از ابتدای خرداد ماه ۹۸ به عهده خود بیمه شده است. اما بیمه شدگان قبل از این تاریخ که همچنان شاغل و فعال باشند ۷۰ درصد حق بیمه توسط خودشان و ۲۰ درصد توسط دولت پرداخت میشود. معاینات پزشکی وفق ماده ۹۰ قانون تامین اجتماعی الزامی است، مگر این که متقاضی ظرف ۱۰ سال قبل از درخواست حداقل یک سال و ظرف یک سال قبل از ارائه درخواست حداقل ۹۰ روز سابقه بیمهپردازی داشته باشد. حداکثر سن برای بیمه خادمان مساجد ۵۰ سال است و در صورت مازاد سنی، متقاضی باید نسبت به سنوات مازاد دارای سابقه پرداخت حق بیمه باشد. مبنای تعیین حق بیمه، حداقل دستمزد است که توسط شورای عالی کار هر ساله تعیین می شود. خادمین بیمه شده مساجد می توانند از خدمات درمانی تامین اجتماعی استفاده کنند. تعهدات بلندمدت سازمان تامین اجتماعی برای این گروه از بیمه شدگان شامل مستمری بازنشستگی، بازماندگان و ازکارافتادگی است و تعهدات کوتاه مدت شامل کمک هزینه پروتز و اروتز و کفن و دفن است و به این بیمه شدگان غرامت دستمزد ایام بیماری و بارداری و کمک ازدواج تعلق نخواهد گرفت.
نظر شما