به گزارش آتیه آنلاین از روابطعمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، ویژه برنامه روز فرهنگی ایران با حضور اکبر شیخ بابائی، مدیر خانه فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد، حجتالاسلام و المسلمین محمد اسدیموحد مدیر انتشارات بینالمللی الهدی، زینب السلماوی استاد زبان فارسی مرکز فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد، حسین علی سبزه نماینده خانه کتاب و ادبیات ایران در بیستودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب بغداد و جمعی از فارسیآموزان در بیستودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب بغداد برگزار شد.
زبان و ادبیات فارسی؛ گوهر ممتاز در شرق و دنیای اسلام
اکبر شیخ بابائی به استقبال و درخواست فراگیران آموزش زبانفارسی در عراق جهت حضور گروهی در نمایشگاه بینالمللی کتاب بغداد اشاره کرد و گفت: مرکز فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد از سال ۱۳۹۴ شروع به کار کرد و بیشترین فعالیت این مرکز، آموزش زبانفارسی در سه سطح؛ مقدماتی، متوسطه و پیشرفته با دو روش آموزشی است که زیر نظر دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه تهران فعالیت میکند.
مدیر خانه فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد افزود: با گذشت چندین سال از تشکیل این مرکز، استقبال قابل توجهی برای فراگیری زبانفارسی صورت گرفته است؛ به طوری که بیش از ۸۰ درصد از فارغالتحصیلان به صورت روان، فارسی صحبت میکنند. با توجه به شیوع ویروس کرونا و عدم برگزاری کلاسهای حضوری، بیش از ۲۰۰ فراگیر در سنین مختلف و در مقاطع مختلف مشغول به تحصیل هستند که اکثر این افراد تصمیم به ادامه تحصیلات تکمیلی در ایران گرفتهاند.
وی گفت: با توجه به اشتراکات فرهنگی و دینی، فراگیران علاوه بر یادگیری زبانفارسی علاقهمند به فرهنگ و هنر جمهوری اسلامی ایران هستند و این امر فرصت خوبی برای گسترش تبادلات فرهنگی و زبانی بین دو کشور است.
افزایش فراگیران زبانفارسی میتواند ایران و عراق را به هم نزدیکتر کند
زینب السلماوی به استقبال فراگیران زبانفارسی اشاره کرد و گفت: مردم عراق علاقه خاصی به فراگیری زبانفارسی دارند که این موضوع از دو جنبه؛ ادامه تحصیل در کشور ایران و وجود مرز مشترک و داشتن اشتراکات فرهنگی، دینی و تجاری قابل بررسی است. با توجه به اینکه شیوع ویروس کرونا باعث شد کلاسهای حضوری به صورت محدود و حداکثر ۱۵ نفره برگزار شود اما این محدودیت باعث انصراف فراگیران از ادامه تحصیل نشد بلکه استقبال نسبت به آموزش نیز بیشتر شده است.
استاد زبانفارسی مرکز فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد در پایان اظهار امیدواری کرد که با کمک و مساعدت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و خانه فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد، هر روز شاهد افزایش فراگیران زبانفارسی باشیم و این جنبه میتواند دو ملت ایران و عراق را هرچه بیشتر به هم نزدیکتر کند.
آموزش زبانفارسی نیازمند ساختار جدید است
حجتالاسلام والمسلمین محمد اسدیموحد با تشکر و قدردانی از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد در رابطه با برگزاری دورههای آموزش و دانشافزایی زبانفارسی به عنوان یکی از مراکز آموزشی موفق زبانفارسی، سخنان خود را با شعری از فردوسی درباره جایگاه زبانفارسی و تاثیر آن در پیشرفت تمدن بشری آغاز کرد و گفت: از آنجا که زبانفارسی، زبان دوم جهان اسلام است و از طرفی متون اصلی عرفان، تصوف و معارف قرآنی به زبانفارسی نگاشته شدهاند برای فهم بهتر متون اولیه اسلامی و فرهنگ دینی، آشنایی با زبانفارسی برای هر مسلمان از اهمیت خاصی برخوردار است. این اهمیت برای ملت همسایه و دوست؛ کشور عراق که علاوه بر اشتراکات فرهنگی، اشتراکات دینی و مرزی نیز دارند دو چندان میشود.
مدیرعامل موسسه انتشارات بین المللی الهدی ادامه داد: با توجه به اینکه تولید علم در ایران در زمینههای مختلف علوم به ویژه علوم انسانی به زبانفارسی تولید میشود، ترجمه این آثار به زبانهای دیگر به ویژه زبان عربی نیاز مراکز علمی و جوامع نخبگانی آنها خواهد بود. آموزش زبانفارسی نیازمند ساختار جدید و توجه به روشهای نوین آموزشی است که این امر در مراکز فرهنگی و آموزشی ایران مورد توجه قرار گرفته است. ضرورت دارد استادان زبانفارسی در خارج از کشور و فارسی آموزان با این روشها آشنا شوند و این روشها را جایگزین روشهای سنتی آموزش زبانفارسی کنند.
وی خاطر نشان کرد: تولید ویژهنامه ادبی و بانک اطلاعات جامع برای فارسیآموزان و استادان زبانفارسی جزو ضروریات آموزش زبانفارسی در خارج از کشور است که میتواند تاثیر شگرفی در میزان یادگیری فارسی آموزان داشته باشد.
استقبال چشمگیر جهت فراگیری زبانفارسی
حسین علی سبزه ضمن خوشآمدگویی و تشکر از حضور میهمانان و فارسیآموزان به جایگاه زبانفارسی اشاره و گفت: بدون شک زبانفارسی یکی از خوشآهنگترین زبانها است و برای کسانی که به این زبان مسلط نیستند، گوشنواز خواهد بود. زبان و ادبیات فارسی یکی از مهمترین حلقهها در سلسله آثار ادبیات جهان و گوهری ممتاز در شرق زمین و دنیای اسلام است.
سبزه گفت: خوشبختانه در حال حاضر در اکثر کشورها به ویژه کشور عراق به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، زبانفارسی در سطوح مختلف آموزش داده میشود که گواهی بر غنای ادبفارسی و جایگاه والای آن در این کشور است.
در پایان این ویژه برنامه، تعدادی از فارسیآموزان متون و اشعار فارسی را خواندند.
بیستودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب بغداد از ۲۰ خردادماه شروع و تا ۳۰ خردادماه ۱۴۰۰ ادامه دارد.
نظر شما