هلال‌احمر ایران ظرفیت تبدیل به‌ مرکز پشتیبانی عملیات منطقه را دارد

رییس دفتر نمایندگی فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر گفت: هلال‌احمر ایران می تواند ایران مرکز امداد و نجات بین‌المللی در خاورمیانه بشود و ایجاد مرکز امداد ونجات بین‌المللی در کشور نیز در گرو اعتبارات و استانداردهایی است و می توانیم قدم به قدم مراحل را پیش ببریم‌ تا این هدف محقق شود.

به گزارش«آتیه آنلاین» به نقل از ایرنا، عطا مرتضی محمد دورانی در جمع مدیران سازمان امداد و نجات گفت: پیش از این شنیده بودم که هلال احمر ایران ساختاری قوی دارد. امروز از نزدیک این مسئله را می بینم. هرکدام از سازمان ها فعالیت به خصوصی دارند و درنهایت کنار هم قرار می گیرند و باعث پیش‌برد فعالیت‌ها می‌شود .این ظرفیت‌ می‌تواند هلال‌احمر ایران را به مرکز پشتیبانی بین‌المللی تبدیل کند.

وی ادامه داد: از آن‌جایی‌که ایران کشوری حادثه خیز است، می‌توان از ظرفیت های موجود در فدراسیون برای پاسخگویی مناسب در حوادث و سوانح بهره برد. ما این آمادگی را داریم که از ظرفیت های فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ بر اساس نیازهای جمعیت هلال‌احمر ایران استفاده کنیم. 

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر نیز در این دیدار ضمن قدردانی از همکارهای دوجانبه هلال‌احمر و فدراسیون در حوادث ملی و بین المللی، ابراز امیدواری کرد که برنامه های مشترک در آینده توسعه بیشتری پیدا کند.

مهدی ولی‌پور با تشریح فرایند مدیریت پاسخ به سوانح و همچنین برنامه عملیات اضطراری جمعیت هلال احمر گفت: در حال حاضر به استناد قانون اساسنامه جمعیت و قانون مدیریت بحران کشور، سازمان امداد و نجات مجری انجام وظایف اصلی در حوادث و سوانح است.

وی درباره امکانات سازمان امداد و نجات توضیح داد: در راستای اجرای وظایف این سازمان، ۶ سند بالادستی و شبکه امداد و نجات شامل  ۵۶۳ پایگاه امداد و نجات در نقاط حادثه خیز کشور، ۴۶۵ شعبه و نمایندگی در کنار مراکز استان‌ها، ۵۷۲ انبار امدادی، ۵۴۰۰ خانه هلال، در مجموع با خدمت بیش از ۴۰ هزار نجات‌گر آموزش دیده و داوطلب و حدود چهار نیروی کادر مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این ۲۱ فروند بالگرد فعال امدادی نیز در کناربیش از پنج هزار دستگاه خودرو کار پشتیبانی عملیات در حوادث و سوانح را بر عهده دارند. اما با توجه به این‌که سازمان امداد و نجات در حال حاضر مسئول مستقیم امداد در حوادث و سوانح است؛ لجستیک ذکر شده نیازمند تقویت بیش‌تر است تا امداد در بحران را سرعت ببخشیم. در حالی که تحریم‌های ظالمانه مشکلاتی در این زمینه را برای ما ایجاد کرده و فدراسیون می تواند از ظرفیت‌های خود در این حوزه، ما را یاری کند.

ولی پور همچنین پیشنهاد کرد از ظرفیت قابل‌توجه جمعیت هلال ‌احمر ایران برای تشکیل تیم‌های بین المللی و استفاده از پتانسیل بی‌نظیر خانه‌های هلال غفلت نکنیم. این تجارب می‌تواند در الگوسازی برای دیگر جمعیت های ملی در سراسر دنیا مدنظر قرار گیرد.

رییس دفتر نمایندگی فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر نیز در همین پیوند گفت: یکی از طرح های قابل توجه در جمعیت ایران خانه های هلال است که تاثیر مثبتی بر افزایش تاب‌آوری و آموزش همگانی دارد. من به عنوان نماینده فدراسیون دنبال توسعه جمعیت های ملی هستم و در این زمینه قدم‌های بزرگی برخواهیم داشت.

دورانی در توضیح اقدامات اخیر فدراسیون در ایران گفت: در حال حاضر چهار استان درگیر خشکسالی در ایران را مدنظر قرار داده‌ایم تا با استمداد بین المللی یاری رسانی کنیم. طی یک ماه حضور در ایران از چهار استان و تعدادی از پایگاه های امدادی بازدید داشتم. اما امروز در مرکزی‌ترین محل برای امدادرسانی حاضر شده‌ام و احساس خوبی دارم.

رییس دفتر نمایندگی فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر در حاشیه این دیدار از مرکز کنترل و هماهنگی عملیات، مرکز دیسپچ، مرکز امداد هوایی و حوزه لجستیک سازمان امداد و نجات بازدید کرد.

کد خبر: 18506

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 1 =