به گزارش آتیه آنلاین، اسماعیل گرجی پور در برنامه افتتاحیه همایش "ایران ۱۴: رفاه و تامین اجتماعی" که به صورت مجازی و به همت موسه عالی پژوهش تامین اجتماعی برگزار شد، اظهار کرد: حدود هفت میلیون و ۸۰۰ هزار سرپرست خانوار نیز تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی نیستند و این به این معناست که ۴۰ درصد جمعیت سرپرست خانوار ما تحت پوشش نظام مستمری نیستند.
وی همچنین این را هم گفت که اگر جمعیت در سن کار را ۱۵ تا ۵۵ سال در نظر بگیریم حدود چهار میلیون و ۱۰۰ هزار نفر فاقد بیمه مستمری هستند.
گرجی پور ادامه داد: محاسبات نشان میدهد قریب به اتفاق صندوقهای بیمههای اجتماعی به لحاظ تعادل مالی در بلندمدت ناپایدار هستند. این بیمهها عملا امروزه از تعادل خارج شده و به نظر بنده حداقل باید با یک ماده واحده به پارامترهای قانون سال ۵۴ تامین اجتماعی بازگشت. امروزه بالاترین نرخ جایگزینی بیمهای را بدون کیفیت لازم داریم. نرخ جایگزینی که در سالهای قبل در حدود ۷۵ بوده اکنون به ۱۰۴ رسیده و انگیزه بازنشستگی برای گرفتن پول بیشتر افزایش یافته است.
به گفته وی برای بهینه یابی باید از سه بعد پایداری مالی، اجتماعی و اقتصادی به مسائل توجه کرد.
به گزارش ایسنا، مدیرکل دفتر بیمه های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه تبعیض زیادی در حوزه نظام تامین اجتماعی وجود دارد، گفت: اگر بخواهیم از این در هم ریختگی نظری خارج شویم نیازمند فهم و استقرار نظام تامین اجتماعی چند لایه هستیم که هنوز ایجاد نشده است. این در هم ریختگی نظری و به تبعش درهم ریختگی منابع باید حل شود. دردناک است بسیاری از سرپرستان خانوار کشور تحت پوشش نظام مستمری نیستند و باید جدی تر در این زمینه قدم برداشت.
نظر شما