به گزارش آتیه آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، سرهنگ جواد جهانشیری گفت: اخیرا مشاهده شده است تبلیغات فریبندهای توسط برخی موسسات و افراد حقیقی در فضای مجازی در حال انتشار است، مبنی بر برگزاری دورههای منتهی به مدارک و مقاطع تحصیلی عالی دانشگاهی و القای صدور مدارک رسمی تحصیلی به گونهای که برخی از شهروندان و در بسیاری از موارد کارکنان دستگاههای اجرایی از طریق شبکههای اجتماعی و پیامکهای گروهی جذب اینگونه تبلیغات میشوند.
وی افزود: در این شگرد، مجرمان سایبری با تقاضای واریز وجه به حسابهای مشخصی را میکنند و بعد از گرفتن پول دیگر پاسخگو نیستند و یا با هدایت این افراد به درگاههای جعلی بانکی اقدام به سرقت اطلاعات بانکی آنها مینمایند و در مواردی نیز که دوره آموزشی برگزار میشود مدرک اعطا شده به شهروندان از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورد تایید نمیباشد.
این مقام انتظامی در خصوص ادعای خرید و فروش مدارک تحصیلی رسمی دانشگاهی در فضای مجازی خاطر نشان کرد: افرادی که در فضای مجازی اقدام به فروش مدارک جعلی میکنند و افرادی که این مدارک جعلی را خریداری کرده و در جایی ارائه میدهند، مجرم بوده و طبق قانون با این افراد برخورد میشود.
سرهنگ جهانشیری به شهروندان توصیه کر: در صورت مشاهده تبلیغات اعطای مدارک تحصیلی در فضای مجازی به خصوص شبکههای اجتماعی قبل از ثبت نام در دورههای آموزشی و تحصیلی از طریق هیاتهای نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم (khev.um.ac.ir) در خصوص اعتبار دورهها و موسسات برگزار کننده اطلاعات لازم را کسب نمایند.
وی ادامه داد: همچنین سامانه استعلام مدارک دانشگاهی وزارت علوم به آدرس estelam.msrt.ir و سامانه متمرکز شکایت در وزارت علوم به آدرس erp.msrt.ir/Hermes در دسترس شهروندان قرار داشته که میتوانند برای کسب اطلاعات و ارسال شکایت به آن مراجعه نمایند.
رئیس پلیس فتا استان خراسان رضوی گفت: شهروندان همچنین میتوانند در صورت مواجهه با هرگونه مورد مشکوک و کلاهبردارنه در فضای مجازی موضوع را از طریق سایت پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir اطلاعرسانی کنند و از کارشناسان پلیس راهنماییهای لازم را دریافت کرده و همچنین از آخرین مطالب آموزشی و اخبار سایبری مطلع گردند.
نظر شما