به گزارش آتیهآنلاین، از ابتدای ورود ویروس کرونا به کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در یک اقدام پیشگیرانه کلیه فعالیتهای هنری اعم از اجرای تئاتر، اکران فیلم و برگزاری کنسرت را تعلیق کرد، حالا نزدیک دو سال است که هیچ کنسرت فیزیکی در کشور برگزار نشده و انتشار آلبومها از رونق افتاده است. در این میان اهالی موسیقی مدتی تلاش کردند تا چرخه این هنر از حرکت بازنایستد و اقدام به برگزاری کنسرت ها به صورت آنلاین کردند، روندی که در نهایت به دنبال حاشیه های متعدد و نارضایتی ها متوقف شد و پس از آن دفتر موسیقی از ابتدای تیرماه به دنبال برگزاری کنسرتها به صورت حضوری بود و قرار بود با تایید ستاد ملی کرونا سالنهای کنسرت با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و با نیمی از ظرفیت خود اقدام به برگزاری کنسرت کنند. تعدادی کنسرت هم با قیمت بلیتهای نجومی در آستانه اجرا پیش از محرم و صفر قرار گرفتند اما شرایط به گونهای دیگر پیش رفت و بنا به دلایل اعلام نشده آن زمان امکان برگزاری کنسرتهای موسیقی فراهم نشد.
پس از آن کل کشور درگیر موج سوم ویروس کرونا شد و برگزاری کنسرت دیگر ممکن نبود و بار دیگر تمامی فعالیتهای هنری از جمله برگزاری کنسرت در تمامی کشور به تعویق افتاد، تا اینکه پس از مدتی با کنترل وضعیت فراگیری این بیماری سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع خبرنگاران از بازگشایی تالارهای هنری اعم از اجرای موسیقی و اجرای تئاتر در شهرهای زرد و آبی خبر داد. در این میان خوانندگانی هم فرصت را مغتنم شمرده و در جزیره کیش نسبت به برگزاری کنسرت اقدام کردند، کنسرتهایی که با در نظر گرفتن رعایت پروتکلهای بهداشتی و ظرفیت ۵۰ درصدی سالنها با قیمتهای ۳۵۰ هزار تومانی هم به فروش میرسید، اما پایتخت که همیشه بیشترین کنسرتها در آن برگزار میشد همچنان در سکوت موسیقایی ماند.
ماهها گذشت و زمان برگزاری جشنواره موسیقی فجر فرا رسید، اما پس از جنجال عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در جشنواره فیلم فجر، مقرر شد تا جشنواره موسیقی فجر به صورت آنلاین و بدون حضور تماشاگران برگزار شود. اگرچه مطابق آمار این جشنواره مخاطبانی داشت اما در واقع سیوششمین جشنواره موسیقی فجر یکی از کمرونقترین دورههای خود را پشت سر گذاشت.
سال ۱۴۰۰ نیز کشور درگیر موج چهارم ویروس کرونا شد و تمام فعالیتهای هنری متوقف شدند تا اینکه روز سهشنبه بیست و یکم اردیبهشت ماه روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارسال خبری از مکاتبه سید محمد مجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر ارشاد با ستاد ملی مقابله با کرونا برای قرار گرفتن «موسیقی» در گروه دو مشاغل و امکان از سرگیری دوباره برگزاری کنسرتهای موسیقی در ایام کرونایی خبر داد. نامهای که تاریخ ارسال آن به ستاد کرونا مشخص نبود، اما نشان دهنده ایجاد شرایط جدیدی بود که گویا وزارت ارشاد را بر آن داشته تا در حوزه موسیقی نیز فعالیتهایی را انجام دهد.
خبری که با انتشار در رسانهها موجب امیدواری شد که شاید بالاخره شاهد برگزاری کنسرت در پایتخت باشیم اما بازهم خبری از برگزاری کنسرتها نشد و گویا فعلاً برخی تهیهکنندگان که تصمیمگیرنده برگزار شدن یا نشدن کنسرتها هستند تمایلی به اجرا کنسرت در این شرایط و ریسک کردن ندارند و تا زمانی که آنها نخواهند هیچ ارادهای نمیتواند اقدامی کند.آنچه در حال حاضر میتواند مورد توجه بیشتری قرار گیرد، از قافله عقب ماندن فعالیتهای موسیقایی کشور به نسبت حوزههایی چون تئاتر و سینماست که فعالان این عرصه با وجود تمام مشکلات و مصائبی که در حوزه اجرای عمومی و اکران دارند اما همچنان در تلاشند تا چراغ نیمه روشن این هنرها را به واسطه هنرمندان فعال این عرصه را روشن نگه دارند.
کمتر کسی فکر میکرد ماجرای کرونا تا این روزها ادامه پیدا کند و دو سال بر اغلب اتفاقات مهم موسیقی کشورمان که برگزاری کنسرت و انتشار آلبوم از مهمترین آنهاست، سایه بیندازد. حالا تنها باید منتظر ماند و دید در ماههای آینده موسیقی بازهم به دوران اوج خود باز میگردد یا سال تلخ دیگری در انتظار این هنر و البته صنعت خواهد بود؟
نظر شما