به گزارش آتیهآنلاین، حسن روحانی، رئیسجمهوری روز گذشته ضمن اعلام مصوبه جدید ستادملی مقابله با کرونا اعلام کرد: این محدودیت مهم مربوط به فعالیت کسبوکار در غیر از موارد ضروری و بخش اول مانند مواد غذایی و داروخانهها است. او همچنین گفت که مشاغل دوم، سوم و چهارم از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر، باید فعالیتشان ۶ بعد از ظهر برای تهران، مراکز استانها، شهرهای پرخطر و سایر مناطق به پایان برسد. وی افزود: موارد دیگری هم هست که قرار است قرارگاه آنها را بررسی کند تا در هفته دیگر در ستاد ملی مقابله با کرونا مورد بررسی و تصمیمگیری قرار گیرد.
در همین حال علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا روز گذشته با اشاره به اعمال محدودیت یک ماهه فعالیت برای مشاغل گفت: مراکز ضروری شامل مراکز درمانی، داروخانهها، امداد و نجات، آتشنشانی، آمبولانسها و سرویسهای ارائهدهنده خدمات عمومی به مردم مانند آب و برق و تلفن و مراکز ارائهدهنده مواد غذایی مانند سوپرمارکتها و فروشگاههای زنجیرهای هستند ومی توانند فعالیت داشته باشند. به گفته وی بقیه مشاغل (مشاغل ردههای ۲، ۳ و ۴) از ساعت ۱۸ تا روز بعدتعطیل خواهند بود.
پیش از این هم دولت بهمنظور مقابله با کرونا که هر روز صدها نفر در کشور قربانی میگیرد محدودیتهایی را برای مشاغل غیرضرور از روز چهارشنبه ۱۴ آبان به مدت ۱۰ روز برای ۸۹ شهرستان و ۲۵ مرکز استان ایجاد کرده بود که به گفته رئیسی در ۴۳ شهرستانی که ابتدا محدودیتها اعمال شده بود، این محدودیتها سهشنبه به پایان میرسند. همچنین در۴۶ شهرستان دیگر محدودیتهایشان همچنان ادامه خواهد داشت. وی افزود: تا جمعه هفته جاری نیز در ۲۵ مرکز استان که با محدودیتهای مشاغل ۳ و ۴ مواجه بودند، محدودیتها همچنان ادامه پیدا خواهد کرد.
وضعیت فعلی مطلوب نیست
رئیسی با بیان اینکه وضعیت مطلوب نیست و بیماری رو به افزایش است، گفت: همه استانها تقریباً درگیر بیماری هستند و کادر بهداشت و درمان مشغول ارائه خدمت به بیماران هستند و امیدواریم مردم نیز همکاری لازم را داشته باشند. تا ساعت ۱۲ شب گذشته، ممنوعیت تردد در ۲۵ استانی که وضعیت قرمز داشتند انجام و همکاری خوبی صورت گرفت. گزارشها حاکی از این بود که مردم به خوبی با این امر همکاری کردند.
اما اعمال محدودیتها در مراکز استانها و بهخصوص در پایتخت در شرایطی قراراست جدیتر اجرایی شود که گزارشهای میدانی از سطح پایتخت در یک ماه گذشته حاکی از عدم اجرای مقررات ستاد مقابله با کرونا ازسوی اصناف بوده است. به گفته منتقدان، این مقررات و محدودیتها تنها روی کاغذ حک میشود و هیچ ضمانت اجرایی برای اجرایی شدن آنها وجود ندارد. یکی از این ایرادات عدم اعلام شماره تلفن یا تعیین مرکزی مشخص برای شکایات مردم درخصوص این تخلفات است. در بین تمام سختگیریها و مقررات اعلام شده تنها استفاده اجباری از ماسک بهصورت جدیتر اجرا شد که آن هم در بیشتر موارد شکل ارشادی داشته و هنوز مشخص نیست از زمان آغاز دستور اجرای آن چند نفر بهطور مشخص جریمه شدهاند و آیا تاکنون جریمهای ازسوی متخلفان به حسابی که ازسوی وزارت بهداشت اعلام شده بود واریز شده است یا خیرو اگر واریز شده میزان این جرایم تاکنون چه مبلغی شده است.
مقرراتی تنها بر روی کاغذ
دنیای اقتصاد نوشت: «اما اعمال محدودیتها در مراکز استانها و بهخصوص در پایتخت در شرایطی قراراست جدیتر اجرایی شود که گزارشهای میدانی از سطح پایتخت در یک ماه گذشته حاکی از عدم اجرای مقررات ستاد مقابله با کرونا ازسوی اصناف بوده است. به گفته منتقدان، این مقررات و محدودیتها تنها روی کاغذ حک میشود و هیچ ضمانت اجرایی برای اجرایی شدن آنها وجود ندارد. یکی از این ایرادات عدم اعلام شماره تلفن یا تعیین مرکزی مشخص برای شکایات مردم درخصوص این تخلفات است. در بین تمام سختگیریها و مقررات اعلام شده تنها استفاده اجباری از ماسک بهصورت جدیتر اجرا شد که آن هم در بیشتر موارد شکل ارشادی داشته و هنوز مشخص نیست از زمان آغاز دستور اجرای آن چند نفر بهطور مشخص جریمه شدهاند و آیا تاکنون جریمهای ازسوی متخلفان به حسابی که ازسوی وزارت بهداشت اعلام شده بود واریز شده است یا خیرو اگر واریز شده میزان این جرایم تاکنون چه مبلغی شده است.»
در همین حال دستور اعمال محدودیتهای ساعتی برای مقابله با کرونا در حالی روز گذشته صادر شده است که پایتخت در وضعیت بسیار بحرانی به سر میبرد و طی چند هفته اخیر بارها نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر خواستارتعطیلی دو تا سه هفتهای تهران شدهاند تا شایداین کاراز بار مراجعه به مراکز درمانی تا حدی کم کند.
نظر شما