تسریع قرارگیری اطلاعات واکسیناسیون در سامانه شفافیت

رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: اطلاعات واکسیناسیون افرادی که در شهرداری واکسن تزریق کرده اند با سرعت بیشتری روی سامانه شفافیت بارگذاری شود.

به گزارش آتیه آنلاین، محسن هاشمی روز یکشنبه در جریان دویست و نود و یکمین جلسه شورای شهر تهران، با اشاره به اینکه در روزهای اخیر شاهد تخلفاتی به عنوان واکسن خواری در تعدادی از شهرها و از جمله تهران بودیم، اظهار داشت: با دستور شهردار با عناصر خاطی برخورد شد و اطلاعات واکسیناسیون در دسترس عموم قرار گرفت.

وی عنوان کرد: لازم است بارگذاری اطلاعات واکسیناسیون با سرعت بیشتری بر روی سایت شفافیت انجام شود و این می‌تواند نمونه‌ای برای دولت باشد که آنها هم این کار را انجام دهند.

رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران روز گذشته در رشته توییتی با اعلام اینکه اسامی همکارانی که در شهرداری تهران واکسن تزریق کرده‌اند در سایت "شفافیت" بارگذاری شد و این روند تکمیل می‌شود، گفت: با توجه به نظریه وزارت بهداشت هرگونه افشای نام دریافت کنندگان خدمات بهداشتی - درمانی بدون کسب اجازه از افراد موجب اعتراض و پیگرد قانونی است.

محمدی اظهار داشت: لذا در این فهرست اطلاعات نام و نام خانوادگی افراد ذکر نشده و تنها کد ملی درج شده است.

مجلس توجه ویژه ای به تایید صلاحیت ها داشته باشد

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از سخنان امروز خود در شورا، با اشاره به بررسی صلاحیت کاندیداهای شورای اسلامی شهر تهران و تعدادی از شهرها عنوان کرد: صلاحیت کاندیداها در تهران و شماری از شهرها در حالی رد شد که توسط هیات اجرایی تایید شده بود.

وی ادامه داد: در شوراها نظارت استصوابی وجود ندارد و از آنجا که بررسی صلاحیت‌ها بر عهده نمایندگان مجلس است از رئیس مجلس انتظار داریم با بررسی موضوع، توجه ویژه به این امر داشته باشد.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: این امر موجب می‌شود که هم حق الناس ضایع نشود و هم زمینه برگزاری انتخاباتی با مشارکت مطلوب فراهم شود.

محسن هاشمی در ابتدای سخنان امروز خود با اشاره به همزمانی شبهای قدر و ضربت خوردن امام علی علیه السلام اظهار داشت: امیرالمومنین فراتر از نقش امامت و حکومت به عنوان یک انسان، الگوی ماندگار برای تمام جهان است.

وی افزود: ایشان کارگری زحمتکش بود و در جایگاه اطلاع رسانی به ترویج دانش و بینش به جامعه پرداخت و از این رو معلم نیز است.

انتقاد از شیوه اعلام اسامی دریافت کنندگان واکسن کرونا در سامانه شفافیت

حجت نظری عضو کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر تهران نیز در این جلسه طی تذکری در مورد تزریق واکسن کرونا در مجموعه شهرداری تهران گفت: انتشار خبری در مورد تزریق خارج از نوبت واکسن کرونا به تعدادی از کارکنان در یکی از مناطق شهرداری تهران، واکنش‌های زیادی را در میان افکار عمومی درپی داشت.

وی افزود: نخست آنکه چرا روند نظارت بر واکسیناسیون به گونه‌ای انجام شده که افرادی هرچند انگشت شمار، بتوانند واکسن را به شکل خارج از نوبت و خارج از اولویت دریافت کنند؟ لازم است حتما با مقصران برخورد جدی شده و گزارش دقیق آن به اطلاع مردم برسد، تا پس از این دیگر هیچ یک از افراد در مجموعه شهرداری اجازه چنین تخلفی را به خود ندهند!

نظری نکته دوم خود را اعتراض به پاسخگو نبودن شهرداری نسبت به درخواست اعلام اسامی دریافت کنندگان واکسن در مجموعه مدیریت شهری برشمرد و یادآورشد: سوم اینکه چرا حالا که اسامی در سامانه شفافیت اعلام شده، اعلام آن به این شکل صورت گرفته است.

این عضو شورای شهر اظهارداشت: اینکه فقط کد ملی و منطقه محل خدمت حدود یک هزار و ۶۰۰ نفر از حدود ۲ هزار و ۷۰۰ نفری که واکسن کرونا به آنان تزریق شده اعلام شود، چه نسبتی با شفافیت دارد؟ کجای این اقدام شفافیت است؟ آیا نمی‌شود تصور کرد که عده‌ای قصد مسخره کردن سامانه شفافیت را داشته‌اند؟ طبق آنچه که از اسامی در سامانه شفافیت عنوان شده، همچنان امکان تشخیص اینکه دریافت کننده واکسن جزو اولویت‌ها بوده یا خیر وجود ندارد و اگر منع قانونی برای اعلام اسامی وجود دارد، لازم است حداقل عنوان شغلی دریافت کنندگان به طور دقیق اعلام شود، نه صرفا منطقه محل خدمت آنان.

وی خاطرنشان کرد: مورد چهارم، مربوط به واکسیناسیون اتباع افغانستانی است، اگر واکسیناسیون براساس عناوین شغلی صورت گرفته است، دیگر نباید میان پاکبان ایرانی و غیر ایرانی تفاوتی وجود داشته باشد، اما طبق آنچه که پیگیری کردم، ظاهرا اتباع افغانستانی به دلیل نداشتن کد ملی امکان استفاده از واکسن را ندارند که لازم است دولت هرچه سریعتر تدابیری را در این خصوص اتخاذ کند.  

نظری ادامه داد: چگونه نداشتن کد ملی مانع از دریافت واکسن می‌شود، اما مانع از انجام کارهای سخت نمی‌شود؟ اگر قانونا نمی‌توان به عزیزان پاکبان افغانستانی واکسن تزریق کرد، آیا قانونا می‌توان آنها را به کار مشغول کرد؟

سیل رد صلاحیت ها و سکوت معنا دار شما نگران کننده است

زهرا نژاد بهرام از اعضای هیات رئیسه شورای شهر تهران در جلسه امروز شورا در تذکری به وزارت کشور و اعتراض به رد صلاحیت ها اعلام کرد: رد صلاحیت افراد شناخته شده ای که سال هاست در عرصه مدیریتی و کارشناسی این کشور فعالیت می کنند و به اعتقاد کارنامه کاری در زمره شناخته شده ترین افراد هستند به دلایل بی ارتباط با ماهیت آنها تنها بستری برای  عدم ایجاد امکان جهت سلایق مختلف برای مشارکت در انتخابات است.

وی اظهارداشت: با توجه به این مهم عدم تایید صلاحیت جمع کثیری از علاقه‌مندان به خدمت در شوراهای شهر به بهانه های مختلف که حتی مستندات آن تاکنون به اطلاع داوطلبین نیز نرسیده است، جای بسی نگرانی است.

نژاد بهرام ادامه داد: این سیل رد صلاحیت ها که از هیات های اجرایی  شهرها  به ویژه مراکز استانها آغاز شده اکنون در بستر هیات های نظارت ادامه یافته است. آیا منافع ملی، تاکید رهبری معظم، ضرورت مشارکت شهروندان دراین شرایط سخت بیماری کرونا این الزام را ایجاد نمی کند که اقدامات موثر برای حضور همه سلایق در انتخابات فراهم گردد؟

تذکر به شهرداری برای ارائه اساسنامه سازمان ها و شرکت ها

سید حسن رسولی یکی دیگر از اعضای شورای شهر تهران نیز در ادامه این جلسه طی تذکری گفت: در اجرای مفاد تبصره ذیل ماده واحده مصوبه اساسنامه نمونه سازمان ها و شرکت ها، شهرداری موظف بوده است که ظرف مدت سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن مقرره مذکور اساسنامه هر کدام از شرکت های تابعه شهرداری را منطبق بر مفادمصوبه مورد بررسی و بازنگری قرار داده و جهت طی مراحل قانونی به شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش تقدیم کند.

وی افزود: از آنجا که تا کنون در این خصوص اقدامی بعمل نیامده است، به شهردار تذکر می دهم به فوریت نسبت به تکلیف قانونی خویش اقدام کند.

تغییر در ساختار تامین منابع شهرداری مشخص شود

سید محمود میرلوحی از دیگر اعضای شورای شهر تهران نیز در طی تذکری خطاب به شهردار تهران اضافه کرد: اطلاع دارید که طبق ماده دوم طرح جامع درآمدهای پایدار مصوبه شورا منابع پایدار دارای تعریف معینی از جمله تداوم پذیری، مطلوب بودن و انعطاف پذیری است.

وی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه چند بار از همکاران محترم خواسته ام که مبتنی بر تعریف معین و مقایسه عملکرد شهرداری در سال ۱۳۹۵ و ۱۳۹۹ مشخص کنند که طی دوره پنجم چه تغییری در ساختار و عملکرد شهرداری در حوزه تامین منابع پایدار حاصل شده است، متاسفانه با اظهار نظرهای غیر کارشناسی منابع پایدار سال ۱۳۹۵ را ۲۰ درصد و سال ۱۳۹۹ را ۳۰ درصد اعلام کرده اند.

میر لوحی یادآورشد: در حالی که فقط تفاوت تملک دارایی مالی ۲ سال مذکور به میزان ۱۰ هزار میلیارد تومان است و معلوم نیست تغییر رویکرد مدیریت شهری پنجم در اجرای طرح تفضیلی در مقایسه با روال شهر فروشی و باغ کشی دوره قبل در کجا منظور شده است.

رسیدگی به چشمه علی ادامه یابد

احمد مسجد جامعی از دیگر اعضای شورای اسلامی شهر تهران نیز در تذکری اعلام کرد: انحرافی که در خط مترو رخ داد مربوط به این دوره نیست و مربوط به دوره قبل است.

وی با بیان اینکه احداث ایستگاه مترو در پیرامون محوطه های تاریخی مطالعات عمیقی نیاز دارد، افزود: این مطالعات در مورد چشمه علی انجام نشد و ثمره آن خشک شدن چشمه بود که در این دوره با اقدامات انجام گرفته، مساله آن برطرف شد.

مسجد جامعی تاکید کرد: چشمه علی تاریخی طولانی دارد که سه چشمه در آن قرار گرفته است و باید اقدامات و رسیدگی به آن ادامه داشته باشد.

برکناری متخلفان به این سرعت در شهرداری تهران بی سابقه است

به گزارش ایرنا محسن هاشمی روز یکشنبه در حاشیه این جلسه شورای شهر با حضور در جمع خبرنگاران به سوالات آنان پاسخ داد.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر اینکه واکنش شورای شهر به موضوع تخلف در واکسیناسیون چیست، اعلام کرد: شهردار تهران نسبت به این موضوع واکنش زیادی دارد و این شرایط دخالت شورا را نمی طلبد.

وی افزود: اما اگر به گونه دیگری عمل شود، حتما دخالت خواهیم کرد.

هاشمی ادامه داد: حساسیت نسبت به این موضوع جدی است و سابقه نداشته است که در شهرداری تهران به این سرعت تعدادی را برکنار کنند.

وی همچنین با اشاره به روند جلسه امروز و حضور شهردار تهران برای ارائه توضیح درباره تخلفات واکسیناسیون گفت: این موضوع سوء استفاده از واکسن بود که لغت واکسن خواری نیز به فرهنگ لغت ایران اضافه شد.

هاشمی گفت: قرار شد موضوع شفافیت واکسن زدن در شهرداری تهران جدی گرفته شود و اسامی در سامانه شفافیت بارگذاری شود.

رئیس شورای شهر تهران همچنین  گفت: با تصویب لایحه ای‌ در جلسه امروز شورا،    گنجینه میراث فرهنگی که شامل ۳۵ هزار جلد کتاب خطی جمع آوری شده و در منطقه ۷ واقع بود به دلیل مشکلاتی که برای این ساختمان ایجاد شد، به خیابان ولیعصر و باغ فردوس منتقل می شود.

وی همچنین در مورد لایحه خرید واکسن از سوی شهرداری تهران نیز گفت: قرار شد این لایحه پردازش شود در دستور کار قرار گرفته و در صحن شورا مطرح شود.

اعتماد عمومی با اعلام داوطلبانه تخلفات جلب می شود

علی اعطا از اعضای شورای شهر تهران در تذکری گفت: ۲ روز قبل، این نکته را مطرح کردم که اگر به موارد پاسخ قانع کننده داده نشود و  برای بازسازی اعتماد عمومی اقدامی صورت نگیرد موضوع را در قالب تذکر و سپس سوال از شهردار در صحن شورا مطرح خواهم کرد.

وی با اشاره به تفاوت پذیرش و اطلاع‌رسانی تخلفات افزود: زمانی داوطلبانه به شهروندان اطلاع می دهیم که چنین گزارش تخلفاتی صورت گرفته و در پروسه برخورد با خاطبان هستیم، اما زمانی، دیگران از جمله یک روزنامه، خبرگزاری و سایت، گزارش افشاگرانه منتشر می‌کنند و ما ناچار می شویم موضوع را بپذیریم، تایید کنیم و گزارش دهیم.

اعطا با بیان اینکه این حالت دوم منجر به سلب اعتماد عمومی می‌شود، یادآور شد: چرا شهرداری از ابتدا وارد عمل نشد تا قبل از اینکه موضوع افشاگری شود، داوطلبانه و مستقیم با مردم و شهروندان در این رابطه صحبت کند.

سخنگوی شورای شهر تهران افزود: متاسفانه هرچه به پایان دوره شورا نزدیک می شویم ظاهرا اعضای شورای شهر بیشتر در حوزه موضوعات شهری نامحرم تلقی می‌شوند در حالی کهه هر کدام از اعضا می توانند اسامی را در اختیار داشته باشند.

وی اظهارداشت: در حال حاضر در ستاد حناچی، مناطق و مدیران ارشد این اطلاعات موجود است اما اعضای شورا به سادگی نمی‌تواند به این اطلاعات دسترسی پیدا کنند.

کد خبر: 14728

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 5 =