به گزارش آتیه آنلاین، همزمان با قرمز شدن وضعیت کرونایی کشور و البته به روال یک سال گذشته، روابط عمومی سازمان سینمایی اعلام کرد که در شهرهایی که از سوی ستاد ملی کرونا قرمز اعلام میشوند با توجه به ممنوعیت تجمع، تهیهکنندگان پروژههای سینمایی و نمایش خانگی ملزم به توقف فیلمبرداری و رعایت کامل شرایط تولید در وضعیت قرمز کرونایی هستند.
اگرچه در هفته گذشته، پروژه سینمایی «تفریق» به کارگردانی مانی حقیقی کار را تعطیل کرد و در روزهای اخیر نیز پروژههای سینمایی «شهرک» به کارگردانی علی حضرتی، «کوزوو» به کارگردانی میثم هاشمیطبا و «نگهبان» به کارگردانی رضا میر کریمی کار را تا زمان بهبود اوضاع شیوع کرونا تعطیل کردهاند اما در این میان، سریالهای شبکه نمایش خانگی یا تلویزیون که مشکل تامین بودجه ندارند همچنان بر مدار تولید حرکت میکنند و اعضای این گروهها باید در شرایطی که حضور در اجتماعات خطر جانی دارد، برای رسیدن به مطالبات مالیشان به سر کار بروند.
این روزها تهیهکنندگان سریالهای تلویزیونی بیش از هر کس اصرار به تولید سریع و بی وقفه سریالهایشان دارند. چند روز پیش بود که حسن نجاریان، تهیهکننده سریال «جشن سربرون» از تولیدات «سیمافیلم» اعلام کرد، گروه مشغول فیلمبرداری در اطراف شهر خاوران در جنوبشرقی تهران هستند؛ البته «جشن سربرون» تنها سریال سیما نیست که این روزها افراد زیادی برای تولید آن در تکاپو هستند و عوامل سریال تلویزیونی «در کنار پروانهها» نیز که برای محرم سال ۱۴۰۰ آماده میشود، این روزها در شمال مشغول تصویربرداری هستند.
این در حالی ست که آبان سال گذشته، کریم اکبریمبارکه و لاله اسکندری، از بازیگران سریال «جشن سربرون» به کرونا مبتلا شدند و متأسفانه اکبریمبارکه بر اثر ابتلا به این ویروس درگذشت. در آن زمان، حسن نجاریان، تهیهکننده این سریال گفت: «نمیشود بهطور حتم گفت خانم اسکندری و مرحوم مبارکه دقیقا بر سر این کار دچار کرونا شدهاند.» پسر مرحوم کریم اکبریمبارکه نیز به صحبتهای نجاریان معترض شد و حتی ادعا کرد نادر فلاح، بازیگر این سریال، ۲ بار به کرونا مبتلا و در خانه قرنطینه شده و طراح لباس، ۲ گریمور و یک دستیار صحنه سریال هم کرونا گرفتهاند. بهگفته وی، تهیهکننده این سریال حتی نتوانسته بود الکل برای ضدعفونی تهیه کند و پروتکلی برای حفظ سلامت افراد گروه در کار نبوده است.
این روزها که بیشتر مشاغل در کشور به حالت تعطیل یا نیمه تعطیل درآمدند، طبیعی است که گروههای فیلمسازی هم باید کارشان را متوقف کنند و جای سوال است که چرا با وجود از دست دادن هنرمندانی همچون کریم اکبری مبارکه، اکبر عالمی، کامبوزیا پرتوی، پرویز پورحسینی، چنگیز جلیلوند و... که به سختی میتوان جایگزینی برایشان یافت، هنوز هیچ نظارتی نه از سوی مدیران سیما و نه از سوی دستگاههای متولی بالاتر وجود ندارد؟ ایندرحالی است که در روزهای اخیر خبر ابتلای تعدادی از سینماگرانی که سر پروژههای فیلمبرداری هستند منتشر شده است و حالا به نظر می رسد تعویق کار تا زمان فروکش کردن کرونا حداقل کاری است که میتوان در این شرایط انجام داد.
نظر شما