درخشش آسیایی‌ها در اسکار ۹۳

بعد از چندین بار تعویق سرانجام بامداد دوشنبه ۶ اردیبهشت ماه، نود و سومین دوره مراسم اهدای جوایز اسکار که یکی از متفاوت‌ترین دوره‌های این مراسم محبوب بود، برگزارشد و جوایز به برگزیدگان تعلق گرفت.

به گزارش آتیه‌آنلاین، همه‌گیری ویروس کرونا صنعت سینما را فلج کرد و موجب تعطیلی سینماها و توقف پروژه‌ها شد. در واکنش به این اتفاقات، نود و سومین دوره اسکار که مقرر شده بود در تاریخ  ۲۸ فوریه ۲۰۲۱ (۱۰ اسفند ۱۳۹۹) برگزار شود، با تأخیر چندماهه بامداد دیروز برگزار شد  و سال سینمایی جهان پس از تاخیری دو ماهه به پایان رسید. طبق پیش‌بینی‌ها، فیلم «سرزمین آواره‌ها» ساخته «کلوئی ژائو» کارگردان زن چینی‌تبار دو جایزه اصلی بهترین فیلم و کارگردانی را به خود اختصاص داد. «فرانسیس مک دورمند» هم برای بازی در این فیلم اسکار بهترین بازیگر زن را گرفت. «آنتونی هاپکینز» برای بازی در فیلم «پدر» توانست دومین جایزه اسکار بازیگری خود را کسب کند. فیلم «منک» به کارگردانی «دیوید فینچر» که با  حضور در ۱۰ شاخه بیشترین تعداد نامزدی را به خود اختصاص داده بود، تنها به کسب  دو جایزه بهترین فیلمبرداری و طراحی تولید بسنده کرد.

نمایشی از تنوع جنسیتی و قومیتی

اگرچه در طی سال‌های برگزاری اسکار، همواره به جهت‌گیری‌های سیاسی، رویکرد متغیر و معیارهای غیرسینمایی آن انتقادات زیادی وارد بود و اواسط دهه ۲۰۱۰، اسکار متهم شد که زیاده از حد سفیدپوست است اما حالا در سال ۲۰۲۱، چند جایزه مهم اسکار نود و سوم به کسانی رسیده که گروه‌های اقلیت را نمایندگی می‌کردند و در گذشته، تا به این حد، مورد توجه برگزارکنندگان اسکار قرار نمی‌گرفتند. در حالی که در اسکار پیشین تنها یک بازیگر رنگین‌پوست نامزد دریافت جایزه شده بود اما امسال ۹ بازیگر رنگین‌پوست در اسکار نود و سوم نامزد دریافت جایزه شدند و برای نخستین‌ بار در تاریخ ۹۳ ساله جوایز سینمایی اسکار جایزه بهترین کارگردانی این رویداد به یک فیلمساز زن آسیایی  و غیرسفیدپوست رسید. در کل تاریخچه اسکار تنها دو کارگردان زن به این جایزه دست یافته‌اند که مورد قبلی آن به حدود یک دهه قبل مربوط  می‌شود که «کاترین  بیگلو» برای فیلم «هرت لاکر» اسکار کارگردانی گرفت.

«سرزمین خانه‌به‌دوش‌ها» به کارگردانی کلویی ژائو بهترین فیلم اسکار شد و هم جایزه بهترین بازیگر زن برای بازی در این فیلم به فرانسیس مک‌دورمند رسید تا شب درخشش این فیلم و عواملش کامل شود.«سرزمین خانه‌به‌دوش‌ها»، «عشایر» یا همان «Nomadland» روایت واقعی از زندگی مردمانی است که دل به جاده زده‌اند و دیگر جای ثابتی برای زندگی ندارند. آن‌ها عشایر مدرنی هستند که هر کدام به دلیلی دیگر خانه ندارند. این فیلم به کارگردانی کلویی ژائو نخست در جشنواره ونیز روی پرده رفت و با بردن شیر طلایی فصل جوایز سینمایی را آغاز کرد. «سرزمین خانه‌به‌دوش‌ها» پس از آن یکی پس از دیگری جوایز سینمایی را درو و در این میدان ژائو را رکورددار کرد.

درباره صحبت‌های «کلوئی ژائو» پس از دریافت جایزه بهترین کارگردانی اسکار، ایسنا نوشت که او اخیرا خیلی به این موضوع فکر می‌کند که وقتی شرایط دشوار می‌شود چگونه به مسیر ادامه دهد: «وقتی در چین زندگی می‌کردم همراه با پدرم به عنوان سرگرمی و بازی اشعار و متون کلاسیک چینی را حفظ می‌کردیم  و با هم آن‌ها را از بر می‌خواندیم و تلاش می‌کردیم جملات یکدیگر را کامل کنیم. این کارگردان چینی همچنین عنوان کرد که عبارت  چینی با ترجمه «انسان‌ها در بدو تولد ذاتا خوب هستند» الهام‌بخش او بوده و همواره روی زندگی و کارش تاثیر داشته است.

امسال همچنین «یو جونگ یون» برای بازی در فیلم «میناری» به‌عنوان دومین بازیگر زن آسیایی تاریخ جوایز آکادمی و اولین زن کره‌ای موفق به کسب اسکار بازیگری شد. پیش از این «میوشی اومه کی» در سال ۱۹۵۸ برای بازی در فیلم «سایونارا» اسکار بازیگری دریافت کرده بود.از طرفی، میا نیل و جامیکا ویلسون به نخستین زنان سیاهپوستی بدل شدند که اسکار بهترین چهره‌پردازی و آرایش مو را با خود به خانه بردند .

بسیاری این رویکرد را مدیون و مرهون جنبش «جان سیاهان اهمیت دارد» می‌دانند که با جلب توجه جامعه به وضعیت و حقوق اقلیت‌های قومی و نژادی، پای این حساسیت‌ها را به اسکار نیز باز کرده است.

آنتونی هاپکینز و دومین اسکار

آنتونی هاپکینز ۸۳ ساله هم، ۳۰ سال بعد از اولین اسکارش برای فیلم «سکوت بره‌ها»، یک بار دیگر هم مزه اسکاری‌شدن را چشید و برای بازی درخشان و هنرمندانه‌اش در فیلم «پدر» اسکار بهترین بازیگر مرد نقش اصلی را به دست آورد. آنتونی هاپکینز که برای کسب جایزه اسکار بازیگر نقش اصلی مرد فیلم پدر در اسکار حضور نداشت در پیام ویدیویی گفت که در زادگاهش ولز حضور دارد و انتظار این پیروزی را در ۸۲ سالگی نداشته است و این جایزه را به چادویک بوزمان که سال گذشته درگذشت، تقدیم کرد.

 بازی او در فیلم «پدر» برای به تصویر کشیدن مردی بیمار که به سوی زوال عقل می‌رود «به هیچ وجه سانتیمانتال نیست و به واقع تحسین‌برانگیز است». در پیش‌بینی‌های پیش از مراسم اسکار هم او پیشتاز بود.

فهرست برندگان جوایز اسکار

بهترین فیلم: «سرزمین خانه‌به‌دوش‌ها»

بهترین کارگردان: کلویی ژائو برای «سرزمین خانه‌به‌دوش‌ها»

بهترین بازیگر زن: فرانسیس مک‌دورمند برای «سرزمین خانه‌به‌دوش‌ها»

بهترین بازیگر مرد: آنتونی هاپکینز برای «پدر»

بهترین فیلمنامه غیراقتباسی: امرالد فنل برای «زن جوان خوش‌آتیه»

بهترین فیلمنامه اقتباسی: کریستوفر همپتن و فلوریان زلر برای «پدر»

بهترین فیلم بین‌المللی: «یک دور دیگر» توماس وینتربرگ از دانمارک

یهترین بازیگر نقش مکمل مرد: دنیل کالویا  «یهودا و مسیح سیاه»

بهترین بازیگر نقش مکمل زن: یون یا جان برای «میناری»

بهترین چهره‌پردازی و آرایش مو: بلک باتم ما رینی

بهترین طراحی لباس: «بلک باتم ما رینی»

بهترین صدا: «آوای متال»

یهترین فیلم کوتاه: «دو غریبه دور»

بهترین فیلم کوتاه انیمیشن: «هر اتفاقی بیفتد من دوستت دارم»

بهترین انیمیشن بلند سینمایی: «روح» - پیت داکتر و دانا ماری

بهترین مستند کوتاه: «کولت»

بهترین مستند بلند: «معلم اختاپوسی من»

بهترین جلوه‌های ویژه: «تِنت»

بهترین طراحی صحنه: «منک»

بهترین فیلمبرداری: اریک مسرشمیت برای «منک»

بهترین تدوین: میکل نیلسن برای «آوای متال»

بهترین موسیقی متن: «روح» - ترنت رزنر، آتیکس راس و جان باتیست

بهترین ترانه: یهودا و مسیح سیاه

کد خبر: 14321

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 8 =