رفتن به دندان‌پزشکی در ایام کرونا در صورت ضرورت

یک متخصص پروتزهای دندانی با اعلام اینکه در دوران همه‌گیری کرونا جز در موارد اورژانس بهتر است که از مراجعه به مطب‌های دندانپزشکی خودداری شود، ضمن تشریح موارد اورژانس خدمات دندانپزشکی تصریح کرد که این پذیرش موکول به انجام دو تست کرونا در مطب‌ها است.

دکتر اکبر فاضل در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین، افزود: پیشنهاد می‌شود تا مردم در مدت همه‌گیری کرونا نکات بهداشتی دهان و دندان خود را رعایت کنند تا ان‌شاءالله در چند ماه آینده با فراگیر شدن واکسیناسیون، ریشه ویروس منحوس کنده شده و امکان ارائه خدمات وسیع دندانپزشکی میسر شود.

وی با اشاره به شرایط ارائه خدمات دندانپزشکی در دوران همه‌گیری، اظهار کرد: در این شرایط دندانپزشکان باید یک سری پروتکل‌ها را رعایت کنند و بیماران نیز باید متوجه باشند که این نکات ایمنی برای آن‌ها به اجرا درمی‌آید. همچنین بیمارانی که احساس می‌کنند ممکن است دچار بیماری کرونا باشند، حتی در صورت سرماخوردگی باید از مراجعه به دندانپزشکی خودداری کنند تا از سرایت بیماری به پزشکان که در ارتباط مستقیم با سایر بیماران و اعضای خانواده خود هستند، جلوگیری شود.

فلوشیپ پروتزهای ایمپلنت، یکی از تمهیدات لازم برای مراجعه به دندانپزشکی را انجام تست کرونا برشمرد و گفت: بهتر است بیماران قبل از مراجعه به دندانپزشکی با انجام تست کرونا، نسبت به وضعیت سلامت خود آگاهی کسب کنند. بسیاری از مطب‌های دندانپزشکی نیز برای بیماران دو تست را انجام می‌دهند؛ یکی تب بیمار است که باید در وضعیت نرمال ۳۷ درجه باشد و در صورت مشاهده موارد مشکوک، بیماران برای انجام تست کرونا ارسال می‌شوند.

فاضل تصریح کرد: تست دوم، ارزیابی اکسیژن خون است که با دستگاه، اندازه‌گیری می‌شود. میزان نرمال اکسیژن خون باید بالای ۹۲ باشد و زیر این میزان جزو موارد مشکوک به شمار رفته و انجام تست کرونا برای این بیماران نیز ضروری می‌شود.

موارد اورژانسی خدمات دندانپزشکی

وی با بیان اینکه موارد اورژانسی خدمات دندانپزشکی را وزارت بهداشت و کمیته دندانپزشکی اورژانس این وزارتخانه مشخص کرده است، افزود: مواردی مانند درد شدید دندان، عفونت حاد لثه‌ای، شکستگی پروتز دندان و خونریزی لثه از جمله موارد اورژانسی را شامل می‌شود.

متخصص پروتزهای دندانی اظهار کرد: همچنین پوسیدگی دندان نیز جزو موارد اورژانسی به شمار می‌رود؛ معمولا برای شروع کار، نیاز به مشاهده رادیوگرافی دهان و ناحیه فک‌ها وجود دارد که پس از تهیه آن، رادیولوژیست‌ها می‌توانند از طریق واتساپ تصاویر تشخیصی را برای دندانپزشکان ارسال کرده و با شناسایی دندان‌های در معرض پوسیدگی وقت اورژانس به بیماران داده می‌شود.

فاضل گفت: بر این اساس پس از مراجعه حضوری بیماران یا تماس تلفنی آن‌ها، چنانچه مشکلات‌شان منطبق با جدول‌بندی موارد اورژانسی وزارتخانه باشد، پذیرش می‌شوند و در غیر این صورت، دستورات و توصیه‌های بهداشتی یا دارویی برای آن‌ها تجویز می‌شود تا در فرصت مناسب مراجعه کنند.

کد خبر: 14299

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 13 =