به گزارش آتیه آنلاین، شبکه خبری المنار با انتشار گفتگوی تعیم قاسم نوشت: معاون دبیرکل حزب الله معتقد است که وقتی دولت را تشکیل دهیم ، بسیاری از امور آسان می شود و این در حالی است که ما جزو کسانی هستیم که برای تشکیل دولت و نزدیک کردن دیدگاهها تلاش میکنیم.
پس از گذشت ماهها از آغاز بحران داخلی در لبنان که ریشه سیاسی و اقتصادی دارد حالا شیخ نعیم قاسم پس از طرح اتهامات گوناگون به حزبالله در خصوص تشکیل دولت و حل و فصل اوضاع داخلی لبنان در گفتگو با شبکه المنار خاطر نشان کرد، تشکیل دولت در لبنان در حال حاضر در مرحله اعتماد سازی میان طرفها و برخی امتیازدهیها است و چنانچه این اتفاق نیفتد تشکیل کابینه دشوار خواهد بود.
معاون دبیر کل حزب الله تاکید کرد، عوامل خارجی در فروپاشی بخش اعظمی از بحران داخلی دخیل بود و آمریکاییها نقش عمدهای در این باره داشتند اما آن طرفی که به این فروپاشی کمک کرد طبقه فاسد بود. حزبالله میتواند با کسانی که در امور دولت نقش دارند صحبت کند و دیدگاهها را به هم نزدیک کند، اما ما نمیتوانیم کسی را مجبور به انجام کاری کنیم. قدرت ما در مقابله با اسرائیل و محافظت از لبنان استفاده می شود. در عرصه سیاسی نیز قدرت ما از طریق نمایندگی در پارلمان و ائتلافهایمان متجلی شده است. ما ممکن نیست ناامید شویم زیرا رها کرد کشور اصلاً درس نیست.
با وجود اینکه برخی شبکه های رسانهای و همچنین چند تن از تحلیلگران مسائل خاورمیانه طی ماههای گذشته با طرح اتهامات واهی حزب الله را مانعی جدی بر سر راه ثبات و تعین و تکلیف ساختار سیاسی در لبنان عنوان میکردند اما شیخ نعیم قاسم تأکید کرد، که علت بحران فعلی در لبنان پروژههای سیاسی با منشا خارجی است و نه سلاح حزبالله که مدتها لبنان را حفظ کرده است.
اظهارات معاون دبیرکل حزب الله در حالی توجه برخی رسانههای خارجی و داخلی لبنان را به خود جلب کرد که وزیر لبنانی از امضای اصلاحیهای برای گسترش منطقه دریایی مورد مناقشه با رژیم صهیونیستی خبر داد.
چالش دریایی لبنان با اشغالگران
در شرایطی که عدم هماهنگی و بی نتیجه ماندن مذاکرات میان نخست وزیر مکلف لبنان از یک سو و میشل عون از سوی دیگر افزایش تنش در افکار عمومی و ساختار سیاسی لبنان را به دنبال داشته است، وزیر مشاغل عمومی لبنان از امضای اصلاحیهای برای گسترش منطقه دریایی مورد مناقشه با رژیم صهیونیستی خبر داد که این امر سقف خواستههای لبنان طی مذاکرات ترسیم مرزها را بالا میبرد.
در همین راستا خبرگزاری روسیاالیوم در گزارشی با اشاره به این اقدام وزیر مشاغل لبنان و امضای این اصلاحیه مدعی شد، این اصلاحیه درمورد مطالبه اصلی لبنان که به سازمان ملل ارائه شده است، باعث میشود که حدود ۱۴۰۰ کیلومتر مربع به منطقه اقتصادی انحصاری لبنان اضافه شود. مذاکرات میان لبنان و رژیم صهیونیستی در اکتبر آغاز شد تا اختلافات پیرامون مرزهای دریایی دو طرف که مانع از اکتشاف نفت و گاز در این منطقه شده، حل شود. برخی از تحلیلگران مسائل لبنان بر این باورند که احتمالا این منطقه نفت خیز باشد و بر همین اساس مذاکرات پیرامون حل و فصل اختلافات در خصوص مرزهای دریایی از اهمیت بالایی برخوردار است.
با وجود اینکه مذاکرات بعد از چهار جلسه در مقر سازمان ملل در جنوب لبنان متوقف شد اما اغلب کارشناسان مسائل لبنان براین باورند که به دلیل اهمیت و آثار این مذاکرات بر ساختار اقتصادی، سیاسی و امنیتی این کشور در روزهای آینده با از سر گیری دور جدیدی از این مذاکرات روبهرو خواهیم شد.
بازی واشنگتن در زمین تلآویو
از سوی دیگر حواشی مربوط به این مذاکرات به اخبار توقف آن محدود نشد و مقامات ایالات متحده در پیامی به سیاستمداران لبنان درباره خروج کامل رژیم صهیونیستی از مذاکرات غیر مستقیم ترسیم مرزهای دریایی میان دو طرف هشدار داد. این در حالی است که پیشتر یووال اشتاینتس، وزیر نیروی رژیم صهیونیستی پیامی به میشل عون، رئیس جمهوری لبنان فرستاد و در آن از وی برای دیداری مستقیم در یک کشور اروپایی به منظور مذاکره بر سر ترسیم مرزهای دریایی دو طرف دعوت کرد.
در این رابطه خبرگزاری اسپوتنیک روسیه با انتشار گزارشی به نقل از منابع محلی لبنان در خصوص اقدام واشنگتن نوشت، دولت آمریکا پیام "قاطعانهای" را توسط دوروتی شیا، سفیر واشنگتن در بیروت درباره موضوع ترسیم مرزهای دریایی میان رژیم صهیونیستی و لبنان به مقامات بیروت منتقل کرده است.
طبق این گزارش، در این پیام آمده است در صورت اصلاح طرح مرزهای دریایی و تصویب نقطه ۲۹ در آن، رژیم صهیونیستی به طور کامل از مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی با لبنان خارج و روند اکتشاف در مناطق مورد مناقشه با لبنان را آغاز خواهد کرد. مذاکرات غیرمستقیم لبنان با رژیم صهیونیستی به سرپرستی و میانجیگری آمریکا و زیر چتر سازمان ملل پس از برگزاری چهار جلسه در مقر سازمان ملل در "راس الناقوره" دورترین نقطه واقع در جنوب غرب لبنان هم اکنون متوقف مانده است.
مساحت منطقه مورد مناقشه میان لبنان و رژیم صهیونیستی حدود ۸۶۰ کیلومتر مربع است. دلیل اصلی این نزاع به اختلاف بر سر تعیین نقطه ترسیم مرزهای زمینی در راس الناقوره برمی گردد که برای تعیین مرزهای آبی ضروری است. دلیل بعدی این است که لبنان نمیپذیرد نقطه مرزهای آبی اقتصادی میان این کشور و قبرس که در نقشهها با نقطه شماره یک مشخص شده با اراضی اشغالی هم مشترک باشد. لبنان می گوید نقطه مرزهای صهیونیستی باید نقطه شماره ۲۳ باشد که در ۱۰ مایل دریایی به سمت جنوب نقطه شماره یک قرار دارد اما رژیم صهیونیستی اصرار دارد که براساس توافقنامه جداگانه ای که با قبرس امضا کرده، نقطه شماره یک به عنوان نقطه ترسیم مرزها با لبنان پذیرفته شود.
در آخر باید خاطر نشان کرد که آنچه امروز از اوضاع داخلی لبنان میتوان فهمید نقش اروپا با محوریت فرانسه برای مهندسی ساختار سیاسی در داخل این کشور عربی است. موضوعی که برخی از ناظران مسائل بین الملل را به واکنش در خصوص چند و چون این مهندسی و نقش بی بدیل غرب در این بحران واداشته است. بر همین اساس برخی از تحلیلگران مسائل خاورمیانه معتقدند شرایط بحرانی حاکم بر عروس خاورمیانه ریشههای سیاسی و از آن مهمتر اقتصادی دارد. شاخص های اقتصادی اثرگذار را باید در بستر معیشت ملت لبنان جستجو کرد. موضوعی که با تحریمهای آمریکا و کارشکنی ریاض و سایر متحدان عربی حاشیه خلیج فارس دربار پادشاهی سعودی اوضاع اسفبار امروز لبنان را رقم زده است. این در حالی است که مثلث عبری-عربی-غربی یک صدا با استفاده از بستر رسانه برای هدایت افکار عمومی درلبنان و منطقه تنها مقصر بحران داخلی حاکم بر لبنان را حزب الله عنوان میکنند تا با این حربه اندکی از شکست های قبلی خود را جبران و فضای داخلی این کشور عربی و سایر کشورهای خاورمیانه را علیه مقاومت بشورانند.
گزارش: اردشیر حبیبی
نعیم قاسم معاون دبیرکل حزب الله لبنان روز گذشته در مصاحبهای با شبکه خبری المنار با اشاره به عدم ثبات سیاسی در لبنان و ادامه بحران موجود اذعان داشت: بن بست در مسئله تشکیل دولت در لبنان ۹۰ درصد داخلی است و این موضوع باید برای درک درست ملت از وضعیت موجود ابتدا تبیین و سپس وارد مرحله اقدام شود.
کد خبر: 13073
نظر شما