به گزارش آتیه آنلاین از روابط عمومی انتشارات علمی و فرهنگی، پس از احیای مجله و فصلنامۀ «کتاب امروز» از سوی انتشارات علمی و فرهنگی، این نشر گام دیگری هم برای احیا و دوباره دیدن شدن کتاب امروز برداشته است؛ این گام بدین قرار است که علمی و فرهنگی به تازگی تمام شمارههای منتشر شدۀ مجله در دهۀ پنجاه را هم در دو جلد منتشر کرده و در دسترس علاقهمندان قرار داده است. هشت شماره از این مجموعه که در سالهای 1350 تا 1353 روی پیشخوان دکههای روزنامه قرار میگرفت در شرکت سهامی کتابهای جیبی و با حمایت انتشارات فرانکلین تقریر و منتشر شد و سپس چاپ در همان سالها متوقف شد. مجله «کتاب امروز» فصلنامهای تخصصی در زمینه معرفی کتاب به شمار میرفت و در حوزههای تألیف، ترجمه، ویرایش و طراحی، اطلاعات لازم را در اختیار مخاطبان حرفهای و پیگیر دنیای کتاب قرار میداد.
مرور کتاب «کتاب امروز» نشان میدهد که این مجله همچنان تازه و دیدنی است. نکته مهم این است که وقتی این مجموعه را تورق میکنیم، سخت است باور کنیم که این مجموعه با این کیفیت در پنجاه سال پیشی شکل گرفته است که نه از اینترنت خبری بوده و نه کتابها و افراد این قدر در دید و دسترس همه بودهاند. تورقی ساده نشان میدهد که طراحیها و مؤلفههای بصری مجموعه مجلات «کتاب امروز» هنوز هم از ریخت نیفتادهاند. نقد و نظر، گفتوگوهای تفصیلی و پر مغز، معرفی کتابهای روز به همراه دستهبندی، اخباری از کتاب در سطح جهان، تصاویری از کتابها و نظرات مخاطبان و کاریکاتور و طرحهای مرتبط از گونۀ مطالب این هشت شماره است.
گفتنی است که شماره نخست این مجله با حضور افرادی همچون جهانگیر افکاری، کریم امامی، نجف دریابندری، حسن مرندی و ابوالحسن نجفی در پاییز سال 50 منتشر شده است و در ادامه شخصیتهای شناختهشدهای همچون ضیاء موحد، محمدرضا شفیعی کدکنی، احمد سمیعی، محمدرضا حکیمی، داریوش شایگان، حمید عنایت، عبدالحسین زرینکوب و ... در انتشار این شمارهها با مجله همکاری داشتهاند.
کتاب کتاب امروز با سیمای جدید در دوجلد (هر جلد شامل چهار شماره) با قابی اختصاصی و به همان شکل سیاه و سفید، دربرگیرندۀ هشت شماره مجلۀ چاپ شدۀ نامآشنای کتاب امروز در دهۀ پنجاه است که انتشارات علمی و فرهنگی آن را در زمستان سال 1399 در شمارگان 1000 نسخه منتشر کرده و در اختیار علاقهمندان کتاب و مجلات نقد کتاب قرار داده است.
نظر شما