مخاطرات چهارشنبه‌سوری با ترکیب کرونایی

هر ساله چند روز پیش از فرارسیدن چهارشنبه آخر سال در سطح شهرها صداهای مختلف ترقه و بمب‌های ترقه‌ای دست ساز شنیده می‌شود. صداهای که در پس آن ناله‌ها است. چهارشنبه سوری رسم و آیین کهنی است که به غلط در سالهای اخیر مسیر بیراهه را طی کرده و با اضافه شدن مواد آتش‌زا و منفجره خطرناک به مراسمی با دلهره آسیب و اتفاق بدل شده است.

به گزارش آتیه آنلاین، چهارشنبه سوری امسال البته تفاوت هایی با برگزاری این آیین کهن در سالهای گذشته نیز دارد. شرایط کرونایی که در یکسال اخیر بر جهان و کشور ما حاکم بوده، برگزاری جشن های چهارشنبه آخر سال را با مخاطراتی بسیار بیشتر از گذشته همراه کرده است. عدم رعایت مسائل ایمنی در سالهای اخیر با برگزاری مراسم چهارشنبه سوری در سطح کشور آسیب های جسمی بسیاری را را به خصوص برای نوجوانان و جوانان موجب شده است، به گونه ای که در بسیاری موراد قطع عضو و در برخی اوقات حتی تلفات جانی داشته است. اما امسال از لحاظ رعایت شرایط بیماری کرونا به اندازه ای با زمینه های خاص و خطرناک روبرو هستیم که حتی تجمع در مکان‌هایی برای برپایی این آیین می تواند موجب گسترش همه گیری کرونا در کشور باشد.

تذکرات پیش گیرانه پلیس، برنامه های آموزشی در رسانه ها، تذکرات نهادهای درمانی و سازمان آتش‌نشانی و همچنین رعایت جوانب احتیاط از طرف خانواده ها در فعالیت فرزندانشان دراین روز با اینکه بسیار اثربخش بوده اما آمار حوادث و صدمات و تلفات جانی ناشی از چهارشنبه سوری بخصوص در سالهای  اخیر نشان از عدم توجه رعایت بسیاری از شهروندان در این ارتباط دارد.

آمار سال گذشته چهارشنبه سوری نشان از مصدومیت بیش از ۸۰۰ نفر دارد که بیشتر از ۶۰۰ نفر آنها را مردان تشکیل می دهند که در این بین ۳۹ نفر دچار نقص عضو و ۲۲۰ نفر از ناحیه چشم دچار آسیب شدند و ۲ متاسفانه ۳ نفر بر اثر حوادث این روز جان باختند.

 مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانش کشور درباره حوادث چهارشنبه سوری امسال نسبت به سال ۱۳۹۸ می گوید: آمار آسیب دیدگان حوادث چهارشنبه سوری امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته تاکنون افزایش ٢٠٠ درصدی در مراجعات مصدومان اینگونه حوادث به بیمارستان ها و مراکز درمانی داشته است، به گونه ای که تا شب گذشته این آمار بیش از ۳۲۵نفر و جان باختن ۶ را شامل شده است.

گفتنی است که بر اساس اطلاعات و آمار بدست آمده در سالهای اخیر، بیشتر مصدومان حوادث چهارشنبه آخر سال افراد بین سن ۶ تا ۱۸ سال را شامل شده است. لازم به ذکر است که بیشتر آسیب ها نیز در حوزه چشم و صورت ثبت شده است.

تصور این بود که شاید رعایت پروتکل های بهداشتی در دوران کرونا عاملی باشد در مسیر کاهش صدمات چهارشنبه سوری، اما آماری که تاکنون بدست آمده نشان می دهد که این امر به مورد توجه کافی افراد و خانواده ها نبوده است.

کادر درمان را دریابیم

کادر درمان کشور در یکسال گذشته در نبرد بی درنگ با کرونا متحمل سختی های فراوانی شده است. دریافتن این نکته که فشار جسمی و روحی بر این تلاشگران حوزه سلامت بسیار فراوان است و افزایش این بار با عدم رعایت پروتکل های بهداشتی کرونایی و بی توجهی به مسائل ایمنی در چهارشنبه آخر سال کار سختی نیست. امید که این بخش فداکار جامعه رادریابیم.

چهارشنبه سوری، این آیین کهن ایرانی در طول قرون متمادی از هزاران سال پیش بدون آسیب در جریان بوده است اما با ورود ابداعات تازه به این رسم کهن، علاوه بر تغییر چهره این آیین در سطح کشور، شاهد آسیب های فراوان به افراد هستیم. شاید زمان آن فرا رسیده است که با تدابیری همه جانبه از جمله، نهادهای آموزش دهنده، تدوین قوانین پیشگیرانه، توجه بیشتر خانواده ها و نهایتاً برقراری زمینه های برگزاری این جشن در سطح شهرها، برگزاری چهارشنبه سوری در قالب های کهن و ایمن را در سالهای آتی بتوانیم برگزار کنیم.

    

کد خبر: 11134

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 15 =