دکتر احمدرضا خزاعی در گفتوگو با آتیهآنلاین، بیماری کرونا را با تابلوهای بالینی متفاوت و در چهار گروه علایم تنفسی، علایم گوارشی، علایم غیراختصاصی و علایم عمومی برشمرد و افزود: علایم تنفسی از عمدهترین علامتهای کووید۱۹ به شمار میرود؛ تنگی نفس، درد گلو، سرفه و افزایش تعداد تنفس از مهمترین این نشانهها به شمار میرود. همچنین علایم خارج از سیستم تنفسی نیز وجود دارد؛ مانند علایم گوارشی، اسهال و استفراغ.
وی اظهار کرد: علایم غیراختصاصی نیز در بروز کووید ۱۹ بسیار مشاهده میشود؛ مانند از بین رفتن حس چشایی و بویایی و نیز یک سری علایم عمومی مانند سردرد و بدن درد همراه با ضعف و بیحالی میتواند حاکی از بروز کرونا باشد.
متخصص طب اورژانس بیمارستان فیاضبخش، با بیان اینکه کرونا یک بیماری بسیار مرموز با تابلوهای بالینی متفاوت است، گفت: با توجه به اینکه کرونا بر سیستم انعقادی بدن تاثیر میگذارد، عامل بسیاری از فوتها ایجاد لخته در بدن است و بیماران بسیاری را مشاهده کردهایم که با تابلوی بالینی سکته قلبی یا مغزی مراجعه کردهاند و پس از بررسی معلوم شده است که عامل زمینهای این اتفاق کرونا بوده است.
خزاعی ادامه داد: هنوز ابهامات زیادی درباره کرونا وجود دارد و در زمینه داروهای موثر و راههای انتقال سوالهای بیجواب مانده است. اما آنچه که قطعی و مشخص است، موثر بودن استفاده از ماسک و شستوشوی دست برای پیشگیری از بیماری است.
وی عنوان کرد: افرادی که از خود مراقبت میکنند و به طور مرتب از ماسک استفاده کرده، دستهای خود را میشورند و کمتر در جاهای شلوغ رفتوآمد دارند، احیانا اگر ویروس نیز وارد بدن آنها شود، با حجم کمتری از ویروس مواجه شده و معمولا به انواع سبک این بیماری مبتلا میشوند.
متخصص طب اورژانس افزود: از اینرو همواره توصیه میکنیم ضمن رعایت بهداشت، از برگزاری میهمانیها و دورهمیها اجتناب کرده و از انجام مسافرتهای غیرضروری خودداری شود تا همزمان با انجام واکسیناسیون در کشور به نقطهای برسیم که سلامت بیشتر مردم تامین شود.
خزاعی با اشاره به مرموز بودن بیماری کرونا، تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که در کرونا به ویژه در اشکال اولیه این بیماری وجود دارد، بیصدا بودن ابتلای برخی از جوانان بدون بیماری زمینهای به این بیماری است؛ اما نکته مهم، نقش این افراد در انتقال بیماری به ویژه به افراد مسن است و متاسفانه شدت بیماری و آمار مرگومیر افراد مسن بالاتر از سایر گروههای سنی جامعه در دوران همهگیری بوده است.
نظر شما