خوب و بد روایت «ده نمکی» از عدالت‌خواهی

سریال «دادستان» با محوریت عدالت‌خواهی و فسادستیزی، به کارگردانی مسعود ده نمکی که در زمان پخش خود در میان سایر آثار پخش شده از تلویزیون گوی سبقت را ربوده بود،  شب گذشته  به ایستگاه پایانی رسید.

به گزارش آتیه آنلاین، مسعود ده‌نمکی که آخرین بار «معراجی‌ها» را روی آنتن داشت پس از شش سال دوری، با سریال «دادستان» به تلویزیون بازگشت. این سریال پربازیگرترین سریال مسعود ده‌نمکی به شمار می آید، که ۲۰ بازیگر حرفه‌ای سینما و تلویزیون و ۱۰۰ بازیگر تئاتر در آن  ایفای نقش کرده اند. داستان این سریال در خصوص  کانالی تلگرامی به نام «دادستان» است که توسط تعدادی دانشجو اداره می‌شود و کشف جدید این گروه دانشجویی از اسناد و مدارک فساد سیاسی و اقتصادی یکی از نمایندگان مجلس که حالا قرار است رأی اعتماد نمایندگان را برای وزارت بگیرد، شروع ماجراهای امنیتی این سریال می‌شود.

پس از انتشار خبر ساخت سریال «دادستان» به کارگردانی مسعود ده‌نمکی و تهیه‌کنندگی محمد خزاعی، برخی رسانه‌ها درخصوص موضوع سریال گمانه‌زنی‌هایی مطرح کردند و شخصیت‌های آن را به برخی شخصیت‌های مطرح نظام و دولت نسبت دادند. محمد خزاعی تهیه‌کننده سریال «دادستان» در واکنش به این اخبار و گمانه‌زنی‌ها گفت: داستان «دادستان» تخیلی است و مربوط به هیچ دولتی نمی‌شود، اما همه مسئولان و مدیران باید آن را ببینند.

مسعود ده‌نمکی کارگردان سریال «دادستان» نیز در صفحه اینستاگرام خود با انتشار یک ویدئو از سریال «دادستان» نوشت: «دادستان» هر روز ملتهب‌تر می‌شود، امیدوارم که سازمان در برابر فشارهای بیرونی تاب بیاورد و از فضای مجازی و رسانه‌های جدید عقب نیافتد. ۱۶۲ تلفن سازمان است؛ من اگر جای شما مخاطبان همراه دادستان بودم به آن‌ها امید و قوت قلب می‌دادم تا دو هفته «دادستان» را تحمل کنند و کم نیاورند.

مینی سریال «دادستان» که محصول مرکز سیمافیلم بود، در ۱۶ قسمت آماده شد و  نظر مخاطبان را به دلیل داستان و نوع روایتش به خوبی جلب کرد. در واقع به نظر می رسد ده نمکی نبض مخاطب تلویزیون را بخوبی در دست دارد و می‌داند چگونه او را ناخواسته اسیر سریال خود کند، او توانست در مدت‌زمان کوتاه پخش تنها در سایت تلوبیون به مخاطب ۲.۵ میلیونی دست یابد که رقم قابل توجهی است.

از آن جا که معمولا آثار ده‌نمکی از مستند گرفته تا فیلم و سریال، حواشی خاصی دارند و همین باعث می‌شود سریال از منظر عده زیادی نقد و بررسی شود؛ در فضای رسانه و فضای مجازی درباره آن اظهار نظرات زیادی صورت گرفت. عده ای سریال ده نمکی را شعاری و غیرقابل باور دانستند که بطور مستقیم و گل‌درشت به مسائل اخلاقی و اعتقادی پرداخته و باعث شده سریال به اثری کاملا شعاری تبدیل شود، همچنین معتقد بودند بازی بازیگران این مجموعه نقطه قوت و امتیاز ویژه‌ای برای «دادِستان» نبوده است.

اما در این میان صراحت این سریال علاوه بر مخاطبان تلویزیون توانست نظر اساتید و منتقدان سرشناس را به خود جلب کند؛ همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز از این سریال تمجید کردند.

جبار آذین منتقد سینما نیز در خصوص این سریال نوشته است: مسعود ده‌نمکی در داستان سازی، پردازش محتوا و تسلط بر ابزار هنری، پخته‌تر نشان می‌دهد. ده‌نمکی به یمن استعداد و توانایی با «دادستان» سرگرم کننده، انتقادی، جوان پسند و جسورانه در مضمون و محتوا، باتکیه بر شناختش از سلیقه و پسند مخاطب، حرف‌هایی برای گفتن دارد. اعتراض‌های سیاسی جهت‌دار، درچارچوب قانون و حفظ حریم نظام، احساسات معترضان را قلقلک می‌دهد. ده‌نمکی، کارگردانی کاربلد و مخاطب شناس، البته نه از جنس ابراهیم حاتمی‌کیا، اما در همان فضا و ارتباط است.

کد خبر: 9901

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 14 =