به گزارش آتیه آنلاین به نقل از ایرنا، قرار است از ۵ مارس (۱۵ اسفند) سینماهای در نیویورک و از فردا ۲۵ فوریه (۷ اسفند) در کانادا با ظرفیت محدود و رعایت ممنوعیت خوردن و آشامیدن در سالنها بازگشایی شوند.
اندرو کئومو (Andrew Cuomo) فرماندار نیویورک به تازگی از بازگشایی سینماهای این ایالت با تدابیری چون استفاده از ظرفیت ۲۵ درصدی سالن و حضور حداکثر ۵۰ نفر در سالنها خبر داده است.
فرانسوآ لوگو (François Legault) نخست وزیر کانادا نیز اعلام کرده این محدودیت در کانادا حضور حداکثر ۲۵۰ نفر در سالن هایی است که فردا به روی مخاطبن منتظر سینما باز میشوند.
امید میرود بازگشایی سینماها جانی تازه به صنعت سینمای آمریکا و کانادا بدهد. تا امروز آمریکا از درآمد بازار سینمایی دو ایالت مهم لس آنجلس و نیویورک محروم بوده است. بیل دی بلازیو (Bill de Blasio) شهردار نیویورک با دستوری همه سالنهای سینما را از ۱۷ مارس (۲۷ اسفند) گذشته تعطیل کرد. حال این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که تعداد مبتلایان به کرونا و افراد بستری شده در بیمارستان ها به آمار ابتدای ماه دسامبر و آغاز موج دوم همهگیری در آمریکا بازگشته است.
به این ترتیب نیویورک به جمع دیگر بخشهای کشور میپیوندد که از اواسط اکتبر سالهای سینما را بازگشایی کرده بودند. با این حال بسیاری از سالنها با این توجیه که بازگشایی در شرایط فعلی صرفه اقتصادی ندارد، همچنان درها را بستهاند. چرا که تعداد محدود تماشاگران، ممنوعیت فروش مواد خوراکی و نوشیدنی را مانع بزرگ از سرگیری فعالیت میدانند.
صدای این سازهای مخالف از کانادا نیز به گوش میرسد. به گزارش رادیو کاناد، در این کشور، ممنوعیت تردد از ساعت ۲۰ بر ممنوعیتهای معمول سینماها افزوده میشود. برخی از لزوم تغییر ساعت ممنوعیت تردد شبانه و رسیدن آن به ۲۱:۳۰ سخن میگویند و برخی از سینماداران مصمم هستند تا ادامه ممنوعیت فروش مواد خوراکی، سالنها را باز نکنند.
شیوع این ویروس بسیاری از فعالیتها و رویدادهای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و هنری را تعطیل کرده و یا به تعویق انداخت. در این بین گیشه جهانی و صنعت سینماداری نیز از این خسارت مصون نبودند؛ برای پیشگیری هر چه بیشتر از سرایت ویروس کرونا، سینماها در بیشتر کشورهای جهان تعطیل شدند، جشنوارههای محلی و بین المللی فیلم لغو یا به زمان دیگری موکول شدند و ساخت بسیاری از پروژههای سینمایی و تلویزیونی متوقف شد. به دلیل تعطیلی طولانی مدت سینماها، گیشه جهانی میلیاردها دلار ضرر کرد و بازار سرویسهای پخش اینترنتی رونق گرفت. در این میان اگرچه سینماها در مقطعی از زمان با ظرفیت محدود بازگشایی شدند اما به دلیل استقبال نه چندان گرم مردمی که لزوم قرنطینه، خانهنشینی و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی را درک کردهاند، جدول اکران فیلمها، به ویژه فیلمهای پرزرق و برق هالیوودی، بهم ریخت.
نظر شما