استیضاح بی‌سرانجام

سخنان ترامپ پس از پیروزی‌اش در استیضاح در مورد ‌جنبش تاریخی و میهنی که او مدعی رهبری‌اش است به ما نشان می‌دهد که قرار نیست او به این زودی از عالم سیاست کنار برود.

به گزارش آتیه‌آنلاین، رویدادهای ششم ژانویه در کاخ کنگره واکنش‌های بسیاری را در آمریکا به دنبال داشت. حمله هواداران «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری پیشین ایالات متحده به این ساختمان در اعتراض به نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری سبب شد که ترامپ بدل به اولین رئیس‌جمهور در تاریخ آمریکا شود که دوبار طی چهار سال ریاست‌جمهوری‌اش استیضاح می‌شود.

دموکرات‌ها امید بسیار داشتند که با محکوم شدن ترامپ، راه را برای بازگشت مجدد وی به سیاست در آمریکا بسته و برای همیشه پرونده این چهره جنجالی جمهوری‌خواه را ببندند.

ترامپِ بیگناه!

اسکای نیوز روز گذشته )‌یکشنبه( گزارش داد که طرح استیضاح مجدد ترامپ در سنای این کشور شکست خورد. بنا به این گزارش، طرح محاکمه ترامپ در سنای آمریکا موفق به کسب تعداد آرای کافی نشده و وی از اتهام تحریک به خشونت و حمایت از حمله هوادارانش به ساختمان کنگره در تاریخ ششم ژانویه تبرئه شد. این استیضاح مستلزم کسب رای موافق ۱۷ نماینده جمهوری‌خواه بود ولی تنها هفت نفر از آنها وی را متهم شناختند. رویترز نیز در گزارشی در این رابطه اعلام کرد که قانون‌گذاران جمهوری‌خواه ایالت‌های کارولینای شمالی، لوئیزیانا، مین، آلاسکا، یوتا، نبراسکا و پنسیلوانیا از استیضاح ترامپ حمایت کردند.

این البته چندان مایه تعجب نبود؛ چراکه روز شنبه رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش داد که «میچ مک‌کانل»، رهبر جمهوری‌خواهان مجلس سنای آمریکا، اعلام کرده بود که به تبرئه ترامپ رای خواهد داد. بنا به این اظهارات، مک‌کانل در نامه‌ای به هم‌حزبی‌های خود در سنای آمریکا گفته بود که ترامپ را طی جلسه این نهاد قانون‌گذار تبرئه خواهد کرد. پس از انتشار این خبر انتظار می‌رفت که بسیاری از سناتورهای جمهوری‌خواه با مک‌کانل در این زمینه همراهی کنند.

به نظر می‌رسد که حزب جمهوری‌خواه بنا ندارد به این زودی‌ها ترامپ را به تاریخ واگذار کند. پولتیکو روز شنبه گزارش داد که «لیندزی گراهام»، سناتور جمهوری‌خواه در نشستی خبری گفت که قصد دارد در آینده نزدیک با ترامپ درباره آینده این حزب گفت‌وگو کند. بنا به گفته گراهام، در این گفت‌وگو بناست ترامپ به ادامه همکاری با جمهوری‌خواهان ترغیب شود تا از این طریق کسب اکثریت آرا در مجلس نمایندگان و سنا در سال ۲۰۲۲ تضمین شود. گراهام افزود: «تلاش خواهم کرد ترامپ را متقاعد کنم که بدون او نمی‌توانیم به این هدف برسیم. اما در عین حال او هم بدون اتحاد با حزب جمهوری‌خواه نمی‌تواند جنبش ترامپ را حفظ کند. اگر سال ۲۰۲۲ برگردیم تأییدی بر سیاست‌های ترامپ خواهد بود. اما اگر در این سال دوباره شکست بخوریم این روایت تداوم می‌یابد که نه‌تنها کاخ سفید را از دست داده‌ایم بلکه حزب جمهوری‌خواه نیز در جایگاه بدی قرار دارد.» بنا به گفته گراهام، ترامپ باید با همه همکاری کرده بهترین تیمش را به زمین بفرستد. وی افزود که اگر مسئله انتقام و افتادن به دنبال کسانی است که ترامپ از آن‌ها خوشش نمی‌آید، این حزب به مشکل برمی‌خورد، اما اگر مسئله فرستادن بهترین تیم به زمین است، شانس خوبی برای بازگشت وجود خواهد داشت.

از یاد نباید برد که اخیراً خبرگزاری رویترز به نقل از چهار منبع آگاه گزارش کرد که ده‌ها نفر از مقام‌های سابق جمهوری‌خواه که تمایلی به حمایت حزب جمهوری‌خواه از ترامپ و تلاش‌های وی برای تضعیف دموکراسی ایالات متحده ندارند، گفت‌وگوها برای تشکیل یک حزب سوم راست میانه را آغاز کرده‌اند. رویترز گزارش داد که مذاکرات اولیه برای تشکیل یک حزب سوم شامل جمهورخواهان سابق، مقام‌های سابق دولت‌های جمهوری‌خواه «رونالد ریگان»، «جرج هربرت دابلیو بوش»، «جرج دابلیو بوش» و دونالد ترامپ، سفرا و استراتژیست‌های پیشین جمهوری‌خواه می‌شود. بیش از ۱۲۰ نفر از این جمهوری‌خواهان سابق، جمعه هفته گذشته برای بحث درباره تشکیل یک حزب سوم که بر اساس «محافظه‌کاری اصولی» اجرا می‌شود، ویدئوکنفرانسی را برگزار کردند. پیش از این نیز «ویلیام کوهن»، سناتور سابق جمهوری‌خواه ایالت مِین آمریکا و وزیر دفاع پیشین آمریکا، تشکیل حزبی جدید در این کشور را خواستار شد. این سناتور سابق آمریکایی، ترامپ را به مدیر سیرکی تشبیه کرد که با چرخاندن شلاق فیل‌ها (نماد حزب جمهوری‌خواه) را مجبور می‌کند روی صندلی‌هایشان بایستند.

مشکل زمانی حادتر می‌شود که در نظر داشته باشیم که روزنامه آمریکایی «وال‌استریت ژورنال» نیز دو هفته پیش گزارش داد که ترامپ در گفت‌وگو با دستیاران و متحدان نزدیک خود درباره تشکیل یک حزب جدید گفته که دوست دارد آن را «حزب میهن‌پرست» منطبق با شعار «اول آمریکا» بنامد.

خنده‌های دونالد!

نکته جالب در جلسه استیضاح ترامپ در سنا تحولی بود که در روند بررسی پرونده صورت گرفت. سناتورهای آمریکایی ابتدا تصمیم گرفتند اجازه احضار شاهدان را بدهند، اما بعداً برای پایان سریع محاکمه تصمیم گرفتند به جای احضار شاهدان، برخی شواهد تازه در پرونده استیضاح ثبت شود. این تحول به تماس تلفنی دونالد ترامپ با «کوین مکارتی» رهبر جمهوری‌خواهان در مجلس نمایندگان مربوط می‌شد. در این تماس به نظر ‌رسید که رئیس‌جمهوری وقت آمریکا از کسانی که برای جلوگیری از تایید نهایی نتیجه انتخابات به کنگره یورش برده بودند حمایت می‌کرد.

تبرئه ترامپ واکنش سریع دموکرات‌ها را در پی داشت. «چاک شومر»، رهبر دموکرات‌های سنا، در واکنش به این حکم گفت: «ششم ژانویه به عنوان روزی ننگین در تاریخ آمریکا ثبت خواهد شد. رأی به تبرئه دونالد ترامپ به عنوان رأی ننگین در تاریخ سنای ایالات متحده ثبت خواهد شد.» وی همچنین از ۴۳ سناتوری که به تبرئه ترامپ رأی دادند انتقاد کرد و گفت که آن‌ها ‌عملاً «نام خود را در کنار» ترامپ در کتاب‌های تاریخ ثبت کردند.

«جو بایدن»، رئیس‌جمهوری فعلی آمریکا نیز از این حکم سنا انتقاد و آنرا فصلی غم‌انگیز از تاریخ این کشور خواند. وی در این رابطه گفت: «‌این فصل غم انگیز در تاریخ کشورمان به ما یادآوری کرد که دموکراسی شکننده است و به همین دلیل نیازمند دفاع همیشگی است و باز هم به همین دلیل است که باید هوشیار باشیم. اگرچه رای نهایی به محکومیت ترامپ منتهی نشد؛ حتی آن‌هایی که مخالف استیضاح بودند از جمله سناتور میچ مک کانل بر این باور هستند که ترامپ در زمینه تخلف شرم‌آور از وظیفه‌ مقصر و گناهکار است و ‌عملاً و به لحاظ اخلاقی‌ مسئول تحریک مردم به خشونت علیه کنگره است.»

«نانسی پلوسی»، رئیس کهنه‌کار مجلس نمایندگان آمریکا نیز از صدور حکم تبرئه ترامپ اظهار ناامیدی کرد. پلوسی گفت که «آن چه امروز در سنا شاهد آن بودیم، گروهی بزدل از جمهوری‌خواهان بود که ظاهراً هیچ گزینه‌ای نداشتند؛ آن‌ها از دفاع از شغل خود و احترام به نهادی که برای آن خدمت می‌کنند، می‌ترسند.»

در این میان البته ترامپ همچنان با دمش گردو می‌شکند. وی طی بیانیه‌ای از تیم وکلای خود به خاطر آنچه تلاش خستگی‌ناپذیر برای حفظ عدالت و دفاع از حقیقت دانست، قدردانی کرد. ترامپ از سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان مخالف استیضاح که در ساختار حزبی رای دادند هم تشکر کرد و آن را احترام به قانون اساسی دانست.

نکته جالب بخش پایانی سخنان رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا بود: «‌جنبش تاریخی، میهنی و زیبای ما برای بزرگ جلوه دادن آمریکا دوباره آغاز شده است. در ماه‌های آینده چیزهای زیادی برای اشتراک با شما دارم. مشتاقانه منتظر ادامه این سفر باورنکردنی برای دستیابی به عظمت آمریکا برای همه مردممان هستیم. هرگز چنین چیزی وجود نداشته است!»

به نظر می‌رسد که ماجراهای دنیای امروز با فیگوری چون ترامپ بنا نیست به این زودی‌ها به سرانجام برسد!

گزارش: فرزاد سیف‌نیا

کد خبر: 8531

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 2 =