به گزارش آتیه آنلاین، براساس خروجی طرح آمارگیری نیروی کار در سهماهه سوم امسال، روند کاهشی نرخ بیکاری در سطح کشور منجر به کاهش ۰.۴ درصدی این شاخص شد. به عبارتی بررسی نرخ بیکاری افراد ۱۵ ساله و بیشتر در قالب افراد در سن کار نشان میدهد که در حال حاضر ۷.۲ درصد از جمعیت فعال کشور (شاغل و بیکار) محسوب میشوند.
همچنین برمبنای برآوردهای جدید مربوط به تحولات حوزه بازار کار، شاخص نرخ بیکاری ۱۶ استان در پاییز سالجاری بالاتر از متوسط اعلامی این نرخ در سطح کشور به ثبت رسیده است.
کمترین و بیشترین بیکاری کشور
براساس خروجی طرح آمارگیری نیروی کار در سه ماهه سوم سالجاری، استان تهران با ثبت عدد ۴.۵ درصد، کمترین میزان شاخص نرخ بیکاری کشور را در فصل اشاره شده به خود اختصاص داده است؛ مطابق دادههای موجود، نرخ بیکاری استان تهران از ۵.۴ درصد در سومین فصل سال قبل به ۴.۵ در مدت مشابه امسال رسیده است.
استانهای خراسان جنوبی و مازندران نیز هرکدام با ۴.۷ درصد در کنار تهران، پایینترین شاخص نرخ بیکاری را در اختیار دارند؛ این استانها در یکسال اخیر روند کاهشی نرخ بیکاری را نیز تجربه کردهاند. همچنین نرخ بیکاری ثبت شده در مناطق یزد، مرکزی، قزوین، فارس، سمنان و ایلام با کمتر از ۶ درصد، شرایط مناسبی را در حوزه بیکاری برای این استانها رقم زده است.
نرخ بیکاری ۲۲ استان کشور در یکساله منتهی به انتهای پاییز ۱۴۰۳ روند کاهشی نرخ بیکاری را ثبت کرده و این شاخص در ۲ استان کشور نیز در مدت مذکور عدد ثابتی را نشان میدهد.
از طرفی استان سیستان و بلوچستان با ثبت عدد ۱۲.۵ درصدی، بالاترین میزان نرخ بیکاری کشور را در اختیار دارد. استانهای خوزستان و کرمانشاه نیز به ترتیب با ۱۱.۹ درصد و ۱۱.۸ درصد از جمله مناطق با بیشترین درصد بیکاری کشور بهشمار میروند.
همچنین بیکاری بالا در استانهای گلستان، کهگیلویه و بویراحمد، کردستان، کرمان، اردبیل و خراسان شمالی در پاییز ۱۴۰۳ ثبت شده است. مقایسه آمار نرخ بیکاری سه استان با بالاترین نرخ بیکاری نشان میدهد که این شاخص در سیستان و بلوچستان در یکسال گذشته روند کاهشی داشته و برخلاف آن در استانهای خوزستان و کرمانشاه افزایش بیکاری برآورد و ثبت شده است.
طبق برآوردهای شاخص عمده بازار کار در سه ماهه سوم سالجاری، نرخ بیکاری در ۷ استان کشور روند افزایشی طی کرده است.
تفاوت ۸ درصدی نرخ بیکاری تهران با پایینترین نرخ بیکاری و سیستان و بلوچستان با بیشترین میزان شاخص بیکاری در پایز امسال ثبت شده؛ این در حالی است که این فاصله در پاییز سال قبل با عدد ۸.۲ درصد بین استان خراسان رضوی با ۵.۳ درصد و سیستان و بلوچستان با ۱۳.۵ درصد اعلام شده است.
نوسان شاخص بیکاری
براساس بررسیهای مربوط به کاهش نرخ بیکاری در سطح استانهای کشور، در بازه زمانی یکساله از پاییز ۱۴۰۲ تا همین فصل در سالجاری، بیشترین میزان روند کاهشی بیکاری در هرمزگان با ۴.۷ درصد و پس از آن در چهارمحال و بختیاری با ۴.۱ درصد اتفاق افتاده است.
همچنین بالاترین نوسان افزایش نرخ بیکاری کشور در محدوده یکساله منتهی به انتهای آذرماه امسال در استان خراسان شمالی به ثبت رسیده؛ تفاوت نرخ بیکاری این منطقه در بازه یکساله اخیر ۱.۸ درصد برآورد شده است. همچنین استانهای خراسان رضوی و کهگیلویه و بویراحمد بعد از خراسان شمالی، بیشترین نوسان آماری افزایشی شاخص بیکاری کشور را به نام خود ثبت کردهاند.
نظر شما