هشدار به خریداران سکه

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تاکید کرد: لازم است مردم پیش از خرید انواع سکه به نکات مختلف توجه داشته باشند تا در دام مشکلات احتمالی نیفتند.

ناصر بذرافشان در گفتگویی با خبرنگار آتیه‌آنلاین، به ارائه توضیحاتی درباره خرید سکه پرداخت و اظهار کرد: نیاز است اطلاعاتی که باعث ارتقاء دانش مردم در زمینه این فلز گرانبها می‌شود از سوی رسانه‌ها بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

وی در عین حال گفت: با توجه به اینکه طلا یکی از گرانبهاترین فلزات دنیا محسوب می‌شود باید مردم حتماً به هنگام خرید آن به نکات متعددی توجه داشته باشند.

وی در تشریح این نکات گفت: نکته‌ای که بارها هم آن را مطرح کرده‌ایم بحث فروش طلا و سکه در فضای مجازی است که در این مدت شکایات متعددی بابت این نوع خریدها به اتحادیه ارجاع شده است.

بذرافشان ادامه داد: فعالیت‌های پیج‌های مختلف در فضای مجازی تنها به صنعت طلا مربوط نمی‌شود و در حوزه‌های مختلف جریان دارد اما با توجه به قیمت طلا چنانچه در این زمینه تقلب یا تخلفی صورت گیرد، خریدار به مبلغ بالایی متضرر خواهد شد چرا که اینک قیمت یک گرم طلا به بیش از ۴ میلیون و قیمت یک سکه به بالای ۵۲ میلیون تومان رسیده است.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر همچنین اظهار کرد: حتی اگر فردی قصد دارد بر اساس تبلیغات صورت گرفته از فروشگاهی که مرتبط با یکی از پیج‌های فضای مجازی است خرید کند باید حتماً به صورت حضوری به آن فروشگاه مراجعه کرده و از داشتن جواز توسط آن واحد اطمینان حاصل کند. به عبارت دیگر لازم است افراد در گام اول از صحت و هویت یک واحد صنفی مطمئن شوند و حتماً بهره‌مندی آن از جواز معتبر را مورد بررسی قرار دهند.

این مقام صنفی مچنین متذکر شد نکته دیگر آن است که باید به هنگام خرید از واحدهای فروشنده درخواست رسید و فاکتور داشته باشید و برای خرید سکه حتماً از سکه‌های وکیوم شده خرید خود را انجام دهید. همچنین توجه داشته باشید که هولوگرام روی سکه را نیز مورد بررسی قرار دهید.

وی ادامه داد: واحدهای صنفی ما نیز موظف به ارائه فاکتور به هنگام خرید هستند. متاسفانه در بسیاری موارد مردم بر این باورند که برای خرید سکه نیازی به دریافت فاکتور نیست و فاکتور تنها متعلق به طلا است در حالی که طبق قوانین صنفی مشتریان می‌توانند برای هر خریدی که رقم آن بیش از ۱۰ هزار تومان است درخواست فاکتور کنند. برای خرید سکه طلا نیز باید مشتری حتماً این موضوع را گوشزد کند تا واحد صنفی نتواند از زیر بار آن شانه خالی کند.

بذرافشان نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد را خرید از واحدهای صنفی مرتبط دانست و گفت: اتحادیه طلا و جواهر ۲۱ رسته مجزا دارد که برای خرید هر کالایی باید به فروشگاه‌های مرتبط با آن مراجعه کرد. به طور مثال اگر فردی قصد خرید طلا دارد باید آن را از واحدهای طلا فروشی و چنانچه قصد خرید سکه دارد از واحدهای سکه فروشی انجام دهد.

وی در پاسخ به این مطلب که اگر فروش سکه در واحدهای طلا فروشی قانونی نیست، چرا به طور گسترده شاهد آن هستیم که طلا فروشی‌ها هم اقدام به فروش انواع سکه می‌کنند، توضیح داد: چنانچه بازرسان اتحادیه در سرکشی‌های خود متوجه این موضوع شوند با واحد متخلف برخورد خواهد شد اما به هر حال ما هر روز نمی‌توانیم به تمام واحدهای زیر مجموعه خود سرکشی داشته باشیم و لازم است مردم در هنگام خرید به این مسائل توجه کافی را داشته باشند تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری کنند.

بذرافشان با اشاره به اینکه در موارد متعدد ممکن است جاعلان از کارت‌های برخی فروشگاه‌ها سوء استفاده کرده و سکه‌های تقلبی را وارد بازار کنند، تاکید کرد: مشتریان دقت داشته باشند که حتماً خرید خود را از واحد صنفی معتبر و مرتبط انجام دهند و در عین حال فاکتور مربوطه را دریافت کرده و آن را نگهداری کنند.

کد خبر: 75547

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 11 =