پیشگیری از اعتیاد بیش از ۱۶۳ هزار نفر توسط بهزیستی قزوین

معاون امور پیشگیری بهزیستی قزوین گفت: ۶۲ تیم پیشگیری اجتماع محور دفتر اعتیاد این اداره کل، از اعتیاد ۱۶۳ هزار و ۳۰۹ تن طی سال گذشته پیشگیری کردند.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از ایرنا، زهرا غلامرضایی با بیان اینکه ۶۲ تیم پیشگیری از اعتیاد، مستقر در ۳۰ محله شهری و ۱۹ محله روستایی استان در سال گذشته موفق به پیشگیری از اعتیاد جمعیت تحت پوشش جامعه هدف خود شدند افزود: سازمان بهزیستی عهده دار طراحی و نظارت بر برنامه و فعالیت‌های مرتبط با پیشگیری، کاهش آسیب و درمان اعتیاد بوده و در این راستا نیز خدماتی را در قالب فعالیت‌های متعدد به گروه‌های مخاطب خود ارائه می‌دهد که از آن جمله می‌توان به طرح پیشگیری از اعتیاد با رویکرد اجتماع محور اشاره کرد.

وی گفت: اجتماع محور رویکردی است در پیشگیری که در آن همه فرایند مداخله پیشگیری (تعیین مشکل، نیازسنجی، اولویت‌بندی، تعیین عوامل خطر و محافظ برنامه راهبردی، تعیین مداخله، پایش و ارزشیابی) را اعضای اجتماع کوچک (محله‌های شهری و روستایی، محیط‌های کار،محیط های آموزشی) در کنار کارشناسان تسهیلگر انجام می‌دهند.

معاون امور پیشگیری بهزیستی قزوین با اشاره به اینکه اجتماع محور مجموعه‌ای از فعالیت‌هایی است که براساس الگوهای محیطی - اجتماعی و از طریق کاهش عوامل خطر و افزایش عوامل محافظتی به صورت همه جانبه طراحی می شود، ادامه داد: این طرح از سال ۸۳ آغاز شده و هم اکنون نیز ادامه دارد، همچنین ۱۱ موسسه فعال در محیط های شهری، روستایی، محیط کار و محیط های آموزشی در حال فعالیت هستند.

وی با اشاره به اینکه یکی از ماموریت‌های اصلی دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد در سازمان بهزیستی کشور، توسعه برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد در محیط‌های کار است، بیان کرد: مصرف مواد اعتیادآور توسط کارکنان می‌تواند مشکلات و اثرات جدی برروی سلامت و زندگی کارکنان، محیط کار و جامعه داشته باشد، از طرفی اجرای یک برنامه جامع پیشگیری از اعتیاد در محیط کار می‌تواند علاوه بر افزایش نشاط شغلی، باعث ارتقای بهره‌وری سازمانی نیز شود.

اجرای طرح کارمندیاری در ۲۰ محیط اداری شهرستان‌های استان قزوین

غلامرضایی گفت: از سال ۸۳ برنامه اجتماع محور در محیط های کاری استان توسط سازمان بهزیستی استان‌ها اجرا شده و عمده تمرکز این برنامه بر آموزش و آگاه‌سازی بوده اما با مروری بر برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد در محیط‌های کار یکی از بهترین برنامه‌های مداخله‌ای در محیط کار برنامه کارمندیاری است، این طرح در سال ۱۴۰۲ و در ۲۰ محیط اداری شهرستان های استان قزوین هم اجرا شد.

وی درباره اهداف این طرح توضیح داد: افزایش سطح سلامت روان کارکنان، خانواده‌ها و اجتماع پیرامون آنان با هدف افزایش بهره‌وری سازمانی، پیشگیری از بروز شیوع اعتیاد در محل کار و افزایش مهارت‌های ارتباط موثر در کارکنان از جمله اهداف تحقق یافته این طرح است.

معاون امور پیشگیری بهزیستی قزوین با اشاره به طرح پازک (پیشگیری از اعتیاد در زنان، کودکان و نوجوانان) که یکی از با اهمیت‌ترین طرح‌های اجرایی است، بیان کرد: با توجه به اهمیت برنامه پیشگیری از اعتیاد برای افراد در معرض خطر، اقدام ویژه پیشگیری از اعتیاد در دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی تحت عنوان این طرح از اردیبهشت ماه سال ۹۷ در برخی از استان‌های کشور آغاز شد.

غلامرضایی افزود: این طرح در ۵۰۰ محله شهری و ۱۲ محله روستایی استان قزوین در حال اجرا است و گروه مخاطب این طرح زنان و کودکان هستند، در این طرح مقرر است برنامه های پیشگیری از اعتیاد در هر محله تجمیع شود و کل جمعیت محله و گروه‌های مخاطب مختلف به ویژه زنان، کودکان ونوجوانان را در برمی گیرد.

معاون امور پیشگیری بهزیستی استان قزوین ادامه داد: این طرح طی سال گذشته با انتخاب پنج محله شهری در ۱۱ محیط با عنوان توانمندسازی زنان دارای همسر معتاد (قزوین، آبیک، البرز، تاکستان) در این استان انجام شد و گام‌های لازم برای اجرای طرح از جمله انتخاب محله، تدوین شناسنامه جامع برای هریک از محلات منتخب، آموزش مربی ویژه برنامه‌های تحت پوشش برنامه پازک، شناسنامه گروه مخاطب به تناسب برنامه و همچنین اجرای طرح‌های ویژه مرتبط با برنامه پازک برداشته شد.

کد خبر: 69791

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 12 =