به گزارش آتیهآنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان، یوسف شعبانی با اعلام این خبر گفت: امسال یکهزار و ۳۲۰ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی به استان ابلاغ شد. این در حالی است که سال گذشته سهم استان از پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی یکهزار و ۱۰۰ میلیارد ریال بود که این اعتبارات در استان همدان نسبت به سال گذشته ۱۸.۲ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه تسهیلات مشاغل خانگی، به صورت قرضالحسنه و با عاملیت بانکهای توسعه تعاون، رفاه، پست بانک، ملی، صادرات، تجارت، ملت و قرض الحسنه مهر به متقاضیان پرداخت میشود افزود: پرداخت این تسهیلات در بخشهای مختلف صنایع دستی، خدماتی، صنعتی، فرهنگی و کشاورزی با نرخ سود چهاردرصد از طریق ثبتنام در سایت مشاغل خانگی پرداخت میشود و جامعه هدف این تسهیلات، زنان سرپرست خانوار، زنان روستایی و شهری دارای مهارت و همچنین جوانان هستند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با اشاره به اینکه ۶۲۰ رشته فعالیت مشاغل خانگی در سامانه مرتبط در استان همدان ثبت شده است، ادامه داد: بیشتر تسهیلات مشاغل خانگی استان به متقاضیان طرحهای صنایع دستی، قالیبافی، گلیمبافی و خیاطی پرداخت شد.
وی تسهیلات پرداختی به هر نفر را حدود ۸۰ میلیون تومان اعلام و بیان کرد: اجرای مشاغل خانگی نیاز به فضای زیاد ندارد. همچنین در این طرحها نیاز به پرداخت اجاره مکان نیست از این رو هزینهها برای ایجاد اشتغال کمتر است.
رشد ۵۰ درصدی صدور مجوزهای مشاغل خانگی
شعبانی، صدور مجوزها در سال گذشته را پنج هزار مورد برشمرد و افزود: از ابتدای سال تاکنون پنج هزار و ۲۷۶ مورد مجوز کسب و کار خانگی در استان صادر شد که این رقم نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته رشد ۵۰ درصدی داشته است.
وی، توزیع تسهیلات مشاغل خانگی را با محوریت صنعت، معدن و تجارت، فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهادکشاورزی و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برشمرد و گفت: شهرستانهای استان میتوانند از طریق دستگاههای متولی که مجوز مشاغل خانگی را صادر میکنند طرح خود را به اداره کار ارسال کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با بیان اینکه ایجاد اشتغال و حمایت از مشاغل خرد و کوچک از سیاستهای دولت مردمی سیزدهم است بیان کرد: در طرح مشاغل خانگی، متقاضیان متناسب با مهارتی که دارند در سامانه مشاغل خانگی وزارت کار به نشانی https://mashaghelkhanegi.mcls.gov.ir ثبتنام میکنند و مراحل بعدی را با هماهنگی دستگاه اجرایی مرتبط انجام میدهند.
بر اساس تبصره بند ۶ ماده هفت قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی «بانک مرکزی» موظف است با هماهنگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نحوه توزیع منابع قرضالحسنه برای مشاغل و کسبوکارهای خانگی را با توجه به اولویت و اهمیت انواع مشاغل خانگی و سهم هر استان تعیین و در ابتدای هر سال به بانکها و موسسات اعتباری ابلاغ کند.
نظر شما