به گزارش آتیهآنلاین به نقل از آسوشیتدپرس، رقیب اصلی اپوزیسیون در انتخابات ریاست جمهوری مورد مناقشه بلاروس، از سازمان ملل خواست که خواستار توقف خشونت و بیقانونی در این کشور، از جمله سانسور رسانه، قطعی اینترنت، مسدودیتهای وبسایتها و لغو اعتبارنامه روزنامهنگاران شود.از
سوتلانا تیخانوفسکایا، نامزد پیشین ریاست جمهوری بلاروس در نشست غیررسمی شورای امنیت سازمان ملل گفت از ماه سپتامبر شرایط در کشور او فقط بدتر شده و رسانه تحت آزار رژیم الکساندر لوکاشنکو، ریاست جمهوری بلاروس باقی مانده است.
از زمانی که نتایج رسمی انتخابات ریاست جمهوری ۹ اوت به لوکاشنکو پیروزی قاطعی در برابر تیخانوفسکایا اعطا کرد، اعتراضات گسترده این کشور سابق شوروی با ۹.۵ میلیون نفر جمعیت را به ناآرامی کشانده است. تیخانوفسکایا و هوادارنش از به رسمیت شناختن نتیجه انتخابات امتناع کردند و گفتند آرا با تقلب به دست آمده است.
مقامات، تظاهرات عمدتاً مسالمتآمیز را که بزرگترین آنها تا ۲۰۰ هزار نفر را گرد آورده بود، سرکوب کردهاند. پلیس از نارنجک، گاز اشکآور و باتوم برای پراکنده کردن تجمعات استفاده کرده و هزاران نفر ضرب و شتم شدهاند. با این وجود، اعتراضات ادامه پیدا کردهاند.
تیخانوفسکایا اظهار کرد: بر اساس اتحادیه روزنامهنگاران بلاروس، روزنامهنگاران مستقل در ۲۰۲۰ بیش از ۴۷۰ مرتبه بازداشت شدند، ۹۷ نفر تحت بازداشت اداری درآمدند، ۵۰ وبسایت رسانه مسدود شدند و ۱۵ روزنامهنگار در حال حاضر با اتهامات کیفری کذب روبهرو هستند.
اما این معلم سابق زبان انگلیسی گفت حمله به رسانه "تنها بخشی از تصویر بزرگتر سرکوب در بلاروس است"، جایی که به گفته او بیش از ۳۲ هزار نفر دستگیر شدهاند و حدود ۹۰۰ نفر در پروندههای کیفری با انگیزه سیاسی مظنون هستند. وی اظهار کرد که سازمان ملل ۴۰۰ مورد شکنجه را گزارش کرده و ۸ فعال در رابطه با خشونت مورد حمایت دولت کشته شدهاند.
وی اظهار کرد: حتی یک نفر از مقامات دولتی هم مسئولیت بر عهده نگرفته است.
وی اظهار کرد: با وجود این خشونت، بلاروسیها هر روز به اعتراض ادامه میدهند. این بیانگر شجاعت، شرافت و مقاومت آنهاست.
تیخانوفسکایا گفت سازمان ملل باید برای توقف خشونت و بیقانونی در بلاروس، از جمله علیه رسانه، موضع مخالف اتخاذ کند و از شورای امنیت خواست بلاروس را در دستورکار خود قرار دهد- اقدامی که شدیداً مورد مخالفت روسیه، یکی از اعضای شورا و همسایه و متحد بلاروس است.
نشست مجازی این شورا توسط استونی و حمایت مشترک فرانسه، ایرلند، نروژ، انگلستان و آمریکا سازماندهی شده بود.
اورماس رینسالو، وزیر امور خارجه استونی این هشدار را مطرح کرد که نمایندگان رسانه آزاد (روزنامهنگاران، عکاسان و فیلمبرداران، وبلاگنویسها) در کنار معترضان هدف سرکوب دولتی قرار گرفتهاند.
دیمیتری پولیانسکی، معاون نماینده روسیه در سازمان ملل این نشست را تحریک واضح و تلاش آشکار برای دخالت در امور داخلی یک دولت مستقل خواند.
وی گفت ادعاهایی که طرف بازنده بر مبنای آنها نتایج انتخابات را نمیپذیرد و این ادعاها که در انتخابات تقلب شده، کمیاب نیستند. وی به امتناع دونالد ترامپ از پذیرش باخت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در برابر جو بایدن و ادعای تقلب گسترده از سوی او، اشاره کرد.
پولیانسکی گفت شباهتهای بیشتری هم بین آمریکا و بلاروس هست.
وی اظهار کرد: طرف بازنده اعتراض مردمی را برمیانگیزد. اما تفاوت فاحشی بین نحوه بازنمایی این موارد در رسانه غربی وجود دارد. در حالی که اقدامات اینجا در آمریکا جنایی تلقی میشوند، اقدامات اپوزیسیون بلاروس ستایش شده و درخواستهای آن با تحریمها مورد حمایت قرار میگیرد، ضمن آنکه رهبران خودخوانده همچون خوان گوایدو در ونزوئلا، به عنوان رهبران مشروع کشور معرفی میشوند.
نظر شما