به گزارش آتیه آنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان اصفهان، علیاکبر ابراهیمی، با بیان اینکه، معاونت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با استفاده از نتایج حاصل از پیمایش و مطالعات ملی رصد آسیبهای اجتماعی طرح آگاهسازی دختران و زنان با تاکید بر خود مراقبتی را راهاندازی نموده است، گفت: این طرح در ذیل عنوان برنامههای مشارکت اجتماعی تلاش میکند با بکارگیری رویکرد همیاری، ضمن ایجاد زمینههای مساعد برای رشد شخصیت زنان و دختران و احیاء حقوق مادی و معنوی آنها، خدماتی را برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بخصوص در سطح پیشگیری اولیه را طراحی و تامین نماید. به نحوی که تلاش برای پیشگیری از ظهور یا گسترش انحرافات و مشکلات اجتماعی به عنوان یک سیاست هماهنگی فرا بخشی مبنای عمل قرار گیرد.
وی محور خدمات این طرح را با محوریت افزایش سواد سلامت اجتماعی و سواد رسانهای عنوان کرد و ادامه داد: با افزایش سواد سلامت اجتماعی و سواد رسانهای و همچنین برقراری یک شبکه ارتباطی سازنده بین نوجوانان، والدین نوجوانان و جوانان، زنان و ارائه دهندگان خدمات تخصصی سلامت اجتماعی دارد تا بتوانند به استقلال، خودباوری و احیاء حقوق مادی معنوی خود دست یافته و با تغییر مطلوب شرایط، بر محیط زندگی کنترل نسبی داشته باشند.
ابراهیمی با اشاره به موضع خودمراقبتی تصریح کرد: خودمراقبتی موضوعی آموختنی، آگاهانه و هدفمند است که هر فردی برای خود، خانواده و دیگران انجام میدهد تا سالم بماند. به عبارت دیگر خودمراقبتی شامل اقدامات و تصمیماتی میشود که در جهت حفظ سلامت، پیشگیری از خطرات و آسیبهای اجتماعی و توانایی رفع نیازهای جسمی و روانی و اجتماعی افراد اخذ و در نهایت موجب افزایش کارآیی و مهارتهای فردی افراد میشود.
معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اصفهان یادآور شد: بدین منظور دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی پس از برگزاری دو کارگاه کشوری طرح، ویژه ۱۴۰ تسهیلگر و کارشناسان پیشگیری شهرستانها در شهریورماه، جلسه مقدماتی برای برگزاری کارگاههای استانی را به صورت نیمه متمرکز (حضوری و مجازی) با حضور ۳۰ شهرستان و منطقه و برای ۱۴۰ نفر برگزار نمود.
نظر شما