ترافیک فیلم‌ها در جشنواره فجر چهلم

نیمه نخست چهلمین جشنواره فیلم فجر درحالی به پایان رسید  که به استناد تماشاگران، خبرنگاران و منتقدان، آثار ضعیف فراوان و فیلم‌های خوب کم‌شماری داشت.

به گزارش آتیه آنلاین، چهلمین جشنواره فیلم فجر در حالی به روزهای پایینی خود نزدیک و نزدیکتر می شود که تا اینجای کار کیفیت فیلم های راه یافته به این دوره از جشنواره انتقادهای زیادی برانگیخته است. در این میان برخی پیکان حمله را به سوی اعضای هیات انتخاب گرفته‌اند و معتقدند آنها با انتخاب این آثار باید مورد شماتت قرار بگیرند که با چه توجیهی این فیلم ها به جشنواره راه یافته‌اند اما عده دیگری نیز براین باورند که با توجه به سیاست های اعلام شده از سوی سازمان سینمایی این هیات سه نفره دایره انتخاب بزرگتری نداشته اند. حالا این روزها از تماشاگران تا منتقدان همه به این موضوع اذعان دارند که فیلم های نازلی در این دوره از جشنواره حضور دارند و هیچ کدام از آثار اکران شده  شایسته دریافت جایزه از این رویداد نیستند. اگرچه هنوز تعدادی از آثار مانده تا روی پرده بروند، ‌ بعید است اتفاق خارق العاده ای رخ بدهد و حتی اگر فیلم شایسته ای نیز در این میان اکران شود بازهم در مجموع جشنواره چهلم که تاکید بر جوانگرایی داشت ضعیف‌ترین دوره جشنواره در همه ادوار تاریخ خود لقب خواهد گرفت.

در این میان  برخی سینماداران نیز از استقبال مردمی راضی نیستند این در حالی ست که چندی پیش مسعود نقاش زاده، دبیر چهلمین جشنواره فیلم فجر در نشست خبری این رویداد گفت: فروش بلیت در سینماهای مردمی ۱۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است. البته آمار دبیر جشنواره در مقایسه با سال گذشته است، چراکه در جشنواره سی و نهم ۹۴ هزار قطعه بلیت به فروش رسید و امسال تا به این لحظه ۲۱۴ هزار قطعه فروخته شده است.   به نظر می رسد ضعف اساسی برخی از فیلم‌های جشنواره، نقدهای منفی بسیاری از منتقدان و ناراضی بودن اغلب تماشاگران سینماهای مردمی از آثار امسال، باعث کاهش استقبال در مقایسه با روزهای نخست، شده است. با این وجود در آخرین آمار به دست آمده از آرای مردمی که از روز آغاز جشنواره تا ۱۲ ظهر روز ۱۵ بهمن از مجموع ۲۰۶.۴۱۵ بلیت فروش رفته در تهران به دست آمد، پنج فیلم گوی سبقت را از رقبای خود ربودند. فیلم‌های برتر جشنواره چهلم براساس آرای مردمی تماشاگران تهرانی به ترتیب عبارتند از ملاقات خصوصی به کارگردانی امید شمس و تهیه‌کنندگی امیر بنان، موقعیت مهدی ساخته هادی‌ حجازی‌فر به تهیه‌کنندگی حبیب‌الله والی‌نژاد، علف‌زار به کارگردانی کاظم دانشی و تهیه‌کنندگی بهرام رادان، شادروان کاری از حسین نمازی به تهیه‌کنندگی عباس نادران و مردبازنده به کارگردانی محمدحسین مهدویان و تهیه‌کنندگی امیر بنان و کامران حجازی.

«علفزار»

فیلم علفزار به نویسندگی و کارگردانی کاظم دانشی و تهیه کنندگی بهرام رادان است که  در ژانر اجتماعی درباره یک پرونده قضایی ساخته شده است. در خلاصه داستان «علف زار» آمده است: بعضی رازها بهتره فاش بشن، برخی هرگز… باید دفن بشن یه جایی دور از دسترس، برای همیشه. پس از اعلام نام پژمان جمشیدی و سارا بهرامی، ستاره پسیانی نیز به جمع بازیگران فیلم سینمایی «علف‌زار» پیوست و جلوی دوربین این فیلم رفت. ستاره پسیانی بازیگر پرسابقه تئاتر و سینما که دو بار برنده تندیس بهترین بازیگر تئاتر جشنواره فجر شده است و  سال گذشته دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اوّل زن را برای فیلم یدو از جشنواره فیلم فجر دریافت کرد به نظر می‌رسد امسال نیز یکی از  شانس های اصلی دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن باشد.

  «موقعیت مهدی»

فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» به کارگردانی هادی حجازی‌فر نیز در این دوره از جشنواره حضور خواهد داشت. این اثر که به عنوان مینی‌سریال تلویزیونی و به نام «عاشورا» در حال تولید است، نخستین تجربه کارگردانی را برای هادی حجازی‌فر را در عرصه سینما و تلویزیون رقم زده است. مینی‌سریال «عاشورا» به بخشی از زندگی شهید مهدی باکری فرمانده لشکر ۳۱ عاشورا در دفاع مقدس می‌پردازد. در این اثر هادی حجازی‌فر علاوه بر کارگردانی، ایفای نقش اصلی را نیز بر عهده دارد. با توجه به توانایی‌های بالای حجازی‌فر در ایفای چنین نقش‌هایی، بعید نیست امسال طلسم سیمرغ نگرفتن را بشکند و یکی از برندگان این جایزه باشد.

«مرد بازنده»

محمد حسین مهدویان کارگردانی که در طول یک دهه گذشته حضوری مستمر در جشنواره فیلم  فجر داشته است، امسال با «مرد بازنده» به تهیه‌کنندگی امیر بنان و کامران حجازی پا به فجر گذاشته است، فیلمی که آذرماه همین امسال مجوز ساخت گرفت و به نظر می‌رسد مراحل تولیدش هنوز به اتمام نرسیده است. جواد عزتی و رعنا آزادی‌ور در «مرد بازنده» به عنوان یک فیلم اجتماعی به ایفای نقش می‌پردازند. عزتی تاکنون سه بار نامزد سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر شده اما هیچگاه این جایزه را به خانه نبرده است، وی برای فیلم‌های ماجرای نیمروز، ماجرای نیمروز-رد خون و آتابای نامزد دریافت سیمرغ بلورین بازیگر مرد جشنواره فیلم فجر شده اما هنوز در کسب نهایی این جایزه ناکام مانده است. وی امسال بار دیگر با «محمدحسین مهدویان» همکاری داشته و در آن نقش مردی بزرگتر از سن و سال خود را بازی می‌کند و باید دید ایفای این نقش می تواند به موفقیت این بازیگر معروف ختم شود یا خیر.

«ملاقات خصوصی»

در خلاصه داستان فیلم «ملاقات خصوصی» که امید شمس آن را کارگردانی کرده است و پریناز ایزدیار، هوتن شکیبا و ریما رامین فر در آن بازی می‌کنند آمده است: پروانه در محله‌ای در حومه شهر تهران صاحب یک عطاری است. پدرش به خاطر دزدی از همسایه به زندان افتاده و برادرش نیز تحت تعقیب است. فرهاد که همبند پدر پروانه است برای کارهای پدرش با او در ارتباط است تا این‌ که به او اظهار علاقه می‌کند.

«شادروان»

فیلم سینمایی «شادروان» به کارگردانی حسین نمازی و تهیه کنندگی عباس نادران، روایتی شیرین از یک ملودرام اجتماعی در بستر خانواده‌ای حاشیه‌نشین است. علاوه بر سینا مهراد، گلاره عباسی، نازنین بیاتی، بهرنگ علوی و با هنرمندی رویا تیموریان، چهره‌هایی چون رضا رویگری و بهرام ابراهیمی نیز در این اثر سینمایی به ایفای نقش می‌پردازند.

کد خبر: 46054

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 1 =