به گزارش آتیه آنلاین به نقل از ایسنا،دکتر فرهاد زیویار، امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با اشاره به مصوبات سفر رئیس جمهور بیان کرد: از حیث عدد و اعتبار تاکنون نسبت به استانهای دیگر تعداد و مبلغ بیشتری مصوبه داشتیم.
وی ادامه داد: عدد دقیق مصوبات سفر رئیسجمهور به لرستان، بعد از تجمیع برخی موارد حدود ۱۷۰ مورد است.
زیویار اظهار کرد: اعتبارات عمرانی مورد توافق در سفر ۶۷۵۳ میلیارد تومان و اعتبارات تسهیلاتی در نظر گرفته شده برای استان بالغبر ۷۷۲ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که مورد توافق استان و نهاد ریاستجمهوری قرار گرفته است.
وی افزود: سرمایهگذاریهای ما در این سفر ۴۱۰ میلیارد تومان بوده و رقم کل توافقات ۷۹۳۷ میلیارد تومان است.
زیویار در خصوص کمک ۱۲ میلیارد تومانی جهت تکمیل مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی لرستان و زایشگاه کوهدشت اظهار کرد: این موضوع در دستور کار قرار دارد و در حال رایزنی هستیم و سعی میکنیم به سرانجام برسد.
استاندار لرستان عنوان کرد: بخشی از مصوبات سفر به جلسات کارشناسی و بخشی به جلسه با معاون اول و بخشی جلسه با حضور شخص رئیسجمهور در استان است و بخش چهارم مربوط به نمایندگان ویژه رئیسجمهور است.
وی در رابطه با کند شدن روند احداث محور جدید خرمآباد به پلدختر، گفت: اعتبار لازم در اختیار پیمانکار قرار نگرفته است؛ در جلسهای که با رئیس قرارگاه خاتم داشتیم موضوع مورد تذکر قرار گرفت و قرار است شارژ مالی شود تا پیمانکار بتواند پروژه را ادامه دهد.
استاندار در رابطه با بودجه ۱۴۰۱ لرستان عنوان کرد: بودجه ۱۴۰۱ هنوز تصویب نشده و جای چکشکاری دارد، اعتبارات سرمایهای استانی رشد ۴۴ درصدی دارد و در رتبه دهم هستیم.
وی تصریح کرد: در بخش نفت و گاز ۳۵.۵ درصد رشد داشتیم و رتبه سوم را داشتیم که میانگین رشد کشور ۲۲.۵ درصد است.
زیویار افزود: در اعتبارات توازن ما نسبت به سال ۱۴۰۰ ، چهار و ۳۷ صدم درصد رشد داشتیم و رتبه ما در کشور، هفتم است.
استاندار بیان کرد: ما در شرایط مالیاتی شرایط مناسبی در استان نداریم، اینکه شرایط خوبی نداریم به این دلیل است که در استان درآمدی وجود ندارد که در زمینه درآمد مالیاتی در رتبه بالایی قرار بگیریم.
استاندار لرستان گفت: در جمع اعتبارات عمرانی در مقایسه با سال ۱۴۰۰ رتبه چهاردهم را در کشور داریم.
وی در ادامه گفت: موضوع بیکاری جزو مباحثی است که به صورت یک دفعهای حل نمیشود. سالیان سال است رتبه اول در بیکاری را داشتهایم. برای رفع مشکل به عنایت ویژه از سوی دولت نیاز داریم که مذاکراتی در حال انجام است خود رئیس جمهور قول دادند.
زیویار افزود: ما در سفر رئیسجمهور حدود ۱۱۸ هزار نامه داشتیم که تحویل سامد داده شده که بیشتر از نیمی از این درخواستها در زمینه اشتغال است.
استاندار لرستان عنوان کرد: بخشی از حل شدن مسئله بیکاری متوجه دولت است و بخشی به رایزنیهای ما بر میگردد که باید انجام دهیم.
وی تصریح کرد: بعد از سفر رئیسجمهور به استان در حوزههای پنلهای خورشیدی، شیلات، دامپروری و ... جلساتی با سرمایهگذاران برگزار شده و در حال مذاکره هستیم، هر امکاناتی لازم باشد برای جلب سرمایهگذاری انجام میدهیم و مدیران میتوانند با استفاده از ابزار رسانه این اطمینان را برای سرمایهگذاران بهوجود بیاورند که اطمینان برای سرمایهگذاری هم مهم است.
استاندار تاکید کرد: باید ظرفیتهای داخل استان از جانب خود نخبگان به بحث گذاشته شود.
مدیر ارشد لرستان در خصوص سیمای شهری نیز گفت: خیلی از ظرفیتهای ما که در قالب شهرداری به نتیجه میرسد سالیان سال است در پیچ و قوسهای سیاسی میافتد و حتی چشم و هم چشمیهای طایفهای میاُفتد که برای ما یک ضعف است.
استاندار لرستان، ادامه داد: در استان هتلی که بتوان یک سرمایهگذار را در آن اسکان داد نداریم که شهرداری میتواند در این زمینه ورود کند، ما نیز کمک میکنیم.
وی افزود: در رابطه با واحدهای راکد و غیرفعال ابتکاری در دستور کار قرار گرفته که دولت در نظام بودجهریزی میخواهد آنرا فعال کند، راهاندازی صندوق عدالت و پیشرفت است، استانهایی مانند لرستان میتوانند از این موقعیت و ظرفیت این صندوق بهرهمند شوند، چون در این صندوق همه استانها مساوی دیده شدهاند.
زیویار در خصوص انتصابات گفت: در این مدت ورود من به استان حدود ۱۴ ابلاغ صادر شده و در کل حدود ۳۴ ابلاغ به صورت مستقیم توسط استاندار صادر میشود که از این تعداد دو یا سه نفر غیر بومی باشد در حق استان اجحاف نمیشود.
استاندار لرستان عنوان کرد: این ظرفیت برای خود لرستانیهاست اما برخی از اوقات این ظرفیتها میتواند میدان رقابتی برای هم استانیهای ما به وجود بیاورد، من در عزل و نصبها با هیچکس تعارف ندارم کار کردن برای مردم را مدنظر داشتم.
وی تصریح کرد: آنقدر مشکلات و معضلات در لرستان تلبنار شده که ما مدیران هشت صبح تا دو بعدازظهر لازم نداریم، کسی باید در منصب مدیریتی قرار گیرد که حداقل با مردم زندگی کند.
زیویار ادامه داد: چون مقارن با اجرای بیانیه گام دوم انقلاب هستیم، حداقل ۴۰ تا ۵۰ درصد از انتصابات بنده بین ۳۰ تا ۴۵ سال هستند، یکی از اولویتهای اساسی من بهرهگیری از جوانانی است که به یک شکلی نخبه و مورد اعتماد باشند و کار را برای مردم لرستان با تعهد انجام دهند، هستند.
استاندار لرستان در ادامه بیان کرد: حق آبه و تخصیص آب دو موضوع متفاوت هستند، تخصیص یک بحث مدیریتی است و حق آبه بحث حقوقی بوده که در طول تاریخ وجود داشته است.
وی عنوان کرد: چون لرستان محل تولید روانآب بالای ۱۰ میلیارد مترمکعب است، کسی نمیتواند از جهت حقآبه حقش را ضایع کند اما از نظر تخصیص و سدسازی هم خود استان و هم دیگران میتوانند به استان ظلم کنند، در بحث ذخیرهسازی آب مدیران از چند دهه قبل با این همه ظرفیت اساسی که در استان وجود دارد، بالغبر ۱۰ میلیارد مترمکعب آب و ۷۴ درصد زمینهای دیم، به خاطر یک عدد غلط نسبت به این ظرفیت اساسی عنایت لازم صورت نگرفته است.
وی خاطرنشان کرد: میگویند میانگین بارش در لرستان بالای ۵۰۰ میلیمتر است، این امر درست بوده اما در چه بخش و مناطقی، در بخشهای شرقی و کوهستانی که امکان کشاورزی کم است اما در بخشهایی که مرغوبترین زمینها برای کشاورزی وجود دارد، مانند جنوب استان، بارندگی زیر ۳۰۰ میلیمتر است.
زیویار افزود: رسانهها باید در این راستا قلمفرسایی کنند، ما به صورت شعاری حق خود را مطرح نکنیم که حقآبه ما را ندادند بلکه باید اطلاعات را در اختیار خدمتگذاران و تصمیمگیران قرار دهیم، اگر بتوانیم در این دوره رئیسجمهور را متقاعد کنیم که خودش شخصاً در این رابطه اظهار نظر میکند، به خاطر رایزنیهای قبلاز سفر است.
مدیر ارشد لرستان در رابطه با عملیاتی شدن یا نشدن مصوبات سفر، عنوان کرد: همه مصوبات حتی آنهایی که در مجلس به قانون تبدیل میشوند، به پیگیری نیاز دارند، اگر پیگیری نشوند ممکن است به نتیجه منجر نشوند.
وی ادامه داد: سد معشوره و راهآهن استان و راهآهن خرمآباد - بروجرد - دورود تردید نداشته باشید مورد عنایت قرار میگیرد چراکه مطالبه شخص رئیسجمهور است.
زیویار با اشاره به اینکه آزادراهها، سدها و راهآهن خرمآباد - دورود پروژههای نیمه تمام هستند، تصریح کرد: بیشتر این موارد در سفر رئیسجمهور به استان مطرح شده و مورد عنایت نظام بودجهریزی قرار میگیرند.
استاندار لرستان در بحث توجه به مساجد و کانونهای آنها، افزود: در این سفر مبلغ قابل توجهی به مجموعههای فرهنگی اعماز مساجد، مؤسسات، کتابخانهها و تالار مرکزی خرمآباد قرار گرفت، بالغبر ۳۰۰ میلیارد تومان توافقات ما در این زمینهها بود که پیگیری لازم دارد.
وی ادامه داد: در وزارت نیرو، سدسازیها، آب و فاضلاب و شبکههای آبرسانی، چیزی حدود ۲۳ توافق سفر با اعتباری بالغبر ۱۳۴۲ میلیارد تومان داشتیم.
زیویار عنوان کرد: توافقات وزارت جهاد کشاورزی ۱۰۳۹ میلیارد تومان و وزارت راه و شهرسازی ۱۴۰۶ میلیارد تومان است.
نظر شما