گالری های زمستانی تهران

گالری های تهران در دومین هفته از فصل زمستان، میزبان آثار هنرمندانی در حوزه‌های مختلف هنرهای تجسمی هستند.

به گزارش آتیه آنلاین، این روزها به دنبال واکسیناسیون عموم مردم، گالری ها با رعایت پروتکل ها تلاش می کنند با برپایی نمایشگاه های حضوری و مجازی به حیات خود ادامه دهند. از روز جمعه نیز نگارخانه‌های تهران با نمایش آثار هنرهای تجسمی در رسانه‌هایی همچون عکس، حجم، خوشنویسی و نقاشی میزبان علاقه‌مندان هستند. گزارش پیش‌رو شرحی است از فعالیت گالری‌ها و موزه های هنری که امکان بازدید از آن‌ها فراهم است.

«من رویا را زیسته ام» تلفیق آیینه کاری با نقاشی

مجموعه آثار عاطفه محمدپور با عنوان «من رویا را زیسته‌ام» عصر جمعه دهم دی‌ماه در گالری ژاله افتتاح شد. عاطفه محمدپور در مجموعه «من رویا را زیسته‌ام» طرح‌های منظم و هندسی‌وار قطعات کوچک و بزرگ آیینه‌ها در کنار نقاشی آبستره را با رنگ سیاه و سفید تلفیق کرده است که نمایانگر ذهنیت رویاگونه او به دنیای اطرافش است. درباره این نمایشگاه آمده است: «آینه پیوسته در هنر و معماری ایران نمادی از روشنایی، پاکی و صداقت بوده است و آیینه کاری ریشه در سنت های کهن ایرانی دارد. ترکیب فضای آبستره سیاه و سفید نقاشی ها با آینه فضایی رویا گونه را برایم تداعی می کند. گویی رویا برایم دریچه ای است که از درون آن تجربه های زیسته تلخ و شیرین خود را در این دوره از روزگار بازبینی و لبه های تیز و برنده آنرا کمی نرم تر کنم. آینه ها هر آنچه بر ما گذشته را با صداقت تمام بازگو می کنند دوباره به آینه نگاه کن…»

«سرو ایرانی» به یاد سردار سلیمانی در فرهنگسرای نیاوران

فرهنگسرای نیاوران رویداد هنری «سرو ایرانی» را که ادای احترام هنرمندان به شهید حاج قاسم سلیمانی است از ۱۳ تا ۱۷ دی‌ماه برگزار خواهد کرد و درخت سروی به یاد سردار در فرهنگسرای نیاوران کاشته می‌شود. ابوالفضل همراه رییس فرهنگسرای نیاوران با اشاره به نام این رویداد هنری گفت: نام این رویداد را ویژه‌برنامه هنری «سرو ایرانی» گذاشتیم که برگرفته از نماد و سمبل درخت سرو ایرانیان است زیرا درخت سرو در تاریخ نشان‌دهنده استقامت و مقاومت ایرانیان بوده است. او در مورد قسمت‌های مختلف این رویداد اضافه کرد: این نمایشگاه شامل نقاشی، خوشنویسی، عکس، پوستر حدود بیش از صد اثر هنری را شامل می‌شود. در طی ۵ روز زمان نمایشگاه ما سعی کردیم از تعدادی هنرمندان شاخص هم در قالب ایجاد ورکشاپ‌های هنری حوزه نقاشی و خوشنویسی هم بهره ببریم و طی این ۵ روز ۵ هنرمند نقاش و ۳ هنرمند خوشنویسی صاحب‌نام در این رویداد حضور به هم خواهند رساند و آثاری را خلق می‌کنند و در کنارشان هم مخاطبان می‌توانند با هنرمندان به بحث و گفتگو و تبادل نظر بپردازند و در نهایت برای این ویژه‌برنامه هنری یک مراسم افتتاحیه با حضور مسئولین و هنرمندان پیشکسوت و شاخص در نظر داریم.

یازدهمین سالانه هنر معاصر پرسبوک با موضوع «پسماند- صفر»

«پسماند-صفر» عنوان یازدهمین سالانه هنر معاصر پرسبوک است که با کیوریتوری ندا درزی پس از گذشت چهار سال مرکز زدایی دگربار در تهران از ۱۷ تا ۲۸ دی ماه و در گالری ایرانشهر برگزار می شود. ندا درزی کیوریتور پرسبوک گفت: نمایشگاه دوره یازدهم پرسبوک با موضوع «پسماند-صفر» و انتخاب شهر تهران به عنوان آلوده ترین شهر ایران، سعی دارد ذهن مخاطب را از وضعیت کنونی زمین آگاه و تاثیرات آن را مورد پژوهش اکولوژیست ها و جامعه شناسان قرار دهد. کنش مخاطب، هنرمند و تاثیرات آن مهمی است که مایلم بر ویژگی این نمایشگاه، بیافزایم. او افزود: یکی از معضلات دنیای مدرن، آلودگی محیط زیستی است. به نظر می‌رسد که از مهمترین مصداق های آلودگی و البته نگران‌کننده‌ترین آن نیز، ضایعات پلاستیکی است که تا قرن‌ها قابل تجزیه نیستند. با این حال، تولید و مصرف پلاستیک همچنان ادامه دارد و هر روز بر میزان تولید آن افزوده می شود. او درباره هنرمندان حاضر در این سالانه عنوان کرد: در یازدهمین سالانه پرسبوک آثار مهدیه ابوالحسن، مریم اشکانیان، رضا باباجانی، آیدین باقری، هدیه توتونچیان، کیوان پورنصری نژاد، ستاره حسینی، صادق خلیفه، غزال زارع، آرزو زرگر، شرمین شالباف، شایا شهرستانی، فریده عبادی، اسماعیل قنبری، بهنام کامرانی، نرگس محمدیان، سمانه مطلبی، معصومه مهتدی، امیر نصیری و تکتم همتی در معرض دید علاقه مندان قرار می گیرد.

آثار کم‌تر دیده شده هنرمندان در «کارخانه ۰۴»

نمایشگاه گروهی «کارخانه ۰۴» نیز تا یکشنبه ۱۹ دی ماه در گالری محسن (منفی یک) برپاست. هنرمندان حاضر در این نمایشگاه عبارتند از ساسان ابری، امیرحسین بیانی، مجید بیگلری، میلاد جهانگیری، امیرحسین زنجانی، بهرنگ صمدزادگان، علی فی، زهرا قیاسی، امیرنصر کم‌گویان، حسین محمدی، سید محمد سماوات و مهسا نوری. در بیانیه این‌ نمایشگاه آمده است: «سلسله­ نمایش «کارخانه» به ارائه­ آن دسته آثار کم­تردیده ­شده­ از هنرمندان گالری تعلق دارد که یا در حال انجام­ اند یا به واسطه نمایش در آرت­فرها و نمایش­ های بین ­المللی از نظر مخاطبان داخلی دور مانده ­اند.

ساسان ابری در مجموعه­ تازه ­اش «مجال» با تأکید بر رویکردی طراحانه، خاطرات و عکس­ها را در فرایند انتقال و چاپ به گونه­ ای با خطوط متوالی و گاهی متقاطع تداعی می­ کند که انگار تکه ­ای از هریک از پرسوناژها لابه­ لای خط­‌ها و زمان جا مانده است. اصرار به تجربه­ تک ­نسخه­ سازی و کم­رنگ کردن مفهوم تکثر عکس­ گونه در کارهای اخیر ساسان، حضور او را در روند بازخلق، فردی­ تر و خودمانی ­تر می­ کند. «کارخانه ۰۴» همه‌روزه به جز پنجشنبه‌ها از ساعت ۱۶ تا ۲۰ به نشانی تهران، ظفر، خیابان ناجی، خیابان فرزان، کوچه نوربخش، بلوار مینای شرقی، پلاک ۴۲ میزبان مخاطبان است.

«پالیدن» در تابلوی نقاشی

عباس نسل‌شاملو هنرمندی که نمایشگاه انفرادی او به نام «پالیدن» روز جمعه ۱۰ دی ماه در گالری این/جا افتتاح شد درباره نام این نمایشگاه توضیح داد: فعل پالیدن گرچه در فارسی معیار اکنون کاربرد ندارد اما در گویش خراسان هنوز استفاده می‌شود. این فعل به معنی گشتن دنبال چیزی یا به نوعی کورمال کورمال چیزی را جستجو کردن یا صافی کردن است.

او ادامه داد: گزیده سه مجموعه اخیر من به نام‌های «پس از بیگانگی»، «سرزمین بی‌خورشید» و «پالیدن» برای من همین حالت جستجو را داشته است؛ جستجو در فضاهای هنری یا به لحاظ تکنیکی و برخورد فیزیکی یا بوم نقاشی. این هنرمند با اشاره به اینکه هر تابلوی نقاشی داستان خود را دارد، عنوان کرد: زمانی که هنرمند نقاشی را شروع می‌کند، دنبال چیزی می‌گردد که دقیقا نمی‌داند چیست، محدوده آن را می‌شناسد اما دقیق نمی‌داند چیست و چه زمانی به دست می‌آید، به همین دلیل پروسه نقاشی کردن بسیار شبیه به پالیدن است. حالتی از جستجو که می‌کاویم و تصفیه می‌کنیم تا چیزی که می‌خواهیم را به دست بیاوریم.

نمایشگاه «پالیدن» تا جمعه ۱۷ دی ماه از ساعت ۱۳ تا ۱۹ در گالری این/جا به نشانی تهران، ﺧﯾﺎﺑﺎن کریمخان‌زند، خیابان میرزای‌شیرازی، شماره ۹۵ میزبان مخاطبان است.

«فرا نشین» و نگاهی دیگرگونه به سنت نگارگری ایران

«فرا نشین» عنوان تازه‌ترین نمایشگاه آثار مهدی فرخی است که جست‌وجوهای او را در یافتن نسبت‌های تازه میان فرم و محتوا در سنت نگارگری و رویکرد جدید در زیباشناسی این هنر اصیل و کهن بر اساس نگره‌های مفهومی و هستی‌شناختی نو و با یک رفتارشناسی نوآورانه و خلاقه، به نمایش می‌گذارد. این مجموعه شامل ۲۲ اثر از این هنرمند در ابعاد مختلف است که به گفته او «عبور از عناصر بصری تقدیس شده در نگارگری و تذهیب در نقشی جسورانه و متفاوت است. فرخی مجموعه ارائه شده را نقش جسورانه پنهان شده در قالب اصلی می‌داند که با حفظ حرکات دوار و در نظمی مستتر در هندسه‌ای نامتقارن، اما هم جناس، فرمی را شکل می‌دهند که روایت تقدس در قالب تصویر است و می‌تواند جلوه‌ای از یک هویت فرامادی باشد. «فرا نشین» روز پنجشنبه ۹ دی‌ماه ساعت ۱۶ در نگارخانه خیال مؤسسه فرهنگی هنری و پژوهشی صبا گشایش می‌یابد. علاقه‌مندان می‌توانند از تاریخ ۱۱ تا ۲۳ دی‌ماه به مدت دو هفته همه روزه به جز ایام تعطیل از ساعت ۱۰ الی ۱۶ به نگارخانه خیال مراجعه کنند.

«من رویا را زیسته‌ام» در گالری ژاله

مجموعه آثار عاطفه محمدپور با عنوان «من رویا را زیسته‌ام» عصر جمعه دهم دی‌ماه در گالری ژاله افتتاح می‌شود. عاطفه محمدپور در مجموعه «من رویا را زیسته‌ام» طرح‌های منظم و هندسی‌وار قطعات کوچک و بزرگ آیینه‌ها در کنار نقاشی ابستره را با رنگ سیاه و سفید تلفیق کرده است که نمایانگر ذهنیت رویاگونه او به دنیای اطرافش را به مخاطب ارایه دهد. شرکت در گالری پولخری هلند در شهر لاحه همچنین حضور در آرت‌فیر استامبول و آرت فستیوال قطر وارت فیر بدروم و آرت ورد دبی و بیش از ۲۰ نمایشگاه گروهی در داخل ایران از جمله گالری گلستان و گالری ثالث و گالری آرت دیزاین و…. نمایشگاه انفرادی گالری ژاله در سال۱۳۹۷ از جمله فعالیت‌های این هنرمند است.

درباره این نمایشگاه آمده است: «آینه پیوسته در هنر و معماری ایران نمادی از روشنایی، پاکی و صداقت بوده است و آیینه کاری ریشه در سنت های کهن ایرانی دارد. ترکیب فضای آبستره سیاه و سفید نقاشی ها با آینه فضایی رویا گونه را برایم تداعی می کند. گویی رویا برایم دریچه ای است که از درون آن تجربه های زیسته تلخ و شیرین خود را در این دوره از روزگار بازبینی و لبه های تیز و برنده آنرا کمی نرم تر کنم. آینه ها هر آنچه بر ما گذشته را با صداقت تمام بازگو می کنند دوباره به آینه نگاه کن…»

کد خبر: 42050

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 6 =