تبادل نظر برای حل اختلاف

نشست رهبران احزاب شیعی با عنوان «چارچوب هماهنگی» نشان از عزم جدی برای حل اختلاف میان احزاب این جریان دارد که می‌تواند به تشکیل دولت جدید عراق کمک کند.

به گزارش آتیه‌آنلاین، پس از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی عراق و اعتراض برخی گروه‌ها به نتایج اعلام شده از سوی ساختار سیاسی بغداد، حالا مقتدی صدر، نوری مالکی و سایر شخصیت‌ها روز گذشته (پنجشنبه) در منزل هادی العامری، رئیس ائتلاف الفتح حضور پیدا کردند.

مشورت سیاسی در میانه بحران!

در همین راستا خبرگزاری الغدیر عراق در گزارشی با انتشار خبر این نشست نوشت: «یک منبع مطلع در گفت‌وگو با خبرنگار الغدیر اذعان داشت که عمار حکیم، رئیس ائتلاف گروه‌ها، نوری‌ مالکی‌، رئیس ائتلاف دولت قانون و مقتدی صدر رهبر جریان صدر برای حضور در نشست هیئت هماهنگی گروه‌های شیعه (بیت شیعی) به منزل هادی العامری، رئیس ائتلاف الفتح رفتند».

به گزارش الغدیر، «چارچوب هماهنگی» بعد از نشست رهبران شیعه بیانیه‌ای صادر کرد. در این میان رهبران چارچوب هماهنگی با حضور مقتدی صدر به بررسی مسائل پیچیده کشور پرداختند. این دیدار در راستای تقویت وحدت و برادری بین عراقی‌ها و در جهت خدمت به منافع ملت عراق و در اولویت قرار دادن این مساله برگزار شد.

بر اساس گزارش منتشر شده در الغدیر علاوه بر توافق همه شرکت‌کنندگان بر سر تعدادی از مسائل اصلی، طرف‌ها بر ادامه مذاکرات تا زمان دستیابی به حل و فصل واقعی برای انسداد کنونی در فضای سیاسی توافق کردند. همچنین گروه‌های حاضر در چارچوب هماهنگی بر ادامه گام‌های قانونی و جمعی در خصوص پیگیری موضوع نتایج انتخابات تاکید کردند.

لازم به ذکر است که پیشتر نشست هیئت هماهنگی گروه‌های شیعی با حضور مقتدی صدر آغاز شده بود. در این نشست که در منزل هادی العامری، رئیس ائتلاف الفتح برگزار شد، علاوه بر مالکی، حکیم، حیدر العبادی رئیس ائتلاف النصر، قیس الخزعلی، دبیرکل عصائب اهل الحق، همام حمودی رئیس مجلس اعلای اسلامی، ابوآلاء الولائی، دبیرکل گردان‌های سیدالشهداء و فالح الفیاض رئیس ائتلاف العقد الوطنی حضور داشتند. به گفته نعیم العبودی، یکی از نمایندگان ائتلاف الفتح، هماهنگی مواضع بین گروه‌های شیعه تاثیر مثبتی بر تمام اقشار می‌گذارد و در برقراری ثبات سهیم است.

این مساله از آنجایی حائز اهمیت است که هماهنگی و برگزاری نشست‌هایی از این قبیل باعث جلوگیری از هرگونه شکاف و تعارض منافع میان شیعیان میشود. یکی از مهمترین مسائل طرح شده از سوی گروه‌های مقاومت عراق مساله تنش در اعتراض به نتایج انتخابات و بروز برخی وقایع از جمله هدف قرار گرفتن برخی از فرماندهان حشدالشعبی در جریان اعتراض های منطقه الخضرا بوده است.

بر همین اساس نتایج تحقیقات درباره وقایع منطقه الخضرا (سبز) بغداد و آتش زدن چادرهای تحصن‌کنندگان منتشر شد. از این رو خبرگزاری العهد در گزارشی تفصیلی با اشاره به گزارش کمیته مرکزی تحقیقات نوشت: «این کمیته درباره تظاهرات منطقه الخضرا اعلام کرد، بیش از ۲۰۰ اظهارنظر درباره این موضوع را جمع‌آوری کردیم و این درحالی است که حوادث مربوط به تنش در اعتراض‌ها منجر به کشته شدن دو تن از شرکت کنندگان شد».

در این تحقیقات بر اهمیت نقشی که اعضای حشدالشعبی در آرام کردن اوضاع داشتند، تاکید شده و آمده است: «هیچ دلیلی دال بر وجود اوامر یا اثبات آتش زدن چادرهای تحصن‌کنندگان وجود ندارد و غیر از این هر چه منتشر شده صحت ندارد. همچنین این کمیته تاکید کرد که از تصاویر و دوربین‌های مداربسته در نزدیکی محل وقوع حوادث استفاده کرده است».

از سوی دیگر نتایج تحقیقات کمیته نشان میدهد که در نتیجه درگیری‌ها بین تظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی تعدادی کشته و زخمی شدند که گفته می‌شودزخمی ها و کشته شدگان متعلق به هردو طرف درگیری بوده‌اند.

بر اساس گزارش منتشر شده، کمیته تحقیقات در گزارش خود تاکید کرد که هیچ دستوری برای متفرق کردن تظاهرات صادر نشده ضمن اینکه هیچ شواهدی درباره صدور دستور آتش زدن چادرهای تظاهرات کنندگان وجود ندارد. همچنین این کمیته تصریح کرد که نتایج تحقیقات خود را در اختیار شورای عالی قضایی قرار داده، به نظر نهایی بوده و رای مربوطه را در دستگاه قضایی صادر خواهد کرد.

پیش به سوی تشکیل دولت

با وجود گزارش کمیته تحقیقات و اعلام نهایی نتایج انتخابات پارلمانی عراق، نشست گروه‌های شیعه در منزل هادی العامری برگزار شد که در نهایت حرکت جریان‌های شیعه عراق با محوریت مقتدی صدر به سوی گام‌های بعدی به عنوان محصول این روند معرفی شد. برهمین اساس یکی از رهبران جریان صدر عراق در سخنانی گام بعدی این جریان پس از اعلام نتایج نهایی انتخابات پارلمانی این کشور را تبیین کرد.

در این میان عصام حسین، از رهبران جریان صدر عراق در گفت‌وگو با العراقیه با اشاره به گام بعدی این جریان در راستای تشکیل دولت جدید عراق اظهار کرد که مرحله بعدی شاهد  تشکیل ساختار سیاسی جدید است که مورد حمایت و تایید اکثریت ملی یا سیاسی خواهد بود و پس از تایید نتایج انتخابات، دولت به آسانی تشکیل می‌شود؛ چراکه پاسخ‌ها و واکنش‌های مثبتی از سوی احزاب و فراکسیون‌های سیاسی در این زمینه وجود دارد.

به نوشته العراقیه عصام حسین در ادامه اظهارات خود با بیان اینکه برخی از احزاب سیاسی با ارائه پرونده‌هایی به دیوان عالی فدرال تلاش می‌کنند تا تصویب نتایج انتخابات زودهنگام پارلمانی را مختل کنند یا به تأخیر بیندازند تصریح کرد که این احزاب درصدد بازی با زمان هستند تا بار دیگر یک دولت توافقی تشکیل شود و ما این موضوع را کاملاً رد می‌کنیم و نمی‌توانیم آنرا بپذیریم.

از سوی دیگر کمیسیون انتخابات عراق سه‌شنبه در یک نشست خبری به تشریح نتایج نهایی انتخابات پارلمانی پرداخت و میزان مشارکت مردمی را ۴۴ درصد اعلام کرد. براساس نتایج نهایی هیچ تغییری در ترتیب ائتلاف‌های پیروز به وجود نیامده و تنها پنج کرسی تغییر کردند. طبق اعلام نتایج نهایی انتخابات پارلمانی عراق، فراکسیون صدر، وابسته به مقتدی صدر با ۷۳ کرسی در رتبه اول، ائتلاف تقدم (که از بزرگترین ائتلاف اهل سنت محسوب می‌شود) با ۳۷ کرسی در رتبه دوم، ائتلاف دولت القانون به رهبری نوری مالکی با ۳۳ کرسی در رتبه سوم قرار گرفتند.

در آخر  باید خاطرنشان کرد که با وجود اعتراض برخی گروه‌های شیعه عراقی به نتایج آرا آنچه در روز گذشته (پنچشنبه) در منزل هادی العامری به وقوع پیوست، نشان از عزم جدی شیعیان برای حرکت واحد و دوری از هرگونه انشقاق و دودستگی دارد. بر اساس مستندات میدانی و هماهنگی انجام شده میان رهبران شیعه در عراق تمرکز اغلب جریان‌های شیعه بر روی گام‌های بعدی و آغاز به کار دولت است. موضوعی که مطمئنا خوشایند دشمنان ملت و دولت عراق نبوده و تنها روزنه امیدی که با ایجاد درگیری و افزایش تنش میان شیعیان برای ضربه به عراق به وجود آمده بود را از بین برده است.

گزارش: اردشیر حبیبی

کد خبر: 37297

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 4 =