به گزارش آتیه آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، آیت الله سید ابراهیم رییسی عصر شنبه در بازگشت از سفر سه روزه به کشور تاجیکستان در تشریح دستاوردهای این سفر، خاطرنشان کرد: عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای که در اجلاس تاجیکستان انجام شد، یک موفقیت دیپلماتیک بود.
وی افزود: حضور جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو اصلی سازمان شانگهای یک ارتباط اقتصادی قوی را برای مردم کشورمان رقم میزند که به معنای اتصال ایران به زیرساختهای اقتصادی آسیا و منابع پایدار ناشی از آن است.
رییسجمهوری با تاکید بر اینکه وزارت امورخارجه و دیگر وزارتخانههای مسئول باید بسترهای لازم برای استفاده از این فرصت جدید را هر چه سریعتر فراهم کنند، گفت: اتصال به منابع زیربنایی اقتصادی آسیایی فرصتی ارزشمند برای جمهوری اسلامی ایران است.
رییسی، دستاورد دیگر سفر خود به تاجیکستان را برگزاری دیدارهای دوجانبه با سران کشورهای منطقه عنوان و تصریح کرد: در دیدار رسمی که با رییس جمهوری و مقامات تاجیکستان داشتیم، توافق کردیم که فصل نوینی در روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دو کشور آغاز شود. مشکلاتی در مسیر گسترش روابط ایران و تاجیکستان وجود داشته که مقرر شد مقامات اجرایی دو کشور این مشکلات را برای ورود به فصل جدید روابط برطرف کنند.
وی ادامه داد: همچنین در دیدار با رئیس جمهور ترکمنستان نیز توافق کردیم که فصل جدیدی در عرصه روابط اقتصادی، فرهنگی و سیاسی دو کشور رقم بخورد.
رییس جمهوری، شرکت در نشست امنیت دستهجمعی با موضوع افغانستان در حاشیه نشست سران سازمان شانگهای را دیگر دستاورد این سفر برشمرد و خاطرنشان کرد: در این نشست، مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره افغانستان تبیین و تلاش شد یک اجماع منطقهای پیرامون این مواضع ایجاد شود که خوشبختانه این اجماع حاصل شد.
آیتالله رییسی افزود: با دیدارهایی که با سران کشورهای منطقه برگزار شد روسای این کشورها نیز به این نتیجه رسیدند که باید پیرامون مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره افغانستان یک اجماع ایجاد شود و با همان سطح از حساسیتی که ایران نسبت به افغانستان دارد، کار به شکلی دنبال شود که حکومتی فراگیر با مشارکت همه اقوام و گروهها در این کشور تشکیل شود که بتواند همه مردم خوب و عزیز افغانستان را نمایندگی کند.
وی ابراز امیدواری کرد: دستاوردهای این سفر که در راستای اجرایی کردن سیاست خارجی دولت سیزدهم بود، بتواند به گامهای عملی مؤثر در جهت رشد اقتصادی کشور منتج شود و فعالان اقتصادی، کارآفرینان و سرمایهگذاران و مردم بتوانند از این فرصت و منافع حاصل از آن در عمل و اجرا بهرهمند شوند.
نظر شما