به گزارش آتیه آنلاین، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران افزود: چنانچه اعضای ۴ به علاوه یک به اجرای تعهدهای خود برای رفع تحریمها اقدام کنند، دولت ایران بر اساس ماده ۷ این قانون، گزارش اقدامات را به مجلس ارائه داده و مجلس ایران واکنش احتمالی خود را به موضوع بررسی میکند.
عمویی همچنین گفت طبق ماده یک طرح، سالانه ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد در ایران تولید و ذخیره خواهد شد و طبق ماده دو نیز سازمان انرژی اتمی ایران مکلف میشود ماهانه ۵۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده با سطح پایین تولید و نگهداری کند.
به گفته عمویی، طبق ماده ۳ نیز سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی مکلف به بهرهگیری از ماشینهای نسل جدید سانتریفیوژهای IR۲M و IR۶ و همچنین مکلف به بهرهبرداری از کارخانه تولید اورانیوم فلزی در اصفهان شده است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران خاطرنشان کرد: بر اساس ماده ۵ نیز سازمان انرژی اتمی ایران مکلف است همزمان با عملیات بهینهسازی راکتور آب سنگین اراک، یک راکتور آب سنگین ۴۰ مگاواتی دیگر با هدف تولید رادیو ایزوتوپهای بیمارستانی، طراحی و زمان راهاندازی این راکتور را نیز به مجلس اعلام کند.
عمویی با اشاره به اینکه ماده ۸ و ۹ این قانون به ترتیب درباره الزام اجرای این قانون و حمایت از آن و تأمین اعتبارات لازم است، اظهار کرد: طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها اصلاحات مختلفی داشته است که پس از تصویب اصلاحات که امروز انجام شد، طرح در هفته جاری به صحن علنی مجلس ارجاع خواهد شد تا بررسی شود.
نظر شما