به آتیه آنلاین از از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ابوالفضل ربیعی، وابسته فرهنگی ایران در جمهوری خودمختار نخجوان گفت: حادثه غدیر یک واقعه تاریخی برای تعیین سرنوشت تمام انسانها در طول تاریخ است. به همین جهت، نوشتن و سخن گفتن از غدیر خم یکی از وظایف اصلی ما محسوب میشود.
وی افزود: پیامبر اکرم (ص) درباره عمومیت غدیر، ابدیت و ماندگاری در بخشی از خطبه غدیر میفرمایند: «ای مردم! من امر خلافت را به عنوان امامت و وراثت در نسل خود تا روز قیامت به ودیعه میسپارم، و من ابلاغ کردم آنچه را مامور به ابلاغش بودم تا حجت باشد بر حاضر و غائب و بر همه کسانی که حضور دارند یا ندارند، به دنیا آمدهاند یا نیامدهاند، پس حاضران به غائبان و پدران به فرزندان تا روز قیامت برسانند.» بنابراین همگان در گفتن و پخش و نشر حدیث و جریان غدیر مسئولاند و تا روز قیامت این وظیفه سنگین بر دوش ولایتمداران خواهد بود.
ربیعی اظهار کرد: با توجه به اهمیت این رسالت و اینکه جمهوری آذربایجان و نخجوان به لحاظ جمعیتی دومین کشور شیعی بعد از ایران قرار دارد، موضوع معرفی و آشنایی بیشتر کودکان و نوجوانان با واقعه غدیر خم مورد توجه قرار گرفت و در این نوشته سعی شد این واقعه به زبان ساده و کودکانه و چگونگی انتقال پیام غدیر را به کودکان و نوجوانان در قالب داستان به زبان آذری ترجمه و بصورت نشر الکترونیکی در اختیار شیعیان این منطقه قرار دهیم.
وی همچنین، مطرح کرد: ترجمه این کتاب داستان به زبان آذربایجانی میتواند در نشان دادن واقعه غدیر خم و موضوع مهم جانشینی حضرت علی (ع) برای کودکان و نوجوانان و والدین برای انتقال این پیام به فرزندانشان در این منطقه مؤثر باشد. این دومین کتاب داستان کوتاه برای کودکان و هفتمین کتابی است که وابستگی فرهنگی کشورمان در نخجوان از سال گذشته تاکنون، ترجمه و منتشر میکند.
علاقهمندان میتوانند به نشانی https://nakhchivan.icro.ir/uploads/۲۹۸_۲۷۴۳_۶۶_null.pdf مراجعه و فایل الکترونیکی این کتاب را دریافت کنند.
غدیر خم در یک نگاه
غدیر خم نام رود و ناحیهای میان مکه و مدینه است که پیامبر اسلام (ص)، در ۱۸ ذیالحجه سال ۱۰ هجری قمری (برابر با ۲۸ اسفند سال ۱۰ خورشیدی) علی بن ابی طالب (ع) را در آن محل «مولای» مؤمنان اعلام کرد. سالروز این واقعه در میان شیعیان به عید غدیر شهرت دارد.
پیامبر اسلام (ص)، در بازگشت از آخرین حج خود همه مسلمانانی را که در حج شرکت داشتند در غدیر خم جمع و خطبهای ایراد کردند که عبارت معروف مَن کُنتُ مَولاهُ فَهذا علیٌ مَولاه (ترجمه: هرکه من مولای اویم پس علی مولای اوست) قسمتی از آن است.
نظر شما